eVito Tourer minibuss | Mercedes-Benz Transportbilar

Eldriven minibuss med massor av plats.

Från 561.830 kr*

Bygg din eVito
*Pris för eVito 129 Tourer Pro lång exkl. moms.

Upp till 36 mil 1, 2 på ren el - minibuss med upp till nio sittplatser

eVito Tourer minibuss är den helt nya eldrivna versionen av helglasade Vito Tourer. Upp till nio sittplatser med alla säten på plats, eller upp till 4490 liter lastutrymme om du tar ut dem. Motorn har en effekt på 150 kW (204 hk) och ett vridmoment från första varvet på 365 Nm. 

Med en räckvidd på upp till 360 km1 kan du köra längre än bara inom stadens murar. Den brukbara batterikapaciteten kan väljas till 60 eller 90 kWh och kan som tillval laddas vid en snabbladdningsstation med upp till 80 kW3 (högvoltsbatterier med 60 kWh) eller 110 kW (högvoltsbatterier med 90 kWh) på ca 40 minuter4 från 10 till 80 %. Den rymliga kupén med upp till 8 sittplatser plus förare begränsas inte på något sätt av eldriften.

eVito Tourer är det perfekta valet för dig som kör taxi, eller vill ha en elbil med lång räckvidd som kan alternera mellan gods- och persontransport.

Låg energikostnad och en fordonsskatt på bara 360 kr/år ger eVito Tourer en mycket bra totalekonomi.

En, två, tre eller nio personer?

eVito Tourer har en totalt flexibel interiör. Två eller tre sittplatser fram? Soffor eller stolar bak? Vare sig du beställer den med plats för sex, åtta eller nio personer så kan du modulera bland sätena på ett sätt som passar just den dagens behov. Tar du ut alla de bakre sittplatserna så har du ett skåp som rymmer hela 4490 liter last.

1

Strömförbrukning och räckvidd har fastställts utifrån förordning 2017/1151/EU (WLTP).

2

Den faktiska räckvidden är därför beroende av det individuella körsättet, väg- och trafikförutsättningar, yttertemperatur, användning av klimatanläggning/värmesystem osv. och kan eventuellt avvika.

3

Max. likströmsladdeffekt
Maximal laddeffekt vid en likströmsladdningsstation med 400 V matarspänning, 300 A ström; max. laddeffekt beror på olika faktorer som omgivnings- och batteritemperatur och batterinivån när laddningen påbörjas. 

4

Min. likströmsladdningstid
Minsta laddningstid från 10 till 80 % under optimala förhållanden vid en likströmsladdningsstation med 400 V matarspänning, 300 A ström; laddningstiden kan avvika beroende på olika faktorer som omgivnings- och batteritemperatur och användningen av sekundärförbrukare som värme.

Höjdpunkter.

 1. Drivning
 2. Uppkoppling
 3. Pålitlighet
 4. Kupé
 5. Lönsamhet
Använd elenergin så effektivt som möjligt.

Den ruttbaserade driftstrategin optimerar energiutnyttjandet: Med de tre körprogrammen "E+", "E" och "C" samt de fem regenerationsnivåerna "D– –", "D–", "D", "D+" och "D Auto" går det att optimera strömförbrukningen och därmed räckvidden. Genom regenereringen återvinns energin när bilen saktar in. På regenerationsnivån "D Auto" hjälper dig den automatiskt tillkopplade ECO-assistenten att utnyttja laddningen på ett optimalt sätt. Den anpassar automatiskt regenerationsnivån till körsituationen.

Alltid nära till underhållning och information.

Informations- och kommunikationssystemen har många gränssnitt som ger de bästa möjliga förutsättningarna för bra underhållning. Multimediesystemen Audio 30 och 40 (tillval) styr du intuitivt och bekvämt med en pekskärm.

Redo när du är det.

Du lär dig snabbt att uppskatta eVito som din partner. Vi gör allt för att ni ska ha ett långt och stabilt förhållande. Redan vid leveransen har du ett välfungerande fordon i Mercedes-Benz-kvalitet med en elmotor och ett värmesystem som klarat vårt omfattande vintertest med temperaturer på ner till 30 minusgrader. Det omfattande korrosionsskyddet med helförzinkad kaross och tåliga material i kupén bidrar till att den är representativ även efter många års användning.

Här kan du verkligen trivas på jobbet.

Nu till det som är bra med ditt jobb: eVitos stora kupé kommer att göra dig på gott humör när du jobbar. De robusta och bekväma sätena ser till att du kan köra långa pass utan att bli trött. På vintern är standardutrustningen stolsvärme på förar- och passagerarsidan ett måste. Om du behöver plats för 2 medpassagerare fram kan du beställa ett dubbelt passagerarsäte. Audiosystemen som är tillgängliga som tillval erbjuder bra uppkoppling och underhållning och leder dig fram till din destination i kombination med navigationssystemet Audio 40.

Eldrift – lönar sig även ekonomiskt.

Våra eldrivna transportbilar är dessutom mycket ekonomiska. Beroende på användningsprofilen kan de totala driftkostnaderna (TCO) för elmotorn redan ligga på samma nivå som för bilar med förbränningsmotor.

Den intelligenta driftstrategin för transportbilar med elmotor bidrar till den ekonomiska körningen. Med 3 körprogram och 4 regenerationsnivåer kan du optimera strömförbrukningen och därmed räckvidden för din eldrivna transportbil. Genom regenereringen återvinns energin när bilen saktar in. Batteriet laddas till exempel vid körning i nedförsbacke i stället för att förlora energi i form av värme när man bromsar. Så kan du komma långt med de eldrivna transportbilarna från Mercedes-Benz – både på vägen och i ditt företag.

El är framtiden: Upptäck Mercedes-Benz elektriska värld.

Dags att gå över till eldrift?

Elektrifiera din verksamhet. Vi har verktygen.

Laddlösningar

Mercedes-Benz laddlösningar för din eldrivna transportbil.

Räcker räckvidden?

Testa direkt! Gör virtuella provkörningar i din nuvarande bil  med EQ Ready App.

Vanliga frågor om elbilar.

Funderingarna är många kring eldrift. Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna.

Kontakta din närmaste återförsäljare.
 1. Är en eldriven transportbil från Mercedes-Benz lämpad för mina rutter?

  Med Mercedes-Benz Electric Ready App kan du bättre planera övergången till elmobilitet. Du kan exempelvis se om en eldriven transportbil från Mercedes-Benz klarar hela arbetsdagen på bara en laddning: Den kostnadsfria appen analyserar dina sträckor och ditt körsätt varje dag. Det ger en körprofil som visar om en eldriven transportbil är ett bra val för dig. Om du har fler frågor om övergång till elmobilitet kan du kontakta din Mercedes-Benz partner.

 2. Hur laddar jag min transportbil med elmotor från Mercedes-Benz?

  Du har flera olika laddningsalternativ. Det smidigaste sättet är att använda Mercedes-Benz väggmonterade laddbox eller en laddningslösning som vi tagit fram särskilt för ditt företag. Dessutom har du ett ständigt ökande antal offentliga laddningsstationer till förfogande. Vid DC-snabbladdningsstationer kan du ladda din eVito Tourer PRO (eVito Tourer PRO med personbilsregistrering (M1). Strömförbrukning blandad körning: 27,8 kWh/100 km, koldioxidutsläpp blandad körning: 0) 80 kW (högvoltsbatterier med 60 kWh) resp. med upp till 110 kW (högvoltsbatterier med 90 kWh) laddas från 10 till 80 % på under 40 minuter. Möjlighet till DC-snabbladdning med max. 50 kW ingår redan som standard. Kom förberedd för olika laddsituationer med det flexibla laddsystemet som erbjuder flera olika laddlösningar i ett praktiskt kit.

 3. Hur kör jag så effektivt som möjligt med Mercedes-Benz-eltransportbilen?

  3 olika körprogram och 5 regenerationsnivåer hjälper dig att köra effektivt. Båda funktionerna gör det möjligt att optimera energiförbrukningen och därmed även räckvidden för din eVito Tourer PRO (eVito Tourer PRO med personbilsregistrering (M1). Strömförbrukning blandad körning: 26,5 - 32,0, koldioxidutsläpp blandad körning: 0)1. Regenerationsnivån ”DAUTO” hjälper dig att utnyttja batteriets laddning på bästa möjliga sätt. Den anpassar automatiskt regenerationsnivån till körsituationen.

 4. Hur rymlig är eVito Tourer PRO (eVito Tourer PRO med personbilsregistrering (M1). Strömförbrukning blandad körning: 26,5 - 32,0, koldioxidutsläpp blandad körning: 0)?

  eVito Tourer PRO (eVito Tourer PRO med personbilsregistrering (M1). Strömförbrukning blandad körning: 26,5 - 32,0, koldioxidutsläpp blandad körning: 0)1 har samma rymliga passagerarutrymme som en Vito Tourer med förbränningsmotor eftersom batterierna sitter i underredet.

 5. Hur ofta måste min eldrivna transportbil från Mercedes-Benz på service?

  Årlig service är ett måste för att garantera att högvoltskomponenterna och andra fordonsdelar fungerar som de ska. Tack vare servicepaketet som ingår vid köp är det kostnadsfritt i fyra år. Om batterierna måste bytas tjänar du på ditt battericertifikat i åtta år eller upp till en mätarställning på 160 000 km. Om du har fler frågor om service av elbilar kan du kontakta din Mercedes-Benz-partner.

 6. Vad kan jag göra för att undvika toppbelastningar vid laddning av min transportbil med elmotor?

  Med hjälp av Mercedes PRO connect-tjänsten ”Intelligent eLaddning”2 kan du ladda dina elbilar stegvis för att minimera den nödvändiga elektriska anslutningseffekten och därmed också energikostnaderna. Om du har fler frågor om laddning av elbilar kan du kontakta din Mercedes-Benz-partner.

 7. Måste batteriet köpas eller leasas separat?

  Batteriet ingår redan i inköpspriset för din eVito Tourer PRO (eVito Tourer PRO med personbilsregistrering (M1). Strömförbrukning blandad körning: 26,5 - 32,0, koldioxidutsläpp blandad körning: 0)1. Det tillkommer alltså inga ytterligare kostnader för att hyra ett batteri. Om ditt batteris kapacitet skulle ligga under gränsvärdet 180 Ah av restkapaciteten under de första 8 åren resp. under de första 160 000 km efter den första registreringen skyddas du av battericertifikatet. Vi står då för kostnaderna för batteribytet. Och det bästa av allt: Battericertifikatet ingår redan i inköpspriset.

 8. Vad är det för skillnad mellan AC- och DC-laddning?

  Batteriet laddas alltid med likström (DC) som finns tillgänglig direkt på DC-snabbladdningsstationerna. Tack vare den höga laddeffekten kan man därför snabbt ladda upp räckvidden. Vid växelströmsladdning vid väggboxar eller i undantagsfall i ett vanligt eluttag skickas växelström (AC) till fordonet. Växelströmmen omvandlas till likström i fordonet med hjälp av en AC-laddare och matas först därefter till batteriet. Med det flexibla laddsystemet är båda alternativ möjliga eftersom det finns passande faskontakter för flera olika laddsituationer.

 9. Vad har Mercedes-Benz för uppkopplingsutbud för eldrivna transportbilar?

  Många av de stora antalet digital tjänster är även tillgängliga för eldrivna transportbilar. Paketet ”Fjärrstyrning och navigationstjänster” finns endast för bilar med eldrift. Det gör det billigare och bekvämare att ladda bilen. Om du har fler frågor om Mercedes me connect kan du kontakta din Mercedes-Benz-partner.

 10. Finns det en garanti för batteriet?

  Om ditt batteris kapacitet skulle ligga under gränsvärdet 120 Ah av restkapaciteten under de första 8 åren resp. under de första 160 000 km efter den första registreringen vid en batterikapacitet på 60 kWh eller under 180 Ah av restkapacitet vid en batterikapacitet på 90 kWh skyddas du av battericertifikatet. Vi står då för kostnaderna för batteribytet. Och det bästa av allt: Battericertifikatet ingår redan i inköpspriset.

 11. Ingår en laddkabel i leveransen av en transportbil med elmotor från Mercedes-Benz?

  En laddkabel Mode 3, Typ 2 (3x20A) 5m ingår vid leverans av din eldrivna transportbil från Mercedes-Benz. Om man önskar kan man beställa 4 laddkablar med en typ-2-laddkabelskontakt från fabrik. Du kan välja mellan 4 och 8 m längd samt mellan 1- och 3-fasig laddning. Om du har fler frågor om laddkablar kan du kontakta din Mercedes-Benz-partner.

 12. Vad är regenerationsnivåer?

  Genom regenereringen återvinns energin när bilen saktar in. Batteriet laddas till exempel vid körning i nedförsbacke i stället för att förlora energi i form av värme när man bromsar. Du kan ställa in hur stark regenereringen blir i 5 steg med hjälp av rattens växlingspaddlar: D– –, D–, D, D+. Regenerationsnivån ”DAUTO” hjälper dig att utnyttja batteriets laddning på bästa möjliga sätt. Den anpassar automatiskt regenerationsnivån till körsituationen.

 13. Hur snabbt kan jag köra med min eltransportbil från Mercedes-Benz?

  Som standard ligger maxhastigheten för din eVito Tourer PRO (eVito Tourer PRO med personbilsregistrering (M1). Strömförbrukning blandad körning: 26,5 - 32,0, koldioxidutsläpp blandad körning: 0)1 på 140 km/h. Det går även att öka maxhastigheten till 160 km/h. Observera dock att högre hastigheter vanligtvis uppnås på bekostnad av räckvidden.

 14. Vilken räckvidd kan nås med en eldriven transportbil från Mercedes-Benz?

  Räckvidden för din eldrivna transportbil från Mercedes-Benz beror på bilens konfiguration, särskilt vad gäller val av konstruktionsrelaterad hastighetsbegränsning. Den faktiska räckvidden är dessutom beroende av det individuella körsättet, väg- och trafikförutsättningar, yttertemperatur, användning av klimatanläggning, värmesystem och andra elektriska förbrukare. Visningen av tillgänglig effekt och regenerationsnivåerna hjälper dig att utnyttja batterinivån så effektivt som möjligt och att uppnå en hög räckvidd.

 15. Med vilken fordonskontakt kan Mercedes-Benz-eltransportbilen laddas?

  Tack vare Combined Charging System (CCS) kan du ladda eVito Tourer PRO (eVito Tourer PRO med personbilsregistrering (M1). Strömförbrukning blandad körning: 26,5 - 32,0, koldioxidutsläpp blandad körning: 0)1  flexibelt vid laddstolpar och väggboxar: Det laddar med upp till 11 kW och med växelström (AC) eller med upp till 50 kW3 och likström (DC). Som tillval kan du även snabbladda med en effekt på max. 110 kW3 på DC-snabbladdningsstationer.

1

Strömförbrukning och räckvidd har fastställts utifrån förordning 2017/1151/EU (WLTP).

2

Tjänsten ”Intelligent eLaddning” finns redan på vissa marknader. Kontakta din lokala återförsäljare för mer information. För att tjänsten ”Intelligent eLaddning” ska kunna användas måste det finnas en passande laddningsinfrastruktur på platsen. Kontakta leverantören om du vill använda strömförsörjningsenheten utanför tjänsten.

3

Max. likströmsladdeffekt
Maximal laddeffekt vid en likströmsladdningsstation med 400 V matarspänning, 300 A ström; max. laddeffekt beror på olika faktorer som omgivnings- och batteritemperatur och batterinivån när laddningen påbörjas. 

[*] För mer information om officiell bränsleförbrukning och officiella specifika CO₂-utsläpp hos nya personbilar hänvisar vi till Konsumentverkets webbtjänst www.bilsvar.se.