Husbilar och plåtisar | Mercedes-Benz Sprinter

Upplev världen med en Mercedes-Benz husbil

Med Sprinter som grund för din husbil får du en riktig Mercedes-Benz körupplevelse. I samråd med din valda husbilsleverantör kan du skräddarsy din husbil med en stor variation i både storlek, husbilstillbehör och inredningsval. Sprinter finns tillgänglig som både stor och liten husbil. Och alltid med sann Mercedes-Benz körglädje.

Kör en Mercedes-Benz som husbil

En husbil är inte bara inredningen och ett bekvämt boende. Det är också ett fordon som du oftast kommer att köra långa sträckor. Med en Sprinter som bas för din husbil får du alla fördelar det innebär att köra en Mercedes-Benz. 
 • Körkomfort bakom ratten. Du sitter bekvämt, mil efter mil.
 • Den senaste tekniken, bl.a. i form av ett röststyrt multimediaystem.
 • En mängd säkerhetssystem som du känner igen från Mercedes-Benz personbilar.
 • Robust kvalitet som håller.

Nu ska du bara välja om du vill ha en Mercedes-Benz Sprinter husbil byggd på ett Mercedes originalskåp (s.k. "plåtis") eller om du vill ha den hel- eller halvintegrerad. Möjligheterna och motoralternativen är många!

Kontakta din närmaste husbilsåterförsäljare av Mercedes-Benz byggnationer för att veta mer.

Multimediasystemet MBUX  (Mercedes-Benz User Experience).

Husbilen som gör som du säger.

Med det nya multimediasystemet MBUX står Mercedes-Benz husbil till din tjänst! Tack vare den artificiella intelligensen i den röstaktiverade kommunikationsmodulen kan du prata med din husbil. Ju mer du pratar, desto bättre förstår systemet dig.

Lyssna på din favoritmusik, finn lätt fram till ditt mål, ta reda på väderprognosen, hitta och ringa kontakter, skicka och läs textmeddelanden ... fråga bara: ”Hej Mercedes, hur snart kommer vi till Paris? ".

MBUX-systemet anpassar sig till dina önskemål, din körstil och dina behov. Systemet innehåller en stor touchskärm, trådlösa uppdateringar och smartphone-integration. (Apple CarPlay ™ och Android Auto). Och om du hellre vill kan du styra systemet via touchskärmen eller knappar på ratten.

Motorer, drivlina, växellåda...

Det är du som bestämmer hur du vill köra

Framhjulsdrift med upp till 170 hk, eller bakhjuls- eller fyrhjulsdrift med upp till 190 hk. Oavsett vilket motoralternativ eller chassi du väljer så har du alltid tillgång till 9-växlad automatlåda ”9G Tronic”, antingen som tillval eller standardutrustning. Välj hur du vill köra din husbil och vilka funktioner som bäst passar dina önskemål, resor och din körstil.*

*På bak- och fyrhkulsdrift kommer 9G-tronic från november produktionsmånad 2021, innan dess är det 7-växlade automatlådan 7G-Tronic).

Komfort och säkerhet: Mercedes-Benz teknik.

Körkomfort som varar länge

Först och främst är din husbil en Mercedes-Benz, vilket innebär att du drar nytta av de senaste tekniska funktionerna för att erbjuda dig de bästa körförhållandena. Från det att du börjar rulla på vägarna har du en mängd hjälpmedel: kurshållningsassistent, sidvindsassistent, förar- och passagerarkrockkuddar, farthållare och backstart. För att nämna några.

Mercedes-Benz husbil

  

 
 
Mercedes-Benz husbil

  

   
   

Njutning längs vägen

Väl installerad i din husbil, kan du njuta av färden. Mercedes-Benz teknologier stöttar dig på vägen: Trötthetsvarnaren övervakar ditt körbeteende, regnsensorerna aktiveras vid den första regndroppen, medan bromsassistent och den adaptiva farthållaren DISTRONIC är aktiva. Slutligen påminner vägskyltassistenten dig om hastighetsbegränsningarna ... Koppla av, allt är under kontroll!

Mercedes me Connect

Vid köp av en campingbil från Mercedes-Benz får du tillgång till kostnadsfria tjänster och tillvalstjänster för att hantera din bil via en mobilapp.

Ladda ned applikationen från Google Store eller App Store.

Mer information om Mercedes-me och tillgängliga tjänster hittar ni här: Mercedes me Connect

Gränslös Mobilitet: Mercedes-Benz Assistans MobiloVan

Trygg mobilitet.

Oavsett när, var och hur: Vi håller dig rullande så att du kommer fram säkert. Assistanstjänsten Mercedes-Benz MobiloVan sträcker sig från snabb och kompetent hjälp av en Service24h-tekniker direkt på haveriplatsen till tillhandahållande av ett ersättningsfordon. Dessa och flera andra tjänster ingår som standard med Mercedes-Benz MobiloVan.

Vi håller bilen i rullning i upp till 30 år.

Vi litar på våra bilar. Så mycket att du kan förlänga Mercedes-Benz MobiloVan upp till 30 år utan kostnad. Du behöver bara lämna in bilen regelbundet för underhåll hos en auktoriserad Mercedes-Benz-servicepartner. Därefter förlängs MobiloVan automatiskt fram till nästa service – i upp till 30 år. Du kan alltid återuppta MobiloVan även om den senaste servicen på en auktoriserad Mercedes-Benz serviceverkstad ligger några år tillbaka i tiden.

Skräddarsy din Mercedes-Benz husbil

Välj mellan många utrustningsalternativ.

Komfort i bilen

 • Komfortstolar med svankstöd och armstöd
 • Elinställbart och uppvärmt säte
 • Vridbara sätten
 • Multifunktionell läderratt

Körkomfort

 • Komfortchassi med luftfjädring
 • Elektriskt fällbara och uppvärmda ytterbackspeglar
 • Uppvärmd, avisande vindruta

Säkerhet

 • 360° kamera
 • Elektrisk parkeringsbroms
 • Handbroms för vridbart säte

Smarta lösningar

 • Kontrollpanel i taket
 • Elektrisk stängningshjälp för skjutdörr
 • Nyckelfri start (KEY-LESS start)
 • Förvaringsnät på ryggstödet
 • Förvaringsfack för smartphones med trådlös laddning
 • Smartphonehållare

Campingbil

Hos Mercedes-Benz kan du även hitta en campingbil för lite mindre familjen.

Läs mer om Campingbilen här >>