eSprinter - Vår nya eldrivna skåpbil med 25 år på nacken.

Från 589 900 kr exkl. moms*

Bygg din eSprinter
*eSprinter skåp 312 standard 35kWh batterikapacitet.

Upp till 15 mil1 utan avgaser eller buller. Snabbladdning på 30 minuter.

eSprinter är vår nya stora transportbil för dig som vill ställa om till eldrivna transporter. Med räckvidd på upp till 15 mil och snabbladdning på 30 minuter är den perfekt för stadstrafik och fasta slingor.

Men trots att detta är en helt ny bil så är den en äkta Sprinter med samma mått och funktioner som sina syskon. Det som skiljer är drivlinan. Framhjulsdrivna eSprinter har en elmotor på 85 kW (116 hk). eSprinter säljs i standardlängd (A2) med högt tak och en lastvolym på 11 m³. Tack vare att batterierna ligger under golvet får du samma lastvolym som i Sprinter med förbränningsmotor.

Maxlasten är upp till ca: 950 kg med standardbatteri på 41 kWh. Väljer du det större batteriet på  55 kWh så är maxlasten istället ca: 795 kg.

1

Räckvidden har fastställts utifrån förordning 2017/1151/EU. Räckvidden beror på bilens konfiguration, särskilt på valet av maxhastighetsspärr.

Den faktiska räckvidden är därför beroende av det individuella körsättet, väg- och trafikförutsättningar, yttertemperatur, användning av klimatanläggning/värmesystem osv. och kan eventuellt avvika.

Nya Mercedes-Benz eSprinter

Höjdpunkter.

 1. Koncept
 2. Flexibilitet
 3. Drivning
 4. Pålitlighet
Mer än bara en elbil.

Om du funderar på att ställa om till att köra på el, kommer du snabbt att märka att det handlar om så mycket mer än bara elmotor och batterier.  Därför har vi utvecklat vårt eVan-ekosystem med laddboxar, serviceavtal och smarta uppkopplade tjänster.

 

Max räckvidd eller max last – du väljer.

Du kan optimera din eSprinter helt efter dina egna behov. Väljer du standardbatteriet på 41 kWh får du en räckvidd på ca 11 mil och en maxlast på ca 950 kg. Väljer du det större batteripaketet på 55 kWh ökar räckvidden till ca 15 mil och maxlasten blir då ca 795 kg. Givetvis kan din eSprinter byggas om så att den passar just dina uppdrag.
Du kan även utrusta din eSprinter med DC-laddning (CCS-kontakt) på upp till 80 kW, vilket gör att du kan ladda det extrastora batteriet fullt på ca 30 minuter (25 minuter med standardbatteri). Det gör det lätt att klara flera eldrivna skift varje dag.

Scchhh. Vi kör…

Att köra en transportbil med elmotor är en speciell känsla. Känslan av tystnad i eSprinter är nästan överväldigande. Motorn har fullt vridmoment redan från första varvet och kör du med grön el så har du inga CO2 utsläpp alls. Du smyger fram på gatorna. Utan att störa.
Att du får lägre servicekostnader och slipper tanka är extra plus.

En helt ny modell – med 25 år på nacken.

Varje Sprinter har 25 års erfarenhet bakom sig och eSprinter är inget undantag. Men även om eldriften är ny för en transportbil så bygger den på komponenter som har använts i flera år på våra personbilar. Och som är en del i Daimlers elbilssatsning på mer än 100 miljarder kronor.

Liksom alla andra Mercedes-Benz transportbilar har eSprinter genomgått omfattande vintertester Sverige i ner till -30 graders kyla.

Ladda på under en halvtimme1

eSprinters laddkontakt är av så kallad CCS-typ. Det betyder att du kan ladda både med växelström (AC) från en vanlig laddstolpe med upp till 7,4 kW och likström (DC) med upp till 80 kW.

Utrustar du din bil med 80 kW DC-laddning så kan du ladda batteriet fullt på ca 30 minuter vid en snabbladdningsstation. Har du det mindre standardbatteriet så går det på bara 25 minuter.1

1

Hur lång tid det tar att ladda beror på vilken typ av laddstation du använder.

Föredömlig säkerhet även med eldrift.

Väl skyddat högvoltssystem.

Mercedes-Benz eldrivna transportbilar klarar samma krocktester som motsvarande bilar med förbränningsmotor. Alla högvoltskomponenter och batterier sitter skyddade i ramen med en extra skyddsplatta som skyddar batterisystemet från skador underifrån. Alla högvoltsledningar är mycket välisolerade.

 

Mercedes PRO kopplar upp din bil mot ditt företag.

Mercedes PRO är Mercedes-Benz transportbilars system för olika servicetjänster, lösningar och digitala tjänster för din dagliga verksamhet. Här använder vi digitala möjligheterför att göra din verksamhet mer effektiv. Mercedes PRO samlar alla tjänster som är relevanta för dig på en webbaserad plattform.

En uppkopplad värld av tjänster för din verksamhet.

Alla dina digitala tjänster från Mercedes PRO på en och samma plattform.

Mercedes PRO connect för dig.

Uppkopplings- och vagnparkslösningarna från Mercedes PRO connect kopplar samman företag med bilar och förare. Det gör din verksamhet både mer effektiv och mer produktiv .

Använd Mercedes PRO connect-tjänster direkt.

Sprinter kan levereras med fabriksmonterade uppkopplings- och vagnparkslösningar från Mercedes PRO connect. Tack vare den fast monterade kommunikationsmodulen är bilen perfekt uppkopplad redan från början.

Så kommer du igång med Mercedes PRO connect.

Vill du använda uppkopplingen i din Sprinter? Här kan du se hur du installerar och använder Mercedes PRO connect.

El är framtiden: Upptäck eVan-ekosystemet.

eVAN-ekosystem

Elektrifiera din verksamhet. Vi beräknar, du jämför.

Laddlösningar

Mercedes-Benz laddlösningar för din eldrivna skåpbil

Räckvidd

Virtuell provkörning med eVAN Ready App.

Totala driftkostnader

När lönar det sig med eldrift?

Vanliga frågor

 1. (16)
 2. Laddning (4)
 3. Användning (8)
 4. Service och köp (4)
 1. Hur laddar jag min eSprinter?

  Du har flera olika laddningsalternativ. Det smidigaste sättet är att använda en väggmonterad laddbox på ditt företag. Du kan dessutom ladda på mängder av publika laddstationer. Både vanliga med växelström (AC) och snabbladdare med likström (DC). Som standard har eSprinter DC laddning med en kapacitet på 20 kW. Väljer du tillvalet 80 kW laddeffekt DC så kan du ladda din eSprinter från 10 till 80 % på bara cirka 25 minuter!

 2. Vad kan jag göra för att undvika toppbelastningar vid laddning?

  Med hjälp av Mercedes PRO connect-tjänsten ”Intelligent eLaddning”1 kan du ladda dina elbilar stegvis för att hålla nere säkringsstorleken på din elinstallation och därmed hålla nere totala elkostnaden.  Om du har fler frågor om laddning av elbilar kan du kontakta din Mercedes-Benz-återförsäljare.

 3. Vad är det för skillnad mellan AC- och DC-laddning?

  AC-laddning (växelström) använder vanlig hushållsel som laddar bilens batteri via en inbyggd ombordladdare med en kapacitet på 7,4 kW. Om du laddar med DC (likström) ansluts laddaren direkt till batteriet och laddningen kan då utföras med en effekt på upp till 80 kW.

 4. Hur länge håller batteriet?

  Oavsett om du väljer batteri på 41 eller 55 kWh så kommer det med en garanti i form av ett battericertifikat. Battericertifikatet gäller i upp till 8 år efter den första registreringen (max 16.000 mil) och skyddar dig ekonomiskt om batteriet tappar kapacitet. Om du har fler frågor om batterier och battericertifikat kan du kontakta din Mercedes-Benz återförsäljare.

 5. Passar eSprinter eller Vito för min körning?

  Du kan själv testa och se om eSprinter eller eVito passar din körning med vår eVAN Ready App. Appen är gratis och analyserar dina sträckor och ditt körsätt varje dag medan du kör din vanliga bil. Därefter kan du jämföra och se hur en eldriven transportbil från Mercedes-Benz skulle passa just dig.  Prata med din Mercedes-Benz återförsäljare om du vill veta mer om att gå över till eldrift.

 6. Hur kör jag min eSprinter så effektivt som möjligt?

  Tre olika körprogram och fyra regenerationsnivåer hjälper dig att köra effektivt. Med de båda funktionerna kan du optimera energiförbrukningen och därmed också räckvidden.

 7. Kan min eSprinter lasta lika mycket som en vanlig Sprinter?

  eSprinter har samma stora lastutrymme (11 m3) som en Sprinter med förbränningsmotor eftersom batterierna sitterunder golvet. Med standardbatteri på 41 kWh blir maxlasten 950 kg, och med det större batteriet på 55 kWh blir den 795 kg. Å andra sidan blir räckviddden längre.

 8. Vad är regenerationsnivåer?

  Genom bromsregenerering eller ”bromskraftåtervinning”  återvinns energi när bilen saktar in. Man kan säga att bilen motorbromsar med hög effekt istället för att du använder de vanliga bromsarna lika mycket. Resultatet är att energin laddar batteriet istället för att omvandlas till värme i bromsarna. Varje gång bilen saktar ner får ditt batteri lite ny laddning. Du kan ställa in hur kraftig regenereringen blir i fyra steg med hjälp av växelpaddlarna: D++ (0 m/s²), D+ (-0,5 m/s²), D (-1,0 m/s²), D- (-1,5 m/s²).

 9. Hur fort kan jag köra med min eSprinter?

  Du kan ställa in maxfarten efter vilken typ av körning din bil mest har. Som standard är maxfarten satt till 80 km/tim men du kan få den ändrad till 100 eller 120 km/tim.  Observera att högre hastigheter vanligtvis minskar räckvidden.

 10. Vilka batterikapaciteter kan jag beställa?

  Som standard har din eSprinter ett batteri på 41 kWh (35 kWh kan användas för drift) men det går också att beställa den med extra stort batteri på 55 kWh (47 kWh kan användas för drift). Då ökar räckvidden men maxlasten minskar med ca 140 kg.

 11. Vilken räckvidd har eSprinter?

  Med standardbatteri är räckvidden ca 11,5 mil och med extra stort batteri ca 15 mil. Den faktiska räckvidden är dessutom beroende av det individuella körsättet, väg- och trafikförutsättningar, yttertemperatur, användning av klimatanläggning, värmesystem och andra elektriska förbrukare. Displayen visar hela tiden hur mycket du har kvar. Tack vare DC-laddare kan du snabbt ladda för mer räckvidd under till exempel lunchrasten.

 12. Med vilken laddkontakt kan jag ladda min eSprinter?

  eSprinter har en CCS kontakt som gör att den kan laddas i de allra flesta laddstationer och laddboxar: Den laddar med max. 7,4 kW växelström (AC) eller  max. 20 kW likström (DC). Som tillval kan du till och med ladda med en effekt på max. 80 kW vid DC-snabbladdningsstationer.

 13. Hur ofta måste eSprinter in på service?

  Service krävs en gång om året och är kostnadsfritt i fyra år. Om du får något problem som gör att  bilens batterier måste bytas så omfattas det av battericertifikatet som gäller i åtta år eller upp till 16.000 mil.

 14. Vad är mest lönsamt för mig: en eldriven transportbil eller en med förbränningsmotor?

  Beroende på dina körningar, ditt elpris och Bonus-malus är det många olika variabler att ta hänsyn till när du kör en totalkalkyl (TCO). Vår eCost Calculator sammanställer information så att du kan jämföra kostnaderna på rätt sätt.

 15. Vad har Mercedes-Benz för uppkopplingsutbud för eldrivna transportbilar?

  Många av de otaliga Mercedes PRO connect-tjänsterna är även tillgängliga för eldrivna transportbilar. ”Intelligent eLaddning” och ”Fjärrstyrd eLaddning” erbjuds bara för bilar med eldrift och gör det billigare och bekvämare att ladda bilen.

 16. Vad har jag för garanti på batteriet?

  Om ditt batteris kapacitet skulle avta kraftigt under de första 8 åren resp. under de första 16.000 milen efter den första registreringen skyddas du av battericertifikatet som ingår i köpet. Vi står då för kostnaderna för batteribytet.

1

Tjänsten ”Intelligent eLaddning” finns redan på vissa marknader. Kontakta din lokala återförsäljare för mer information. För att tjänsten ”Intelligent eLaddning” ska kunna användas måste det finnas en passande laddningsinfrastruktur på platsen. Kontakta leverantören om du vill använda strömförsörjningsenheten utanför tjänsten.

[*] För mer information om officiell bränsleförbrukning och officiella specifika CO₂-utsläpp hos nya personbilar hänvisar vi till Konsumentverkets webbtjänst www.bilsvar.se.

Lorem Ipsum