Ladda på allt fler offentliga laddningsstationer längs vägen

Bilden visar Mercedes-Benz EQC från sidan.

Ladda på allt fler offentliga laddningsstationer längs vägen

Vart du än befinner dig: Du kan ladda bilen på ett stort antal offentliga AC-laddningsstationer (växelström) eller på särskilda DC-snabbladdningsstationer (likström), t.ex. IONITY.

I städerna finns det redan nu ett stort urval av offentliga laddstationer. Till exempel i parkeringshus, på mataffärens parkering eller längs vägen. Dessa laddstationer har oftast en laddeffekt på upp till 22 kW AC.
På långa körningar har du tillgång till ett heltäckande snabbladdningsnätverk på rastplatser och motorvägsparkeringar. Med en tillgänglig laddeffekt på upp till 350 kW behöver du inte planera in några långa stopp för att ladda bilen.

Hitta den snabbaste rutten inklusive laddstopp

Bilden visar mediedisplayen i Mercedes-Benz EQC.

Hitta den snabbaste rutten inklusive laddstopp

Tack vare navigation med Electric Intelligence är inte heller längre körningar med elbil något problem. Electric Intelligence beräknar en optimal rutt, vid behov inklusive laddstopp, med hänsyn till faktorer som laddnivå, väder och trafiksituation. Då prioriteras snabbladdningsstationer för att nödvändiga laddstopp ska bli så korta som möjligt. När du kommer till laddstationen får du en konkret uppgift om vilken laddtid som krävs och kommer att meddelas via Mercedes me-appen så snart din laddstatus är tillräcklig för att fortsätta resan. Allt för att du så snabbt som möjligt ska nå din destination.

Registrera dig en gång – ladda överallt. Med Mercedes me Charge

Mercedes me Charge
Filmen visar hur man kan använda Mercedes me Charge-kortet.
Titta igen

Registrera dig en gång – ladda överallt. Med Mercedes me Charge

Med Mercedes me Charge får du med ett enda avtal tillgång till ett stort antal publika laddstationer i hela Europa. Dessa finns t.ex. i stan, vid shoppingcentra, hotell eller rastplatser. Mercedes me-appen visar på förhand den valda laddstationens exakta position, aktuell tillgänglighet och pris. Denna information finns även tillgänglig via navigationssystemet i bilen och används av navigationen med Electric Intelligence för att beräkna en bekväm och tidseffektiv rutt inklusive laddstopp. Vid laddstolpen sker autentiseringen via indikeringen i MBUX multimediesystemet, Mercedes me App eller Mercedes me Charge-laddkortet. Allt annat sköts helautomatiskt via Mercedes me Charge.

Mercedes me Charge
Mercedes me Charge
Titta igen

Vilka fördelar har IONITY?

Bilden visar laddningen av Mercedes-Benz EQC på en IONITY-laddningsstation.

Vilka fördelar har IONITY?

IONITY är ett joint venture-företag som omfattar fordonstillverkarna Daimler AG, BMW Group, Ford Motor Company samt Audi och Porsche. Uppdraget är att skapa ett nät av tillförlitliga snabbladdningsstationer längs Europas stora transportleder. Effektnivåer på upp till 350 kW gör det möjligt att förkorta laddtiden avsevärt. Och bäst av allt: Alla IONITY-laddstolpar är fullständigt integrerade i Mercedes me Charge. Åtkomst och debitering sker som vanligt enkelt och bekvämt via Mercedes me Charge.

Vid IONITY-laddstolpar laddar du till vanliga elpriser: som medlem i Mercedes me Charge kan dra nytta av ett rabatterat energipris på 3,10 kr (Aug 2020) per kilowattimme. Tack vare IONITY kan du därmed njuta av fördelarna med e-mobilitet även på långa körningar.

Frågor och svar

 • Hur laddar jag bilen på en offentlig laddstation?

  Du hittar enkelt en laddstation via MBUX-multimediesystemet eller Mercedes me-appen. Tips: Använd navigationen med Electric Intelligence.
  En intelligent algoritm planerar de mest tidseffektiva laddstoppen och föreslår dem för dig.

   

   

 • Hur laddar jag bilen på en offentlig laddstation?


  Du får enkelt åtkomst till laddstolpen genom Mercedes me Charge via MBUX-multimediesystemet, Mercedes me-appen eller Mercedes me Charge-laddkortet. Följ anvisningarna på laddningsstationen för att starta laddningen.

   

   

 • Vilka är fördelarna med Mercedes me Charge?


  Med Mercedes me Charge kan du dra nytta av maximal komfort och hög flexibilitet. Ladda på ett stort antal publika laddstationer och ha full koll på kostnaderna. Med en registrering och ett avtal har du tillgång till alla leverantörer i Mercedes me Charge-laddnätet. Mercedes me Charge sköter den centrala debiteringen och tillhandahåller en översikt över kostnaderna. I Sverige samarbetar vi bl.a med Bee Charging Solutions, E.ON, Park & Charge och Ionity.


   

 • För vilka bilar finns Mercedes me Charge?


  Mercedes me Charge finns i Mercedes-Benz elbilar i modellserie EQ samt i vissa laddhybrider. Du kan få veta mer om det aktuella utbudet hos din Mercedes-Benz-agent.


   

 • Hur kan jag använda tjänsten Mercedes me Charge?


  Aktivera ditt Mercedes me-konto för att använda tjänsten. I nästa steg väljer du din bil och aktiverar tjänsten Mercedes me Charge i tjänsteöversikten. Till sist sluter du ett Mercedes Me Charge-laddavtal. Då kan du direkt börja ladda bilen vid laddstolpen via appen, MBUX-multimediesystemet eller Mercedes me Charge-RFID-kortet. Du kan se instruktionsfilmen om registrering i Mercedes me-appen eller i bilens digitala instruktionsbok.