Sprinter skåpbil | Mercedes-Benz Transportbil

Sprinter skåpbil. Öka försprånget.

Från 304.400 kr*

Bygg din bil
*Pris för Sprinter 211 CDI Fighter Skåp exkl. moms.

Framtidens skåpbil.

Med 1 700 varianter vågar vi säga att du kommer att hitta det du letar efter. Sprinter Skåpbil finns i 4 fordonslängder, 3 takhöjder, fram-, bak- och fyrhjulsdrift samt en lastvolym på upp till 17 m3. Bland dess många varianter och utrustningar hittar du såväl en ekonomisk förstagångsbil som ett avancerat transportfordon med all den senaste tekniken.

För skåpbilar med  framhjulsdrift får du ett fördelaktigt instegspris, extra nyttolast och en lägre lastkant jämfört med bilar med bakhjulsdrift.

Sprinter bjuder på en sömlös övergång mellan vardag och arbete. Mercedes-Benz Sprinter är nämligen förvillande lik en personbil gällande både komfort och säkerhet. För ökad trygghet och säkerhet visar backkameran sin bild i touchskärmen och har 360°-kamera som tillval. Och för första gången i klassen kan du även få din Sprinter skåpbil med avståndskännande farthållaren DISTRONIC, kurshållningsassistent och vägmärkesigenkänning.

Höjdpunkter.

  1. Design
  2. Framtiden
  3. Branschlösningar
  4. Säkerhet
  5. Ekonomi
En skåpbil designad för att imponera.

Redan vid första anblicken imponerar Sprinter Skåpbil med den klassiska Mercedes-Benz designen. Invändigt har förarplatsen fått en ny utformning och är förvillande lik en personbil gällande både komfort och säkerhet.

Du kan utforma lastutrymmet exakt efter dina krav med praktiska alternativ som ett viktoptimerad plastgolv och de lastbara hjulhusen. De tillvalbara lastpallsstöden i skjutdörrens fotsteg stabiliserar lasten, t.ex. vid körning i kurvor, och gör det lättare att fixera lasten.

En annan fördel är det stora utbudet av drivningstyper. Beroende på dina behov kan du beställa din Sprinter Skåpbil med framhjuls-, bakhjuls- eller fyrhjulsdrift. Växling sker antingen manuellt med en 6-växlad manuell växellåda eller automatväxellådan 9G-TRONIC som är unik för segmentet.

Framtidens transportbil.

Denna arbetsbil är uppkopplad på en helt ny nivå med bland inbyggda digitala tjänster som kan aktiveras.

I Sprinter möts du dessutom av en stor touch-skärm där du styr det unika operativsystemet MBUX. Systemet har förutom extrem 3D-grafik en intelligent röststyrning på svenska, som löpande lär känna ditt beteende som förare med hjälp av Artificiell Intelligens. MBUX lär sig dina rutiner och aktiviteter vid olika tidpunkter och kan därmed ge förslag på platser att navigera till eller personer att ringa.

Nya Mercedes Sprinter är kompatibel med både Apple Car Play och Android Auto.

 

Där det finns en transportuppgift finns även en Sprinter.

Sprinter Skåpbil erbjuder många möjligheter: 4 fordonslängder, 3 takhöjder och 6 motoreffektyper utgör grunden för ett imponerande utbud av varianter. Därmed kan du konfigurera skåpbilar med en tillåten totalvikt på upp till 5 500 kg. Med den längsta av 4 fordonslängder och det högsta av 3 tak har du upp till 17 m3 lastvolym till förfogande i Sprinter Skåpbil. 

Med över 600 extrautrustningar, däribland exempelvis fleet- och chassilösningar, kan Sprinter Skåpbil anpassas exakt efter dina behov. Med alternativen lastpallsstöd och inklädda hjulhus blir många transportuppgifter lättare att lösa. För särskilda branschkrav får du kompletta lösningar från Mercedes-Benz VanSolution från fabrik och på- och ombyggnadslösningar med separat fakturering i samband med partnerprogrammet ”Mercedes-Benz VanPartner”.

Säkra din framgång.

Sprinter är genomgående utformad med säkerheten i åtanke. Den solida grunden utgörs av råkarossen som är extra stabil tack vare sin konstruktion och materialsammansättning.

Utöver detta tillkommer flera körhjälpssystem. För även den mest erfarna föraren hamnar ibland i situationer där hjälp kan vara välkommen. Erbjudandet sträcker sig från sidvindsassistenten till den aktiva bromsassistenten som båda är standard. Kurshållningsassistenten ingår för bilar med över 3 500 kg tillåten totalvikt. Kameralösningar med det imponerande 360°-kamerasystemet, förbättrar den redan goda översikten från förarsätet. Vid körning i mörker lyser de tillvalbara LED-strålkastarna upp körbanan.

Standardkrockkudden kan hjälpa till att skydda föraren vid en kollision eller olycka. Det finns ytterligare 5 krockkuddar tillgängliga för föraren och passageraren att välja till.

När lönsamhet är viktigt.

När du väljer Sprinter väljer du en bil som har bevisat sin lönsamhet i mer än 20 år. Nya Sprinter Skåpbil är inget undantag och du kan dra nytta av dess lönsamhet: med ett attraktivt instegspris och otaliga konfigurationsmöjligheter där du beställer precis det du faktiskt behöver.

Eftersom vi gärna gör det bra ännu bättre har vi optimerat förbrukningen i våra dieselmotorer ytterligare. Med cirka 50 kg mer nyttolast1 ökar du ditt företags lönsamhet. Med huvudtanken på 50 liter2 och golvinklädnaden av plast3, som finns som tillval, kan du spara in ännu mer fordonsvikt. Sprinter Skåpbil finns även med ett ännu större utrymme1 och ett 80 mm lägre bagagegolv1. På så sätt blir det ännu lättare att lasta och enklare att kliva in i bilen.

1

I kombination med framhjulsdrift, jämfört med bakhjulsdrift.

2

Tanken på 50 liter finns som tillval för Sprinter Skåpbil i kombination med framhjulsdrift.

3

Golvinklädnaden av plast finns som tillval för Sprinter Skåpbil.

Kan anpassas efter nästintill alla krav.

Fordonslängd
Kompakt
Standard
Lång
Extralång
Taktyp
Normaltak
Högt tak
Extra högt tak
Max. lastutrymmeslängd
Max. lastutrymmeshöjd
Max. lastyta
Max. lastvolym
2 607 mm
1 789 mm
4,357 m2
7,8 m3
2 607 mm
2 079 mm
4,357 m2
8,8 m3
3 272 mm
1 789 mm
5,539 m2
9,5 m3
3 272 mm
2 079 mm
5,539 m2
11 m3
4 307 mm
2 009 mm
6,9 m2
14 m3
4 307 mm
2 243 mm
6,9 m2
15,5 m3
4 707 mm
2 009 mm
7,606 m2
15,5 m3
4 707 mm
2 243 mm
7,606 m2
17 m3

Nyhet: Digital innerbackspegel.

Med den digitala innerbackspegeln har du full uppsikt bakåt även om skiljeväggar, dörrar eller last blockerar sikten. Kamerabilden i den digitala innerbackspegeln kan ge dig en bättre överblick över trafiken närmast bakom din bil, så att det blir lättare att manövrera och parkera.

Sprinter skåpbil gör tunga arbeten lättare.

Sprinter skåpbil

Skräddarsydda lösningar.

För att din skåpbil ska uppfylla dina specifika krav.

Om du har lite mer specifika behov kan Mercedes-Benz mycket möjligt ha den rätta lösningen för dig. Vi hjälper dig och erbjuder konstruktionslösningar från en enda källa eller från våra certifierade partner. På så sätt blir du optimalt rustad för ditt jobb med din Mercedes-Benz skåpbil.