eVito - Ny eldriven skåpbil | Mercedes-Benz el-skåpbil

eVito el-skåpbil. Upptäck en ny drivkraft.

Från 4.785 kr/mån inkl. service

Bygg din eVito
Paket Business: Finansiell leasing via Mercedes-Benz Finans, 36 mån, 6 000 mil, restvärde 45%, 1:a förhöjd avg. 30%, rörlig ränta (januari 2022), inkl. Integrerat Servicepaket och rabatterat serviceavtal ServiceCare Complete eDrive. Reservation för sedvanlig kreditprövning. eVito 112 skåpbil lång. Kontantpris 498.500 kr exkl.moms. 

Räckvidd på hela 26 mil1 , 2

Skåpbilen eVito är precis så funktionell, säker och bekväm som du är van vid från Mercedes-Benz Vito. Den mycket effektiva elmotorn har en prestanda på max 85 kW (116 hk) och ett vridmoment på upp till 360 Nm.

Med en räckvidd på 26 mil12 lämpar sig eVito Skåpbil perfekt både för körning i stadstrafik och utanför tätorterna. Den användbara batterikapaciteten uppgår till 60 kWh och kan som standard laddas från 10 till 80 % vid en snabbladdstation med max 50 kW3 på ca 50 minuter4 – som tillval kan den till och med laddas med max 80 kW3 på ca 35 minuter4. Även med en AC-laddeffekt på max 11 kW kan batteriet laddas från 0 till 100 % på under 6,5 timmar. Med en lastvolym på upp till 6,6 m3 innebär eldriften inga begränsningar.

1

Räckvidden fastställdes utifrån förordning 692/2008/EG. Räckvidden beror på bilens konfiguration, särskilt på valet av maxhastighetsspärr.

Räckvidden har fastställts utifrån förordning 2017/1151/EU. Räckvidden beror på bilens konfiguration, särskilt på valet av maxhastighetsspärr.

2

Elektrisk räckvidd enligt EU-norm WLTP: blandad körning 264 km. Stadskörning 326 km. Energiförbrukning i kWh/100km blandad körning: 25,4 Stadkörning: 32,4. CO2 utsläpp 0g/km.

3

Max likströmsladdeffekt
Maximal laddeffekt vid en likströmsladdningsstation med 400 V matarspänning, 300 A ström; max laddeffekt beror på olika faktorer som omgivnings- och batteritemperatur och batterinivån när laddningen påbörjas. 

4

Min. likströmsladdningstid
Minsta laddningstid från 10 till 80 % under optimala förhållanden vid en likströmsladdningsstation med 400 V matarspänning, 300 A ström; laddningstiden kan avvika beroende på olika faktorer som omgivnings- och batteritemperatur och användningen av sekundärförbrukare som värme.

Transportbil med eldrift – lönar sig även ekonomiskt.

Möt det bästa av båda världar. Att investera i en eldriven skåpbil är inte bara bra för miljön, utan dessutom ett smart ekonomiskt beslut. De totala driftkostnaderna (TCO) för eVito är ofta lägre än för motsvarande bilar med förbränningsmotor. Fordonskatten är 360 kr/år och bilen berättigar till miljöbilsbonus på upp till 70.000 kr enligt Transportstyrelsen.

 

Höjdpunkter.

  1. Drivning
  2. Uppkoppling
  3. Pålitlighet
  4. Kupé
  5. Lönsamhet
  6. Funktioner
Använd elenergin så effektivt som möjligt.

Den intelligenta driftstrategin optimerar energiutnyttjandet: Med de tre körprogrammen ”E+”, ”E” och ”C” samt de fem regenerationsnivåerna ”D– ”, ”D”, ”D+”, ”D++” och ”D Auto” kan du optimera både strömförbrukningen och räckvidden. Genom regenereringen återvinns energin när bilen saktar in. Regenerationsnivån ”DAuto” hjälper dig att utnyttja batteriladdningen på bästa möjliga sätt. Den anpassar automatiskt regenerationsnivån till körsituationen.

Alltid nära till underhållning och information.

Informations- och kommunikationssystemen har många gränssnitt som ger de bästa möjliga förutsättningarna för bra underhållning. Multimediesystemen Audio 30 och 40 (tillval) styr du intuitivt och bekvämt med en pekskärm.

Redo när du är det.

Du lär dig snabbt att uppskatta eVito som din partner. Vi gör allt för att ni ska ha ett långt och stabilt förhållande. Redan vid leveransen har du ett välfungerande fordon i Mercedes-Benz-kvalitet med en elmotor och ett värmesystem som klarat vårt omfattande vintertest med temperaturer på ner till 30 minusgrader. Det omfattande korrosionsskyddet med helförzinkad kaross och tåliga material i kupén bidrar till att den är representativ även efter många års användning.

Här kan du verkligen trivas på jobbet.

Nu till det som är bra med ditt jobb: eVitos stora kupé kommer att göra dig på gott humör när du jobbar. De robusta och bekväma sätena ser till att du kan köra långa pass utan att bli trött. På vintern är standardutrustningen stolsvärme på förar- och passagerarsidan ett måste. Om du behöver plats för 2 medpassagerare fram kan du beställa ett dubbelt passagerarsäte. Audiosystemen som är tillgängliga som tillval erbjuder bra uppkoppling och underhållning och leder dig fram till din destination i kombination med navigationssystemet Audio 40.

Eldrift – lönar sig även ekonomiskt.

Våra eldrivna transportbilar är dessutom mycket ekonomiska. Beroende på användningsprofilen kan de totala driftkostnaderna (TCO) för elmotorn redan ligga på samma nivå som för bilar med förbränningsmotor.

Den intelligenta driftstrategin för transportbilar med elmotor bidrar till den ekonomiska körningen. Med 3 körprogram och 4 regenerationsnivåer kan du optimera strömförbrukningen och därmed räckvidden för din eldrivna transportbil. Genom regenereringen återvinns energin när bilen saktar in. Batteriet laddas till exempel vid körning i nedförsbacke i stället för att förlora energi i form av värme när man bromsar. Så kan du komma långt med de eldrivna transportbilarna från Mercedes-Benz – både på vägen och i ditt företag.

Avlastar dig.

I eVito finns det plats för allt som måste med. Eldriften begränsar inte lastutrymmet på något sätt. Tack vare den maximala lastvikten på upp till 1 016 kg och med ett lastutrymme som är upp till 3 m långt kan det 3 200 kg tunga fordonet transportera stora mängder last. Finns även i en viktvariant på 2 800 kg.

2 längder, ett flexibelt skyddssystem och praktiska skiljeväggar som tillval gör att bilen kan anpassas och specialiseras för dina professionella transportlösningar.

Dessutom gör de stora dörröppningarna och den låga lastkanten att du lätt kan hantera svåra uppgifter med eVito – för mer komfort, effektivitet och säkerhet vid i- och urlastning.

Tekniska data

Föredömlig säkerhet även med eldrift.

Säkerhet i fokus med väl skyddat högvoltssystem.

eVito klarar samma provningar och krocktest som bilar med förbränningsmotor. Därför håller den Mercedes-Benz höga säkerhetsnivå.

Redan vid leveransen har du ett välfungerande fordon i Mercedes-Benz-kvalitet med en elmotor och ett värmesystem som klarat vårt omfattande vintertest med temperaturer på ner till 30 minusgrader. Det omfattande korrosionsskyddet med helförzinkad kaross och tåliga material i kupén bidrar till att den är representativ även efter många års användning.

Drivlinan, högvoltsbatteriet och högvoltsledningarna sitter skyddade i en ram. En skyddsplatta skyddar dessutom batterisystemet från skador underifrån. Alla högvoltsledningar är mycket välisolerade. Högvoltsledningarna är alltid orangefärgade för att man tydligt ska känna igen dem. Dessutom övervakas deras anslutning ständigt för att säkerställa att den är korrekt. Vid behov avaktiveras högvoltssystemet automatiskt.

Om krocksensorerna identifierar en allvarlig olycka, där exempelvis krockkuddarna aktiveras, kopplas spänningen automatiskt från. För räddningspersonalen finns en ”räddningsbrytare” under främre passagerarsätet för att de ska kunna bryta spänningsförsörjningen. I annat fall får endast speciellt utbildade personer arbeta med bilens högvoltssystem. Det måste man till exempel även tänka på vid ett motorstopp.

El är framtiden: Upptäck nya eVan-ekosystem.

eVAN-ekosystem

Elektrifiera din verksamhet. Vi beräknar, du jämför.

Laddlösningar

Mercedes-Benz laddlösningar för din eVan.

Räckvidd

Virtuell provkörning med EQ Ready App.

[*] För mer information om officiell bränsleförbrukning och officiella specifika CO₂-utsläpp för nya personbilar hänvisar vi till ”Leitfaden über den Kraftstoffverbrauch, die CO₂-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” som kan fås från alla försäljningsställen och DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH (www.dat.de) kostnadsfritt.

Lorem Ipsum