Navigation och räckvidd på kartan.

Bilden visar mediedisplayen i Mercedes-Benz EQC.

Navigation och räckvidd på kartan.

När du är ute och kör behöver du bästa möjliga planeringssäkerhet. Då får du hjälp av navigationen med Electric Intelligence: Den beräknar alltid den optimala rutten med hänsyn till faktorer som laddnivå, väder eller trafiksituation. Laddstopp tas med i beräkningen i den mån det behövs och anges i ruttstyrningen. Navigationen med Electric Intelligence prioriterar då snabbladdningsstationer.
Om ruttstyrningen inte är aktiverad kan du se en karta där maximal räckvidd visas på mediedisplayen och i Mercedes me-appen. Med hjälp av de markerade områdena på kartan ser du alltid direkt om du kan nå ditt mål utan att behöva stanna och ladda bilen.

Visning av laddstationer

Bilden visar mediedisplayen i Mercedes-Benz EQC.

Visning av laddstationer

Via Mercedes me-appen eller mediedisplayen i bilen kan du se vilka publika laddstationer som finns i närheten eller på destinationen. Därmed får du redan före laddstoppet viktig information om t.ex. tillgängligheten till laddstationer, laddeffekt, kostnader eller typ av kontakt.

Laddningsinställningar och förklimatisering

Bilden visar en visualisering av förklimatiseringen via app.

Laddningsinställningar och förklimatisering

Njut av en varm och skön kupé redan när du stiger in. Ställ bara in temperaturen via Mercedes me eller med reglagen i bilen. Om bilen fortfarande laddas under förklimatiseringen kan du dessutom påbörja körningen med fulladdat batteri och minska energibehovet under körning avsevärt. Dessutom kan du när som helst hämta och ändra en massa information och laddningsinställningar via Mercedes me-appen, t.ex. tidpunkten då laddningen är klar eller en begränsning av laddkapaciteten. Med Mercedes me-appen har du dessutom alltid koll på bilens laddningsnivå.

* För användning av tjänsten krävs en registrering i Mercedes me-portalen samt godkännande av användarvillkoren för Mercedes me connect-tjänsterna. Dessutom behöver den aktuella bilen sammankopplas med användarkontot. När den initiala löptiden har gått ut kan tjänsten förlängas mot en avgift.