”Jag fick lära mig mycket som jag har användning av i jobbet”

”Jag fick lära mig mycket som jag har användning av i jobbet”

Motorer är Pontus Stenudds stora intresse. Hur de fungerar och hur de är konstruerade. Ett intresse som startade när Pontus skaffade moped och noga ”undersökte” hur den fungerade. Motorintresset fick Pontus att välja fordons- och transportprogrammet på Fredrika Bremergymnasiet i Haninge. Själv bodde han och familjen i Nynäshamn, så det blev en hel del pendlande under gymnasieåren. 

 

 - Det var det värt, säger Pontus som trivdes väldigt bra i skolan.

 

- Det var mycket praktik och jag fick verkligen gå in i mitt intresse för motorer 

 

- Det var min chef på tredje årets praktikplats – Bilia Mercedes-Benz i Länna - som uppmanade mig att söka Techstar-stipendiet. 

 

Pontus tycker att Techstar-stipendiet gett honom såväl en oförglömlig upplevelse som mycket bra kunskap han har nytta av nu när han arbetar. 

 

- Vi var först fyra dagar i Malmö på Mercedes-Benz och sedan tre dagar och på tillverkningen i Tyskland.

 

- I Malmö fick vi lära oss mycket om själva märket Mercedes-Benz och om olika dataprogram. Kunskap jag haft väldigt mycket nytta av nu när jag jobbar.

 

- I Tyskland var det riktigt häftigt att få se tillverkningen i Mercedes-Benz-fabriken. 

 

Pontus jobbar på samma plats som han hade sin praktikplats under skoltiden – på Bilia Mercedes-Benz i Länna – i serviceverkstaden för Last- och transportbilar. 

 

- Jag trivs mycket bra där och vill fortsätta att jobba här i framtiden. Min drömbil är Mercedes-Benz S-Klass eller Vito.