Sprinter Tourer: Utrymme, komfort och säkerhet.

Från 308.300 kr*

Bygg din bil
*Pris för Sprinter 211 CDI Tourer kompakt exkl. moms.

Res med stil i Sprinter Tourer.

Minibussen Sprinter Tourer finns i ett imponerande antal varianter med 3 fordonslängder, 2 takhöjder och upp till 3 sätesrader. Dess många varianter och utrustningar möjliggör både en ekonomisk förstabil och en välutrustad shuttlebuss med komfortsäten och lyxiga inklädnader.

I raden med komfortsäten kan ryggstödslutningen och nackskydden ställas in individuellt av passagerarna, ett riktigt plus för bekvämligheten. Mercedes Sprinter Tourer är nämligen förvillande lik en personbil gällande både komfort och säkerhet.

Höjdpunkter.

  1. Design
  2. Framtiden
  3. Branschlösningar
  4. Säkerhet
  5. Ekonomi
Designad för imponera.

Redan vid första anblicken imponerar Sprinter Tourer med den klassiska Mercedes-Benz designen. Invändigt har förarplatsen fått en ny utformning med högkvalitativ design och genomtänkt funktionalitet. Ett exempel är det modulära förvaringskonceptet och KEYLESS-START.

Den tillvalbara takklimatanläggningen säkerställer en behaglig temperatur för passagerarna. I det helinklädda passagerarutrymmet finns smarta förvaringsfack för smartphones med USB-laddningsfunktion för varje sätesrad om så önskas.

Beroende på användningsområde och önskade köregenskaper kan du beställa din Sprinter Tourer med bakhjuls- eller fyrhjulsdrift. Växling sker antingen manuellt med en 6-växlad manuell växellåda eller automatiskt med automatväxellådan 7G-TRONIC PLUS.  

Framtidens transportbil.

Sprinter Tourer är uppkopplad på en helt ny nivå med bland annat inbyggda digitala vagnparkstjänster.
I nya Sprinter möts du dessutom av en stor pekskärm där du styr det unika operativsystemet MBUX. Systemet har inte bara extrem 3D-grafik och touch-skärm, utan också en intelligent röststyrning på svenska som löpande lär känna ditt beteende som förare med hjälp av Artificiell Intelligens. MBUX lär sig dina rutiner och aktiviteter vid olika tidpunkter och kan därmed ge förslag på platser att navigera till eller personer att ringa.
Nya Mercedes Sprinter är kompatibel med både Apple Car Play och Android Auto.

Exakt anpassad efter användningssyftet.

Sprinter Tourer erbjuder många möjligheter: 3 fordonslängder, 2 takhöjder och upp till 3 sätesrader utgör grunden för ett imponerande utbud av varianter. Du kan konfigurera allt från en standardbil till en lyxigt utrustad VIP-shuttle. För att kunna erbjuda utmärkt komfort för passagerarna kan alla 2- och 3-delade sätesrader fås som komfortsätesrader med inställbara ryggstöd och komfortnackskydd. På så sätt kan upp till 8 passagerare plus förare sitta bekvämt i Sprinter Tourer.

Med över 600 extrautrustningar, däribland exempelvis fleet- och chassilösningar, kan Sprinter Tourer anpassas ännu mer efter dina behov.

Föredömlig nivå på säkerhetsutrustningen.

Sprinter är genomgående utformad med säkerheten i åtanke. Den solida grunden utgörs av råkarossen som är extra stabil tack vare sin konstruktion och materialsammansättning.

Utöver detta tillkommer flera körhjälpssystem. För även den mest erfarna föraren hamnar ibland i situationer där hjälp kan vara välkommen. Erbjudandet sträcker sig från sidvindsassistenten till den aktiva bromsassistenten som båda är standard. Kurshållningsassistenten ingår för bilar med över 3 500 kg tillåten totalvikt.  Det imponerande 360°-kamerasystemet förbättrar den redan goda översikten från förarsätet. Vid körning i mörker lyser de tillvalbara LED-strålkastarna upp körbanan.

Standardkrockkudden kan hjälpa till att skydda föraren vid en kollision eller olycka. Det finns ytterligare 5 krockkuddar tillgängliga för föraren och passageraren att välja till.

Ekonomisk i alla avseenden.

När du väljer Sprinter väljer du en bil som har bevisat sin lönsamhet i mer än 20 år. Nya Sprinter Tourer är inget undantag och du kan dra nytta av dess lönsamhet; tack vare otaliga konfigurationsmöjligheter beställer du precis det du verkligen behöver.

Eftersom vi gärna gör det bra ännu bättre har vi optimerat förbrukningen i våra dieselmotorer ytterligare och gjort det lättare att utnyttja det generösa utrymmet i bilen. Därmed förenar Sprinter Tourer en sparsam bränsleförbrukning och intelligent funktionalitet för att få fram en genomgående ekonomisk transportlösning.

Underlättar i många trafiksituationer.

Långa sträckor på motorvägen, filbyten på stora vägar eller manöverkörning i trånga utrymmen – det finns många situationer där körhjälpssystem kan underlätta för föraren. Sprinter Tourer kan utrustas med dessa efter behov. Alla körhjälpssystem är av den senaste tekniken. Till exempel den aktiva avståndsassistenten DISTRONIC, som själv håller det av föraren inställda avståndet till det framförvarande fordonet och därmed gör långkörningar mer avslappnande. Eller minibussens parkeringspaketet med 360°-kamerasystem, parkeringsassistenten och Drive Away Assist, som tack vare den extra uppsikten runt bilen kan vara en värdefull hjälp vid parkering och manöverkörning.

Aktiv bromsassistent

Backkamera med visning i innerbackspegeln

Aktiv avståndsassistent DISTRONIC

Parkeringspaket med 360°-kamerasystem

Dödvinkelassistent

Aktiv kurshållningsassistent

Höjdpunkter:

Mercedes PRO förenklar och sätter fart på ditt företag.

Hitta de rätta lösningarna för din Sprinter.
Optimierte Unterstützung

PRO Fordonsassistans.

Hjälper dig att spara tid och pengar.
Dra nytta av bättre planeringsmöjligheter och spara tid på kortare verkstadsbesök samt minskade stilleståndstider och omedelbar hjälp i nödfall.
Ta reda på mer
Digitalisierte Aufzeichnungen

PRO Körjournal.

Alltid översikt över viktiga uppgifter om vagnparken.
Du kan alltid komma åt viktiga uppgifter om dina bilar, till exempel körda rutter, snabbt och enkelt.
Ta reda på mer
Effizientes Flottenmanagement

PRO Fleetadministration.

Översikt över fordonsstatus och var fordonen befinner sig
 Förbättra utnyttjandet av vagnparken med en förutseende och flexibel planering samt ständig översikt över dina bilar.
Ta reda på mer
Effiziente Fahrstilanalyse

PRO Körstilsanalys.

Varaktigt lägre förbruknings- och stilleståndskostnader.
 Minska dina energi- och stilleståndskostnader långsiktigt och öka lönsamheten med den effektiva körsättsanalysen.
Ta reda på mer
Vereinfachte Flottenkommunikation

PRO Fleetkommunikation.

Vagnparkschefen och föraren har direkt kontakt.
 Öka din produktivitet och spara tid med en interaktiv, snabb och tydlig vagnparkskommunikation.
Ta reda på mer
Verbesserte Navigation

PRO Navigation.

Snabbt och direkt till målet med all information som behövs.
 Nå ditt mål snabbt och med all information tack vare bästa möjliga ruttplanering och aktuellt kartmaterial.
Ta reda på mer
Mobile Fahrzeugbedienung

PRO Fjärrstyrning.

Fjärrstyr flera funktioner i bilen online.
 Fjärrstyr vissa funktioner i bilen, kontrollera fordonsstatus eller lås och lås upp din bil utan nyckel.
Ta reda på mer
Datenschnittstellen Mercedes-Benz Vans

Datagränssnitt Mercedes-Benz Vans.

Mercedes-Benz Vans i alla system för vagnparksadministration

Använd ”Datagränssnitt Mercedes-Benz Vans” från Mercedes PRO för att integrera Mercedes-Benz Transportbilar i ditt befintliga system för fleetadministration.

 

Ta reda på mer

Mercedes PRO connect. Förbinder minibussar och människor på ett intelligent sätt.

Mercedes PRO connect1 är det smarta sättet att koppla samman ditt företag och dina fordon. Allt för att du ska kunna öka effektiviteten, sänka kostnaderna och fokusera på din kärnverksamhet. Med digitala tjänster kan du styra din flotta och enskilda bilar på ett helt nytt sätt.

1

Mercedes PRO finns i vissa europeiska länder. Du kan få mer information hos din Mercedes-Benz-återförsäljare.

Lorem Ipsum