Husbilar och plåtisar Sprinter | Mercedes-Benz Transportbilar

Upplev världen med en Mercedes-Benz husbil

Med Sprinter som grund för din husbil får du en riktig Mercedes-Benz körupplevelse. I samråd med din valda husbilsleverantör kan du skräddarsy din husbil med en stor variation i både storlek, husbilstillbehör och inredningsval. Sprinter finns tillgänglig som både stor och liten husbil. Och alltid med sann Mercedes-Benz körglädje.

Kör en Mercedes-Benz som husbil

En husbil är inte bara inredningen och ett bekvämt boende. Det är också ett fordon som du oftast kommer att köra långa sträckor. Med en Sprinter som bas för din husbil kan du få alla fördelar det innebär att köra en Mercedes-Benz. 
  • Körkomfort bakom ratten. Du sitter bekvämt, mil efter mil. Och har en Mercedes-Benz motor under huven.
  • Den senaste tekniken, bl.a. i form av ett röststyrt multimediaystem.
  • En mängd säkerhetssystem som du känner igen från Mercedes-Benz personbilar.
  • Robust kvalitet som håller.

Multimediasystemet MBUX  (Mercedes-Benz User Experience).

Husbilen som gör som du säger.

Med det nya multimediasystemet MBUX står Mercedes-Benz husbil till din tjänst! Tack vare den artificiella intelligensen i den röstaktiverade kommunikationsmodulen kan du prata med din husbil. Ju mer du pratar, desto bättre förstår systemet dig.

Lyssna på din favoritmusik, finn lätt fram till ditt mål, ta reda på väderprognosen, hitta och ringa kontakter, skicka och läs textmeddelanden ... fråga bara: ”Hej Mercedes, hur snart kommer vi till Paris? ".

MBUX-systemet anpassar sig till dina önskemål, din körstil och dina behov. Systemet innehåller en stor touchskärm, trådlösa uppdateringar och smartphone-integration. (Apple CarPlay ™ och Android Auto). Och om du hellre vill kan du styra systemet via touchskärmen eller knappar på ratten.

Koppla upp husbilen till mobilen. 

Vid köp av en campingbil från Mercedes-Benz får du tillgång till den digitala världen Mercedes me. Det är smarta tjänster som gör att du kan hantera funktioner i bilen direkt i mobilen. 

Mer information om Mercedes me och tillgängliga tjänster hittar ni här: Mercedes me Connect

Appen Mercedes me kan laddas ner från Google Store eller App Store.

Olika Sprinter-varianter för husbilar.

Du kan välja om du vill ha en Mercedes-Benz Sprinter husbil byggd på ett Mercedes originalskåp (s.k. "plåtis") eller om du vill ha den hel- eller halvintegrerad. Möjligheterna och motoralternativen är många!

Tillverkare som bygger husbilar med Mercedes-Benz.

Det finns allt fler tillverkare som bygger sina husbilar med Sprinter från Mercedes-Benz. Här är ett axplock av vad som visades för den svenska marknaden på Elmia Husvagn Husbil 2022. Och klick här om du vill veta mer om mässan och se filmen.

Bläddra bland bilderna nedan för att se olika husbilslösningar.

ADRIA                

Adria visade flera modeller byggda på Mercedes-Benz Sprinter. Däribland helt nya helintegrerade Adra Super Sonic som kommer i flera storlekar. Men även halvintegrerade Coral och Matrix finns nu i Supreme-utförande med Mercedes-Benz Chassi.

Carthago        

Tyska Carthago sällar sig till de som erbjuder sina kunder att välja Mercedes-Benz som bas för sin husbil. Både när det gäller hel- och halvintegrerade modeller.

Eura Mobil

Eura Mobil lanserar sin nya halvintegrerade Contura som sin lyxklass. Byggd på Mercedes-Benz Sprinter med låg ram från AL-KO.

Frankia

 

Frankia erbjuder mer och mer Mercedes-Benz. De halvintegrerade M-Line och Neo samt märkets helintegrerade flaggskepp Platin är alla byggda på Sprinterchassin.

HYMER

Som HYMERs flaggskepp står Sprinter husbil för den senaste påbyggnadstekniken, exklusiva designelement och kvalitetsinteriör och ger en generös rumskänsla rakt igenom.

KABE

Småländska Kabe visade sina första husbilar på Mercedes-Benz Chassin för tre år sedan. Nu har man tagit steget fullt ut och använder uteslutande Mercedes-Benz. Från plåtisen Kabe Van via halvintegrerade Novum och Royal till helintegrerade Crown och Imperial.

Le Voyageur

Franska Le Voyageur tillverkar helintegrerade husbilar i lyxklassen med en utmärkande design. Även här har man gått över till chassin från Mercedes-Benz Sprinter.

Nordic Husbilar

Nordic Husbilar specialiserar sig på husbilar för nordiska förhållanden, och på specialbyggnationer. Man har länge byggt på Mercedes-Benz och är en av dem som även bygger på bakhjulsdrivna chassin. På mässan visade man även en bil för mobil läkarmottagning, med separat väntrum!

Campingbil

Hos Mercedes-Benz kan du även hitta en campingbil för lite mindre familjen.

Läs mer om Campingbilen här >>