Vanliga frågor om eVito |El skåpbil från Mercedes-Benz

Vanliga frågor om eVito

Här hittar du svar på dina frågor om eVito.

Så här fungerar Mercedes-Benz eVito

Allt det viktigaste om din eVito - på under 3 minuter. Laddning, körning, funktioner.

Räcker eVito för mina dagliga rutter?

 

Med appen Mercedes-Benz Electric Ready kan du se om eVito klarar hela arbetsdagen på bara en laddning: Den kostnadsfria appen analyserar dina sträckor och ditt körsätt varje dag. Det ger en körprofil som visar om eVito är ett bra val för dig. Om du har fler frågor om e-mobilitet kan du kontakta din Mercedes-Benz-partner. Du hittar appen i AppStore eller Google Play butiken.

Har eVito samma lastutrymme som vanliga Vito?

Ja. eVito har samma stora lastutrymme som en vanlig Vito eftersom batterierna sitter i bilens underrede. Med en lastvolym på max 6,6 m3 och upp till 1 015 kg1 nyttolast har transportbilen rätt kapacitet för att klara kraven som ställs i jobbet. Om du har fler frågor om e-mobilitet kan du kontakta din Mercedes-Benz-partner.

1

Utrustningsversioner kan påverka lastkapaciteten genom att tjänstevikten ökar/minskar.

Hur ofta måste min eVito servas?

Årlig service är ett måste för att garantera att högvoltskomponenterna och andra fordonsdelar fungerar som de ska. Tack vare servicepaketet som ingår i köpet är denna service kostnadsfri för dig i 4 år. Om batterierna måste bytas tjänar du på ditt battericertifikat i 8 år eller upp till en mätarställning på 16 000 mil. Om du har fler frågor om e-mobilitet kan du kontakta din Mercedes-Benz-partner.

Frågor och svar om eVito

Många är nyfikna och intresserade, så vi har sammanställt svaren på några av de vanligaste frågorna.

FAQ
 1. Är en eldriven transportbil från Mercedes-Benz lämpad för mina rutter?

  Med Mercedes-Benz Electric Ready App kan du bättre planera övergången till e-mobilitet. Du kan exempelvis se om en eldriven Mercedes-Benz klarar hela arbetsdagen på bara en laddning: Den kostnadsfria appen analyserar dina sträckor och ditt körsätt varje dag. Det ger en körprofil som visar om en eldriven transportbil är ett bra val för dig. Om du har fler frågor om övergången till elmobilitet kan du kontakta din Mercedes-Benz-partner.

 2. Hur laddar jag min transportbil med elmotor från Mercedes-Benz?

  Du har flera olika laddningsalternativ. Det smidigaste sättet är att använda Mercedes-Benz väggbox eller en laddningslösning som vi tagit fram särskilt för ditt företag. Dessutom har du ett ständigt ökande antal offentliga laddningsstationer till förfogande. På en DC-snabbladdstation kan du ladda din eVito från 10 till 80 % med max 80 kW1 laddeffekt på ca 35 minuter2. Möjlighet till DC-snabbladdning med max 50 kW1 ingår redan som standard. Även med en AC-laddeffekt på max 11 kW kan batteriet laddas från 0 till 100 % på under 6,5 timmar. Kom förberedd för olika laddsituationer med det flexibla laddsystemet som erbjuder flera olika laddlösningar i ett praktiskt kit.

 3. Hur kör jag så effektivt som möjligt med Mercedes-Benz-eltransportbilen?

  3 olika körprogram och 5 regenerationsnivåer hjälper dig att köra effektivt. Med de båda funktionerna kan du optimera energiförbrukningen och därmed också räckvidden för din eldrivna transportbil. Regenerationsnivån ”DAUTO” hjälper dig att utnyttja batteriets laddning på bästa möjliga sätt. Den anpassar automatiskt regenereringen till körsituationen.

 4. Kan jag lasta min skåpbil med elmotor på samma sätt som en bil med förbränningsmotor?

  eVito har samma stora lastutrymme som en Vito Skåpbil med förbränningsmotor eftersom batteriet sitter i underredet. Med maximalt 6,6 m3 lastvolym och en tillräckligt stor nyttolast klarar skåpbilen eVito av alla utmaningar under arbetsdagen.

 5. Hur ofta måste min eldrivna transportbil från Mercedes-Benz på service?

  Årlig service är ett måste för att garantera att högvoltskomponenterna och andra fordonsdelar fungerar som de ska. Tack vare servicepaketet som ingår vid köp är det kostnadsfritt i fyra år. Om batterierna måste bytas tjänar du på ditt battericertifikat i åtta år eller upp till en mätarställning på 160 000 km. Om du har fler frågor om service av elbilar kan du kontakta din Mercedes-Benz-partner.

 6. Måste batteriet köpas eller leasas separat?

  Batteriet ingår redan i inköpspriset. Det tillkommer alltså inga extra kostnader för att hyra ett batteri. Battericertifikatet skyddar dig ekonomiskt vid ett batteribyte om ditt batteris kapacitet skulle avta kraftigt. Det gäller i upp till 8 år efter den första registreringen resp. upp till 160 000 km körsträcka. Om du har fler frågor om batterier och battericertifikat kan du kontakta din Mercedes-Benz-partner.

 7. Vad har Mercedes-Benz för uppkopplingsutbud för eldrivna transportbilar?

  Många av de otaliga Mercedes me connect-tjänsterna är även tillgängliga för eldrivna transportbilar. ”Remote- och navigeringstjänster” finns exklusivt för eldrivna bilar. Med dem laddas bilen bekvämt och förklimatiseras och både laddningsstopp och laddningstider planeras in under körningen. Om du har fler frågor om Mercedes me connect kan du kontakta din Mercedes-Benz-partner.

 8. Finns det en garanti för batteriet?

  Om batterikapaciteten skulle avta kraftigt under de första 8 åren resp. inom de första 160 000 km efter den första registreringen skyddas du av battericertifikatet. Vi står då för kostnaderna för batteribytet. Och det bästa av allt: Battericertifikatet ingår redan i inköpspriset.

 9. Ingår en laddkabel i leveransen av en Mercedes-Benz eltransportbil?

  En laddkabel på 5 m ingår vid leverans av din eldrivna transportbil från Mercedes-Benz. Som tillval kan du beställa 3 laddkablar med en typ-2-laddkontakt från fabrik. Du kan välja mellan 4, 5 och 8 m längd samt mellan 1- och 2-fasig laddning. Det flexibla laddsystemet finns hos din Mercedes-Benz-partner. Det innehåller olika faskontakter i ett praktiskt set som passar de flesta laddsituationer. Om du har fler frågor kan du kontakta din Mercedes-Benz-partner.

 10. Vad är regenerationsnivåer?

  Genom regenereringen återvinns energin när bilen saktar in. Batteriet laddas till exempel vid körning i nedförsbacke i stället för att förlora energi i form av värme när man bromsar. Du kan ställa in hur kraftig regenereringen blir i fem steg med hjälp av växelpaddlarna: D++ (0 m/s²), D+ (-0,8 m/s²), D (-1,6 m/s²), D- (-2,2 m/s²). Regenerationsnivån ”DAUTO” hjälper dig att utnyttja batteriets laddning på bästa möjliga sätt. Den anpassar automatiskt regenereringen till körsituationen.

 11. Hur snabbt kan jag köra med min transportbil med elmotor från Mercedes-Benz?

  Du bör välja konstruktionsrelaterad hastighetsbegränsning efter din körprofil. Använder du framför allt bilen i stadstrafik eller kör du ofta på motorvägar? Den konstruktionsrelaterade hastighetsbegränsningen för din eldrivna transportbil är 80 km/h som standard. Om du vill kan du höja den konstruktionsrelaterade hastighetsbegränsningen till 100 km/h eller 120 km/h. Observera dock att högre hastigheter vanligtvis uppnås på bekostnad av räckvidden.

 12. Vilken räckvidd kan nås med en eldriven transportbil från Mercedes-Benz?

  Räckvidden för din eldrivna transportbil från Mercedes-Benz beror på bilens konfiguration, särskilt vad gäller val av konstruktionsrelaterad hastighetsbegränsning. Den faktiska räckvidden är dessutom beroende av det individuella körsättet, väg- och trafikförutsättningar, yttertemperatur, användning av klimatanläggning, värmesystem och andra elektriska förbrukare. Visningen av tillgänglig effekt och regenerationsnivåerna hjälper dig att utnyttja batterinivån så effektivt som möjligt och att uppnå en hög räckvidd.

 13. Med vilken fordonskontakt kan Mercedes-Benz-eltransportbilen laddas?

  Tack vare Combined Charging System (CCS) kan du ladda eVito Skåpbil flexibelt vid laddstationer och väggboxar: Det laddar både med max 11 kW och växelström (AC) och med max 50 kW1 och likström (DC). Som tillval kan du även snabbladda med en effekt på max 80 kW1 på DC-snabbladdstationer. För att vara beredd på olika laddningssituationer omfattar det flexibla laddningssystemet flera faskontakter.

1

Max likströmsladdeffekt
Maximal laddeffekt vid en likströmsladdningsstation med 400 V matarspänning, 300 A ström; max laddeffekt beror på olika faktorer som omgivnings- och batteritemperatur och batterinivån när laddningen påbörjas. 

2

Min. likströmsladdningstid
Minsta laddningstid från 10 till 80 % under optimala förhållanden vid en likströmsladdningsstation med 400 V matarspänning, 300 A ström; laddningstiden kan avvika beroende på olika faktorer som omgivnings- och batteritemperatur och användningen av sekundärförbrukare som värme.