MBUX:
Mercedes-Benz
User Experience.

Multimediesystemet med artificiell intelligens. Fascinerande intuitivt.

Höjdpunkter


Fyra bokstäver. Oräkneliga fördelar.

MBUX är en ny värld av infotainment. Styrs intuitivt med röstkommandon, beröring eller gester. Sömlöst integrerat i ditt uppkopplade liv och kan anpassas personligt med visningsstilar. Det fascinerande MBUX växer dessutom för varje körning, för systemet kan lära sig och ställer in sig individuellt efter föraren.

Höjdpunkter


Fyra bokstäver. Oräkneliga fördelar.

MBUX är en ny värld av infotainment. Styrs intuitivt med röstkommandon, beröring eller gester. Sömlöst integrerat i ditt uppkopplade liv och kan anpassas personligt med visningsstilar. Det fascinerande MBUX växer dessutom för varje körning, för systemet kan lära sig och ställer in sig individuellt efter föraren.

Motivet visar den digitala förarplatsen i Mercedes-Benz S-Klass Sedan.
Videon visar den digitala förarplatsen i Mercedes-Benz S-Klass Sedan.
Titta igen

Produkten kan ha ändrats efter produktionen av innehållet.

Personalisering


Så blir MBUX till din egen personliga upplevelse.

Personalisering


Så blir MBUX till din egen personliga upplevelse.

  Temavärldar

  Displayen i Mercedes-Benz CLA Coupé.

  Med temavärldarna kan du välja olika stämningslägen i din bil med en knapptryckning (tillval). Även visningarna på instrument- och mediedisplayen anpassas, liksom ljussättningen och körprogrammet. Det bästa är att föraren dessutom kan programmera sina egna, personliga temavärldar.

  User Action Prediction

  En illustration av User Action Prediction i Mercedes-Benz User Experience.

  MBUX gör din bil till en kompetent partner. Varje dag lär sig systemet lite mer, och framför allt lär det känna föraren bättre. Det kan registrera din favoritmusik, lära sig vilken väg du kör till jobbet och vilka telefonnummer du ofta ringer. Om du vill ställer systemet automatiskt in rätt radiokanal eller visar dig en snabbare väg om det är kö på vägen som du brukar ta. Helt på egen hand, om du så önskar.

  Displaystilar

  Displayen i Mercedes-Benz GLE med MBUX.

  Du kan anpassa designen och hela intrycket av widescreen-panelen på instrumentbrädan individuellt. Välj mellan fyra displaystilar för visningen: Classic, Sport, Progressive och Diskret. Särskilt i kombination med tillvalet panelbelysning präglas interiörens atmosfär av den valda stilen.

  Manöversystem


  Bilen hör vad du säger och känner av din beröring eller dina gester.

  Manöversystem


  Bilen hör vad du säger och känner av din beröring eller dina gester.

   Hej Mercedes

   Interiören i GLE med intuitivt röststyrningssystem.

   Tack vare röststyrningssystemen som finns som tillval lyssnar bilen på allt du säger. Och inte nog med det! Den förstår dina kommandon – utan inlärning. Och den pratar med dig. Vill du läsa upp eller diktera och skicka sms? Inga problem! Din bil kollar även vädret på resmålet (endast i kombination med Mercedes me-tjänster), byter radiokanal och hjälper dig att ta den snabbaste vägen hem. Två ord räcker: ”Hej Mercedes”. Och bilen är idel öra.

   MBUX interiörassistent

   En illustration av MBUX interiörassistent.

   Upplev beröringsfri användarkomfort: Detta innovativa system registrerar och tolkar dina hand- och armrörelser. Det gör att du bokstavligt talat kan styra vissa funktioner i en handvändning. Systemet kan skilja mellan föraren och passageraren, så att du kommer till precis de menyer som du vill använda.

   Touchmanövrering

   Interiören i GLE med touch-manöverkoncept.

   MBUX ger användaren stor frihet att använda en rad funktioner på ett sätt som är lika personligt som bekvämt. I din bil finns en pekskärm och i mittkonsolen finns dessutom en integrerad pekplatta som reagerar på fingerrörelser och handskrift. Dessutom kan displayerna styras med pekkontrollknappar på ratten.

   Bildskärmar och uppkoppling


   Från vindruta till baksätet: MBUX finns överallt.

   Bildskärmar och uppkoppling


   Från vindruta till baksätet: MBUX finns överallt.

    MBUX Entertainment

    Bilden visar funktionen hos MBUX Entertainment i Mercedes-Benz S-Klass Sedan.
    Titta igen

    Njut av din favoritmusik enkelt med MBUX Entertainment (MercedesMe-tjänst) i bilen. Musikströmningstjänster som Spotify, Amazon Music, Apple Music eller TIDAL (användarkonto krävs) är tillgängliga. Tillgängligheten beror på fordonsmodellen och kan variera när som helst. Du behöver en egen surfpott med data.

    *För att utnyttja tjänsterna krävs ett personligt Mercedes me ID samt godkännande av användarvillkoren för Mercedes me connect-tjänsterna. Dessutom behöver den aktuella bilen sammankopplas med användarkontot. När den initiala löptiden har gått ut kan tjänsterna förlängas mot en avgift, såvida tjänsten fortfarande erbjuds för bilen i fråga. Kunden kan aktivera tjänsten första gången inom 1 år fr.o.m. första registrering eller idrifttagande, beroende på vilket som inträffar först.

    Kan endast beställas i kombination med ytterligare tillval (extrautrustning) och tjänsten ”Online Music”.

    MBUX underhållningspaket i baksäte

    Motivet visar interiören bak i Mercedes-Benz S-Klass Sedan med MBUX underhållningspaket för baksätet.


    MBUX underhållningspaket för baksätet förvandlar det till en värld av upplevelser och en attraktiv arbetsmiljö. Här kan du utforma resplanen efter egna önskemål – för tidsfördriv eller för att utföra viktiga uppgifter. Pekskärmar med hög upplösning ger direkt åtkomst till både internet och multimediesystemet.

    MBUX augmented reality för navigation

    Bilden visar interiören i EQC från Mercedes-EQ med MBUX augmented reality för navigation.

    För att du ska hitta i komplexa trafiksituationer förenar MBUX augmented reality för navigation den virtuella världen med den verkliga. Tekniken visar grafisk navigations- och trafikinformation i live-bilder. Du kan snabbt och säkert komma fram till ditt mål utan stress.

    Trådlös laddning

    Bilden visar trådlös laddning med Mercedes-Benz User Experience.

    Gör körtid till laddningstid. Med ett enkelt handgrepp placerar du din smartphone i mobilfacket där den laddas trådlöst. Alla kompatibla smartphones kan laddas trådlöst, oberoende av modell och märke.

    Smartphone-integration

    En illustration av Smartphone-integration med Mercedes-Benz User Experience.

    Smartphone-integration kopplar samman mobiltelefonen med mediesystemet via Apple® CarPlay® och Android Auto®, så att du bekvämt får tillgång till de viktigaste funktionerna i din smartphone. Du kan även använda vissa tredjepartsappar, såsom Spotify.

    * Det krävs särskilda appar som har tagits fram och godkänts för den aktuella tekniken. En grunduppsättning av appar kan vara förinstallerade i din smartphone.
    Apple CarPlay™ och Android Auto finns inte i alla länder. Enskilda funktioner och appar är eventuellt inte tillgängliga i vissa länder. Du hittar mer information om Apple CarPlay™ på https://www.apple.com/ios/feature-availability/#applecarplay-applecarplay och om Android Auto på https://www.android.com/intl/de_de/auto/
    Information om de tekniska kraven kan du få via Mercedes me eller av din auktoriserade Mercedes-Benz-partner.

    Vindrutevisning

    Bilden visar interiören i Mercedes-Benz GLE SUV med vindrutevisning.

    Goda utsikter till sportig körglädje och otrolig körkänsla: Tillvalet vindrutevisning förvandlar vindrutan till en fascinerande, digital instrumentpanel. Det ger dig all viktig information direkt i synfältet så att du kan rikta din fulla uppmärksamhet mot vägen och trafiken framför dig.

    Produkten kan ha ändrats efter produktionen av innehållet.

    Tillgänglig med MBUX


    Mercedes-Benz User Experience är en upplevelse för alla sinnen.

    Tillgänglig med MBUX


    Mercedes-Benz User Experience är en upplevelse för alla sinnen.

    Interiören i GLB med Mercedes-Benz User Experience.

    Upptäck bäst själv. Infotainmentsystemet finns i allt fler modellserier: från kompakta A-Klass till Suv GLS i premiumklassen.

    Tillgänglig utrustning kan variera beroende på bil.