Citan Skåpbil | Utrustning & tillbehör | Mercedes-Benz
Citan skåpbil, utrustning

Precis vad du behöver: Utrustning och tillbehör för din Citan skåpbil.

Hur fungerar multimediasystemet?

Multimediasystemet MBUX i nya Citan är den självklara mittpunkten på instrumentbrädan. Men har du koll på allt MBUX kan göra för dig – och att du kan kontrollera det mesta utan att lyfta ett finger? Följ med våra testpiloter när de provar Årets transportbil 2022.

Backkamera – hjälp i vardagen

Är trånga parkeringsfickor och andra svårmanövrerade situationer en del av din arbetsdag? Om du dessutom sitter i en skåpbil utan sikt bakåt vet du hur viktigt det är med smarta hjälpmedel. Våra testpiloter har testat backkameran i nya Citan. Se vad de tycker om att navigera i Årets transportbil 2022!

Utrustningsöversikt

Vill du skräddarsy din Citan? Här ser du en översikt över vilken utrustning som finns .

 1. Utrustningspaket
 2. Interiör
 3. Exteriör
 4. Komfort
 5. Teknik

  7-stegad automatväxellåda

  Bilens 7-stegade automatväxellåda ger en komfortbetonad och bränslesnål körning på låga varv samtidigt som den klarar kraftfulla, snabba accelerationer vid exempelvis omkörningar.

  Bilens 7-stegade automatväxellåda gör att du kan köra bekvämt och bränslesnålt på låga varv.


  Släpvagnsvikt 1 500 kg

  Med tillvalet släpvagnskoppling kan nya Citan skåpbil dra upp till 1 500 kg – vilket är särskilt praktiskt om du då och då behöver transportera tyngre laster.

  Citan skåpbil, släpvagnsvikt 1 500 kg


  6-växlad manuell växellåda

  Den 6-växlade manuella växellådan övertygar även i höga hastigheter med en tyst drivlina och en låg bränsleförbrukning. Systemet är enkelt att aktivera och hjälper till att spara bränsle genom att påminna om när det är dags att växla upp.

  Citan Skåpbil, 6-växlad manuell växellåda
 6. Säkerhet

  Aktiv bromsassistent

  Den aktiva bromsassistenten kan hjälpa till att förhindra olyckor med framförvarande fordon eller korsande fotgängare, eller minska följderna av en olycka.

  Extrautrustning.
  Citan Skåpbil, aktiv bromsassistent

  Aktiv kurshållningsassistent

  Den aktiva kurshållningsassistenten kan bidra till att undvika olyckor, genom att den registrerar en oavsiktlig avvikelse från körfältet, varnar och vid behov tar över styrningen av bilen. På så sätt har du alltid kontrollen: Om du styr, bromsar eller accederar aktivt griper systemet inte in.

  extrautrustning.
  Citan skåpbil, aktiv kurshållningsassistent

  Dödvinkelassistent

  Med dödvinkelassistenten kan du alltid känna dig trygg på vägen – särskilt vid filbyte. Med hjälp av radarteknik registrerar den det område som inte syns i ytterbackspegeln. Därmed kan den varna visuellt och akustiskt vid risk för sidokollisioner med andra trafikanter.

  Extrautrustning.
  Med dödvinkelassistenten kan du alltid känna dig trygg på vägen – särskilt vid filbyte.

  Vägmärkesassistent

  Vägmärkesassistenten gör det enklare för dig att hålla dig till hastighetsbegränsningar och andra regler. Det ökar säkerheten.

  extrautrustning.
  Citan skåpbil, vägmärkesassistenten

  Helljusassistent

  Helljusassistenten slår automatiskt på och av helljuset efter trafiksituation och avlastar föraren som då slipper blända av manuellt. Systemet styrs via en kamera bakom vindrutan som hela tiden registrerar vad som händer framför fordonet.

  extrautrustning.
  Citan skåpbil, automatisk ljusbildsreglering

  Däcktrycksövervakning på fram- och bakaxeln, trådlös

  Däcktrycksövervakningen kontrollerar trycket i alla fyra däcken. Systemet kan varna föraren för tryckfall i däcken, vilket höjer både körsäkerheten och däckens livslängd. Vid lägre tryckförluster eller större tryckskillnader varnar systemet visuellt.

  extrautrustning.
  Citan skåpbil, däcktrycksövervakning på fram- och bakaxeln, trådlös

Sugen på en ny Citan skåpbil?

Ikon Hitta återförsäljare

Hitta din återförsäljare.

Våra återförsäljare hjälper dig.
Närmaste återförsäljare
Ikon Bygg din Mercedes-Benz Citan

Bygg din Citan

Sätt ihop din egen skåpbil och begär offert.
Till konfiguratorn
Icon finansiera bil

Finansiera din bil.

Leasing, lån och finansering. Vi hjälper dig.
Ta reda på mer
[*] För mer information om officiell bränsleförbrukning och officiella specifika CO₂-utsläpp hos nya personbilar hänvisar vi till Konsumentverkets webbtjänst www.bilsvar.se.