Komfort.

Mer plats för inre storhet.

Bilden visar interiören i Mercedes-Benz GLE Suv.

Kläm och känn på GLE.

Välkommen in.
Välkommen in.
Bilden visar Mercedes-Benz GLE Suv från sidan.

Fortfarande intresserad av att bekanta dig med GLE?

Boka provkörning nu.
Boka provkörning nu.

Användargränssnitt


MBUX (Mercedes-Benz User Experience)

GLE är vår första suv med det fantastiska infotainmentsystemet MBUX. Det omfattar bland annat ett naturligt röststyrningssystem samt en pekskärm, och lär sig allt mer om förarens vanor och preferenser för varje körning.

Användargränssnitt


MBUX (Mercedes-Benz User Experience)

GLE är vår första suv med det fantastiska infotainmentsystemet MBUX. Det omfattar bland annat ett naturligt röststyrningssystem samt en pekskärm, och lär sig allt mer om förarens vanor och preferenser för varje körning.

Filmen visar funktionerna hos infotainmentsystemet MBUX i Mercedes-Benz GLE Suv.
Filmen visar funktionerna hos infotainmentsystemet MBUX i Mercedes-Benz GLE Suv.
Titta igen
Innehållet kan omfatta produkter som har ändrats i efterhand.

Dynamik


Får vi lov att presentera ett av världens modernaste chassin.

Nya GLE tar sig fram med bravur på alla underlag. Men med det nya chassit E-ACTIVE BODY CONTROL når komforten nya höjder.

Dynamik


Får vi lov att presentera ett av världens modernaste chassin.

Nya GLE tar sig fram med bravur på alla underlag. Men med det nya chassit E-ACTIVE BODY CONTROL når komforten nya höjder.

Bilden visar Mercedes-Benz GLE Suv ur fågelperspektiv.
 • Chassi

  Heladaptivt chassi E-ACTIVE BODY CONTROL.

  Heladaptivt chassi E-ACTIVE BODY CONTROL.

  I det heladaptiva chassit E-ACTIVE BODY CONTROL med luftfjädring förenar vi vår mest innovativa och intelligenta chassiteknik till en fascinerande körupplevelse.

  I körprogrammet ”Curve” kan bilen luta aktivt in i kurvan, vilket minimerar tvärkraften och ökar komforten och dynamiken märkbart. I körprogrammet ”Komfort” registrerar stereokameran i ROAD SURFACE SCAN vägbanan framför bilen. Fjäderbenen aktiveras då på ett sätt som gör att karossrörelserna minskar när du kör över ojämnheter i vägen. Du kan också välja körprogrammen ”Sport” och ”Offroad”.

   

  Kan endast beställas i kombination med Körhjälpspaket.

 • Motorer

  Mer effektiv än någonsin – den nya motorgenerationen.

  Mer effektiv än någonsin – den nya motorgenerationen.

  GLE accelererar mer kraftfullt och effektivt än någonsin. Utbudet sträcker sig från en 4-cylindrig dieselmotor [*] och en 6-cylindrig elektrifierad radmotor [**] med harmonisk gång till en fascinerande V8:a som toppmodell [***].


  De 4- och 6-cylindriga dieselmotorerna ligger rätt i tiden och kombinerar dynamik med effektivitet i alla effektklasser. Som bonus kan förare och passagerare dessutom njuta av en uppgraderad kultiverad drivningskomfort från de 6-cylindriga radmotorerna.


  De elektrifierade bensinmotorerna i form av en 6-cylindrig radmotor och en V8:a har utöver turboladdning en integrerad startgenerator, en elektrisk extra kompressor och ett 48 V-elsystem. Den integrerade elmotorn bistår förbränningsmotorn vid till exempel accelerationer med upp till 15 kW (20 hk) extra effekt och 200 Nm extra vridmoment. Dessutom förser den 48 V-elsystemet med energi genom effektiv regenerering.


  Samtliga motortyper kombineras även med automatväxellåda 9G-TRONIC och fyrhjulsdrift 4MATIC.

 • 4MATIC

  Variabel fyrhjulsdrift.

  Variabel fyrhjulsdrift.

  För säker igångkörning på löst underlag fördelar systemet permanent drivmomentet mellan fram- och bakaxeln. Även över- och understyrning reduceras betydligt vid dynamisk kurvtagning.

  Den permanenta fyrhjulsdriften 4MATIC med elektroniskt traktionssystem 4ETS ger enastående terrängegenskaper och optimalt grepp på löst underlag och på snö eller i snömodd. För märkbart högre kördynamik kan systemet i kombination med 6- och 8-cylindriga motorer för första gången fördela drivkraften variabelt mellan fram- och bakaxeln.

[*] GLE 300 d 4MATIC Bränsleförbrukning (l/100 km): Bränsleförbrukning vid blandad körning 16,4-13,3; CO2-utsläpp vid blandad körning, g/km: 160-196<p>De angivna värdena fastslogs i enlighet med det föreskrivna mätförfarandet. Uppgifterna avser ”WLTP-koldioxidvärden” i den mening som avses i artikel 2 nr 3 genomförandeförordning (EU) 2017/1153. Värdena för bränsleförbrukning har beräknats utifrån dessa värden. Strömförbrukningen har fastställts utifrån förordning 683/2008/EG. Angivna värden avser inte ett enskilt fordon och är inte en del av ett erbjudande, utan tjänar enbart som jämförelse mellan de olika fordonstyperna. Samtliga utsläppsvärden gäller bil i grundversion. Högre utrustningsnivå, svensk standardutrustning, större däckdimension och högre vikt kan ge högre bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp. Fordonsindividuella uppgifter om förbrukning och utsläpp finns på Konsumentverkets webbtjänst www.bilsvar.se Värdena varierar beroende på vald tillvalsutrustning och kan avvika från de slutgiltiga värdena för den beställda och levererade bilen.</p>
[**] GLE 450 4MATIC Bränsleförbrukning (l/100 km): Bränsleförbrukning vid blandad körning 11,1-9,2; CO2-utsläpp vid blandad körning, g/km: 205-249<p>De angivna värdena fastslogs i enlighet med det föreskrivna mätförfarandet. Uppgifterna avser ”WLTP-koldioxidvärden” i den mening som avses i artikel 2 nr 3 genomförandeförordning (EU) 2017/1153. Värdena för bränsleförbrukning har beräknats utifrån dessa värden. Strömförbrukningen har fastställts utifrån förordning 683/2008/EG. Angivna värden avser inte ett enskilt fordon och är inte en del av ett erbjudande, utan tjänar enbart som jämförelse mellan de olika fordonstyperna. Samtliga utsläppsvärden gäller bil i grundversion. Högre utrustningsnivå, svensk standardutrustning, större däckdimension och högre vikt kan ge högre bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp. Fordonsindividuella uppgifter om förbrukning och utsläpp finns på Konsumentverkets webbtjänst www.bilsvar.se Värdena varierar beroende på vald tillvalsutrustning och kan avvika från de slutgiltiga värdena för den beställda och levererade bilen.</p>

[***] GLE 580 4MATIC Bränsleförbrukning, (l/100 km): Bränsleförbrukning vid blandad körning 9,3-7,8; CO2-utsläpp vid blandad körning, g/km: 242-291<p>De angivna värdena fastslogs i enlighet med det föreskrivna mätförfarandet. Uppgifterna avser ”WLTP-koldioxidvärden” i den mening som avses i artikel 2 nr 3 genomförandeförordning (EU) 2017/1153. Värdena för bränsleförbrukning har beräknats utifrån dessa värden. Strömförbrukningen har fastställts utifrån förordning 683/2008/EG. Angivna värden avser inte ett enskilt fordon och är inte en del av ett erbjudande, utan tjänar enbart som jämförelse mellan de olika fordonstyperna. Samtliga utsläppsvärden gäller bil i grundversion. Högre utrustningsnivå, svensk standardutrustning, större däckdimension och högre vikt kan ge högre bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp. Fordonsindividuella uppgifter om förbrukning och utsläpp finns på Konsumentverkets webbtjänst www.bilsvar.se Värdena varierar beroende på vald tillvalsutrustning och kan avvika från de slutgiltiga värdena för den beställda och levererade bilen.</p>

Utrustningspaket för högre komfort


Skräddarsydd komfortutrustning.

Utrustningspaket för högre komfort


Skräddarsydd komfortutrustning.

Akustikkomfortpaket

Ljudisoleringen i akustikkomfortpaketet minskar märkbart störande ljud utifrån.

KEYLESS-GO Komfortpaket

Lås och lås upp bilen enbart genom att vidröra dörrhandtaget.

ENERGIZING-paket

ENERGIZING-paketet ger komfort för alla sinnen.

ENERGIZING-paket Plus

ENERGIZING-paket Plus ger komfort på högsta nivå för alla sinnen.

Luftförbättringspaket AIR-BALANCE

Luftförbättringspaket AIR-BALANCE ger en härlig doftupplevelse.

Värmekomfortpaket

Värmekomfortpaketet värmer snabbt upp utvalda delar av interiören.

Minnespaket

Sätesinställningarna sparas och kan hämtas igen vid behov.

Smartphone-integration

Smartphone-integrationen kopplar samman mobiltelefonen och mediesystemet.

Teknikpaket Offroad

I detta paket samarbetar en helvariabel fyrhjulsdrift med lågväxel.

Komfortpaket för baksätet

Med Komfortpaket för baksätet gör den andra sätesraden till en komfortzon.

Komfortpaket Plus för baksätet

Med detta paket känns även andra sätesraden som första klass. 

Komforttillval


Högsta komfort helt enligt dina önskemål.

Komforttillval


Högsta komfort helt enligt dina önskemål.

  Multikontursäten fram

  Bilden visar multikontursätena fram i Mercedes-Benz GLE Suv.

  Skräddarsydda och supersköna: De här sätena ger massor av inställningsmöjligheter och flera olika komfortfunktioner. Tack vare ergonomiska detaljer får du en sätesposition som passar perfekt. Innovativa sidokuddar ger ett stadigt sidostöd. Den stegvis inställbara sätesklimatiseringen och den sköna massageeffekten förvandlar varje körning till ren njutning.

  ENERGIZING-paket Plus

  Bilden visar mediedisplayen i Mercedes-Benz GLE Suv.

  ENERGIZING-paket Plus ger komfort på högsta nivå för alla sinnen med massor av topputrustning och smarta funktioner samlade i ett paket. Det smått otroliga resultatet är att din Mercedes kan pigga upp och skämma bort dig precis när du behöver det. Du får en ännu trevligare resa och håller dig pigg och alert längre bakom ratten.

  MBUX interiörassistent

  Bilden föreställer en visualisering av MBUX innovationspaket.

  Den digitala styrcentralen för din kupé: Med detta paket utökar du funktionerna hos förarplatsen och MBUX multimediesystem. Kombinationen av innovativ och beprövad utrustning ger dig perfekta förutsättningar för bekväm manövrering och detaljerad navigationsinformation.