Techstars stipendium 2021 för personbilsmekaniker

Techstars stipendium 2021 för personbilsmekaniker

”Sök bara! Kommer du med så får du en upplevelse för livet”. Det säger Gabriel Breivik, som fick Techstar-stipendiet för personbilsmekaniker 2021.

 

Gabriels motorintresse har funnits där så länge han kan minnas. När det var dags att välja gymnasium blev det utbildningen för personbilsmekaniker på Bergstrands Gymnasium i Bromma. När Gabriel gick sitt sista år på skolan noterade han att det satt Techstar-posters i skolans korridorer.

 

- Jag sökte och tänkte att får jag det, så är det kul. Och om jag inte får det, så har jag i alla fall sökt, berättar Gabriel och fortsätter:

 

- Sen tänkte jag väl inte så mycket på det, förrän jag fick ett mail där det stod att jag fått Techstar-stipendiet för personbilsmekaniker.

 

- Jättekul, såklart!

 

Gabriel berättar att den allra största behållningen av Techstar-stipendiet var att få träffa Mercedes-experter som verkligen ville dela med sig av all sin kunskap till stipendiaterna.

 

- Det var oerhört lärorikt och kul. Jag tror att alla Techstar-stipendiater kände att Mercedes-Benz ville att vi skulle få med oss riktigt mycket kunskap efter dagarna i Malmö i somras och på Mercedes-Benz i Tyskland nu i början på hösten.

 

- Och det var ju kul att också träffa de andra stipendiaterna. Man delar ju ett starkt intresse.

 

Del två av stipendiet innebar en resa till Tyskland, där bland annat besök på Mercedes-Benz museum och fabrik ingick.

 

- Fantastiskt att få se alla de där bilarna man gått och drömt om i verkligheten och få svar på alla frågor.

 

- Sök bara! Kommer du med så får du en upplevelse för livet.

 

Gabriel fick arbete på en liten verkstad direkt efter skolan, men efter besöket i Tyskland ville han absolut jobba med Mercedes-Benz och är idag anställd på Mercedes-Benz Akalla, i serviceverkstaden. Nån gång i framtiden vill han gärna starta eget. Och gärna då en auktoriserad Mercedes-Benz serviceverkstad.