Backkamera

Mer säkerhet vid backning.

Backkameran hjälper dig att parkera och manövrera genom att visa området precis bakom bilen, som inte går att se direkt. På så sätt kan du undvika skador när du parkerar eller manöverar. Dynamiska stödlinjer och 180°-vy gör dessutom att det blir ännu enklare att orientera sig under backningen.

En infraröd kamera i handtagslisten på bakluckan registrerar området runt bilens bakvagn och överför informationen till multimediesystemets display. Tack vare den digitala bildöverföringen återger kameran en hög bildkvalitet. Backkameran aktiveras så fort backväxeln läggs i. Den stängs först av när du manövrerat klart. Det innebär att backväxeln inte varit ilagd på 15 sekunder, du har kört mer än 10 meter eller hastigheten är över 10 km/h.

Backkamerans kamerabild täcker ett område på cirka 3 m bakom bilen. Horisontala och vertikala hjälplinjer stöttar föraren med korrekt uppskattning av avstånd. De horisontella linjerna visas med ett avstånd på 0,3 m, 1,0 m och 2,0 m. De vertikala gula linjerna visar fordonsbredden plus 0,1 m säkerhetsavstånd.