Front- och sidovy av Mercedes-AMG GT Concept mot svart bakgrund.
Den önskade videon är tyvärr inte tillgänglig för tillfället. Försök igen senare.
Titta igen

Designen i Mercedes-AMG GT Concept.

Sportbilsmärket AMG Future Performance presenterar en hybrid-showcar.

Designen i Mercedes-AMG GT Concept.

Sportbilsmärket AMG Future Performance presenterar en hybrid-showcar.

Vy från ovan och sidan av Mercedes-AMG GT Concept mot svart bakgrund.
Front- och sidovy av Mercedes-AMG GT Concept mot svart bakgrund.

Muskulösa proportioner.

Muskulösa proportioner.

Exteriördesignen fascinerar med sina extremt muskulösa proportioner, stor volym och en sinnlig och samtidigt reducerad utformning av ytan. Conceptcar representerar en designfilosofi som står för sinnlig klarhet och lägger till detta AMG-typisk prestanda.

”GT Concept förkroppsligar den mest extrema typen i vårt designspråk och understryker ännu en gång den unika profilen hos AMG som performance-märke”, säger Gorden Wagener, Chief Design Officer Mercedes-Benz Group AG. ”Med sina perfekta proportioner skapar den en puristisk, ytbetonad design med sinnliga former som både är hot och cool på samma gång.”

AMG GT-egenskaper.

Sidovy av Mercedes-AMG GT Concept mot svart bakgrund.

AMG GT-egenskaper.

Panamericana Grill med vertikala, rödlackerade stag på sidan, den nya grafiken på de extremt smala huvudstrålkastarna och de dominant utformade luftöppningarna på frontspoilerns sida är typiska, här vidareutvecklade AMG GT-designegenskaper, och uttrycker renodlad kraft. Motorhuven, som går ända ner till hjulhusen, understryker den utpräglade sportbilslooken med de båda powerdomes. Det kommer också till uttryck i den extravaganta lackeringen i kulörer som Hot Red, vars ytor tack vare en särskild sammansättning skimrar som flytande metall i ljuset.

Bak- och sidovy av Mercedes-AMG GT Concept mot svart bakgrund.
Detaljbild av baklyktorna i Mercedes-AMG GT Concept.
Bak- och sidovy av Mercedes-AMG GT Concept mot svart bakgrund.

Typisk AMG GT-look.

Typisk AMG GT-look.

Det breddbetonade bakpartiet citerar med de extremt smala, horisontella baklyktorna och bakluckans form även den omisskännliga AMG GT-looken. Bakljuset har också ny ljusteknik som finns under det tredimensionella täckglaset på baklyktorna. För att leda ut överskottsvärme är en ribbad kylmodul integrerad i täckglaset.

Fler designelement på bakvagnen är den breda diffusorn som böjs av nedåt på sidorna i siktkolfiber och avgasrörsförlängningen som sitter centralt och som påminner om Mercedes-AMG GT R.

Mirror Cams.

Detaljbild av ytterbackspegeln med miniatyrkamera i Mercedes-AMG GT Concept.

Mirror Cams.

I studien sköts ytterbackspeglarnas funktion av aerodynamiskt fördelaktiga miniatyrkameror, så kallade Mirror Cams. Identifikationen ”EQ Power+” på Mirror Cam informerar om den extra prestanda som man kan vänta sig av hybridiseringen i AMG. De mycket expressivt utformade hjulen i finekersdesign gör att man kan se den keramiska AMG-högeffektskompositbromsen. Bromsoken är bronslackerade och har ”AMG Carbon Ceramic”-inskription.

”Nano active fibre technology”.

Detaljbild av hightech-strålkastarna på Mercedes-AMG GT Concept med ”nano active fibre technology”.

”Nano active fibre technology”.

Med ”nano active fibre technology” visar Mercedes-AMG för första gången upp ett framtidsorienterat varselljus. Det alstras med hjälp av ett särskilt, ljusstarkt ljussystem i en fritt gestaltat ljussnöre. Den tredimensionella ljuseffekten ger AMG GT Concept en unik ljussignatur som flankeras av många olika andra finesser i hightech-strålkastarna. På den övre kanten är blinkersfunktionen integrerad. Den seriella blinkimpulsen (”blinkers med löpande ljus”) har vidareutvecklats ytterligare och imponerar med sin extremt snabba sekvens.