Under motorhuven: Tekniska data, mått och vikter för Citan Skåpbil.

Mått och vikter.

Fordonslängd
Tillåten totalvikt

Kördynamik & lönsamhet.

Kraftfull och ekonomisk förbrukning.

Motorutbudet för Citan består av en fyrcylindrig bensinmotor och en fyrcylindrig dieselmotor med tre effekttyper. De fyra motorerna kännetecknas av kraftfullt vridmoment och är utrustade med den förbrukningsoptimerande BlueEFFICIENCY-tekniken. 55-kW-versionen1 [Citan Skåpbil 108 CDI med BlueEFFICIENCY-paket i kombination med 5-växlad manuell växellåda och transportbilsregistrering (N1). Bränsleförbrukning blandad körning: 4,6–4,3 l/100 km, CO2-utsläpp blandad körning: 119–112 g/km.] [*] utmärker sig med exemplariska förbrukningsvärden inom sitt segment. Den låga bränsleförbrukningen har också positiva effekter på räckvidden: Med full 60-l-bränsletank klarar sig dieselmotorerna – beroende på användningssätt och körsätt – upp till 1 000 km och bensinmotorerna upp till 800 till nästa tankning.

1

Citan Skåpbil 108 CDI med BlueEFFICIENCY-paket i kombination med 5-växlad manuell växellåda och transportbilsregistrering (N1). Bränsleförbrukning stadstrafik/landsväg/blandad körning: 5,0–4,7/4,4–4,2/4,6–4,3 l/100 km; CO2-utsläpp blandad körning: 119–112 g/km [*]. De verkliga förbrukningsvärdena är bl.a. beroende av bilens vikt och vald utrustning.

Motorer och förbrukningsvärden.

Fordonstyp

* Angivna värden har fastställts i enlighet med föreskriven mätmetod. Det rör sig om de ”uppmätta NEDC-CO₂-värdena” enligt gällande lydelse i artikel 2 nr 2 genomförandeförordning (EU) 2017/1152. Värdena för bränsleförbrukning har beräknats utifrån dessa värden. På grund av att kontrollförfarandet enligt lag har ändrats på ett avgörande sätt kan högre värden ha angetts i bilens försäkran om överensstämmelse som har betydelse för fordonets typgodkännande och i förekommande fall fordonsskatten. Angivna värden avser inte ett enskilt fordon och är inte en del av ett erbjudande, utan tjänar enbart som jämförelse mellan de olika fordonstyperna. Samtliga utsläppsvärden gäller bil i grundversion. Högre utrustningsnivå, svensk standardutrustning, större däckdimension och högre vikt kan ge högre bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp. Fordonsindividuella uppgifter om förbrukning och utsläpp finns på Konsumentverkets webbtjänst www.bilsvar.se

För mer information om officiell bränsleförbrukning och officiella specifika CO₂-utsläpp hos nya personbilar hänvisar vi till Konsumentverkets webbtjänst www.bilsvar.se.