Mercedes-Benz Sverige AB

Mercedes-Benz Sverige AB

Mercedes-Benz Sverige AB

Mercedes-Benz Sverige AB är den officiella importören av Mercedes-Benz i Sverige. Nybilsförsäljning av Mercedes-Benz föregår genom ett nätverk av auktoriserade och självständiga agenter. Vi har också ett väl utbyggt nätverk av auktoriserade serviceverkstäder.

Vår historia i Sverige

Vår historia i Sverige

Mercedes-Benz Sverige AB bildades 1994 när dåvarande Daimler-Benz AG valde att själva överta all svensk importverksamhet för Mercedes-Benz från Philipsson Bil AB. 1999 flyttade bolaget till Öresundsregionen. Samma år ändrade företaget namn till DaimlerChrysler Sverige AB. 2000 övertogs importverksamheten av alla bilar från Chrysler. Den verksamheten övergick till ett självständigt bolag den 1 oktober 2007, som en följd av den internationella omorganiseringen av DaimlerChrysler-koncernen. 1 januari 2008 bytte bolaget namn till Mercedes-Benz Sverige AB. Sen hösten 2008 befinner sig Mercedes-Benz Sverige AB i nya lokaler i Dockan i Malmö.

Mercedes-Benz Finans

Mercedes-Benz Finans

Vårt systerbolag Mercedes-Benz Finans Sverige erbjuder bilfinansiering och andra bilrelaterade servicetjänster.

Öresundsregionen

Öresundsregionen

Mercedes-Benz Sverige AB har sitt huvudkontor i Öresundsregionen, närmare bestämt i både Malmö och Köpenhamn. Vi har en gemensam svensk-dansk organisation där flera funktioner delar på ansvaret för bägge våra marknader. Sammanlagt har vi cirka 250 medarbetare som arbetar med en rad varierande uppgifter inom bland annat försäljning, marknadsföring, teknik och service. 

Mercedes-Benz AG

Mercedes-Benz AG

Mercedes-Benz Sverige AB ingår i den globala bilkoncernen Mercedes-Benz AG, som har huvudkontor i Stuttgart, Tyskland.

Mercedes-Benz Global Training Northern Europe

Mercedes-Benz Global Training Northern Europe

Mercedes-Benz Global Training erbjuder utbildningar för våra partners i Sverige, Norge och Danmark. Vi säkerställer en hög och relevant kunskapsnivå för agenterna, återförsäljarna och verkstäderna som jobbar med produkter och tjänster från Mercedes-Benz.