Sprinter Flakbil | Mercedes-Benz Transportbilar

Sprinter Flakbil: Robust och kraftfull arbetsbil.

Bygg din bil

Framtidens flakbil.

Mercedes flakbil finns i ett imponerande antal varianter med 3 fordonslängder, standardhytt eller dubbelhytt samt en lastyta på upp till 9,2 m2. Dess många varianter och utrustningar möjliggör både en ekonomisk förstabil och bilar med omfattande utrustning. För bilar med den nya framhjulsdriften finns till exempel ett fördelaktigt instegspris och extra nyttolast jämfört med bilar med bakhjulsdrift.

Sprinter bjuder på en sömlös övergång mellan vardag och arbete. Mercedes Sprinter är förvillande lik en personbil gällande både komfort och säkerhet. Mercedes flakbils förarhytt är smart utformad för att din arbetsdag ska fungera så smidigt som möjligt. För ökad trygghet kan du få din Sprinter med avståndskännande farthållaren DISTRONIC, kurshållningsassistent och vägmärkesigenkänning.

Höjdpunkter.

 1. Design
 2. Framtiden
 3. Branschlösningar
 4. Säkerhet
 5. Ekonomi
Mercedes flakbil: Designad för att imponera.


Redan vid första anblicken imponerar Sprinter Chassi flakbil med den klassiska Mercedes-Benz designen. Arbetsbilens förarplats har fått en ny utformning och andas högkvalitativ design och intelligent funktionalitet. Ett exempel är det smarta förvaringskonceptet och KEYLESS-START.

Den upp till 9,2 m² stora lastytan avgränsas av flaklämmar av aluminium. På så vis får man en robust lastyta som är anpassad för lastpallar med plats för två 1 200 x 1 000 mm stora industripallar bredvid varandra. Om så önskas kan stuvfacken till höger och vänster under flaket användas som låsbara, stänkvattenskyddade förvaringsfack, t.ex. för verktyg eller material. De har en volym på vardera 30 liter.

En annan fördel med arbetsbilen Sprinter Flakbil är det stora utbudet av drivningstyper. Beroende på användningsområde och önskade köregenskaper kan du beställa din Mercedes flakbil med framhjuls-, bakhjuls- eller fyrhjulsdrift. Växling sker antingen manuellt med en 6-växlad manuell växellåda eller automatväxellådan 9G-TRONIC1 som är unik för segmentet.

 

Framtidens transportbil.

Denna arbetsbil är uppkopplad på en helt ny nivå med bland annat inbyggda digitala tjänster.
I Sprinter flakbil möts du dessutom av en stor pekskärm där du styr det unika operativsystemet MBUX. Systemet har inte bara extrem 3D-grafik och touch-skärm, utan en intelligent röststyrning på svenska, som löpande lär känna ditt beteende som förare med hjälp av Artificiell Intelligens. MBUX lär sig dina rutiner och aktiviteter vid olika tidpunkter och kan därmed ge förslag på platser att navigera till eller personer att ringa.
Nya Mercedes Sprinter är kompatibelt med både Apple Car Play och Android Auto.

Där det finns en transportuppgift finns även en Sprinter.

Sprinter Flakbil erbjuder med sin upp till 9,2 m2 stora lastyta många möjligheter: enkel- eller dubbelhytter samt 3 fordonslängder utgör grunden för ett imponerande utbud av varianter. Mercedes flakbil utökas ytterligare med 6 motoreffekttyper, ett flertal extrautrustningar, chassivarianter och branschspecifika lösningar från påbyggare. Därmed kan du konfigurera arbetsbilar med en tillåten totalvikt på upp till 5 500 kg. Vid behov kan ytterligare 3 500 kg lastas på. Om så önskas kan stuvfacken till höger och vänster under flaket användas som låsbara, stänkvattenskyddade förvaringsfack, exempelvis för verktyg.

Säkra din framgång med Mercedes flakbil.

Sprinter Flakbil är genomgående utformad med säkerheten i åtanke. Den solida grunden utgörs av råkarossen som är extra stabil tack vare sin konstruktion och materialsammansättning.

Utöver detta tillkommer flera körhjälpssystem. För även den mest erfarna föraren hamnar ibland i situationer där hjälp kan vara välkommen. Erbjudandet sträcker sig från standardsidvindsassistenten till den aktiva bromsassistenten och kurshållningsassistenten – båda är standard för arbetsbilar med över 3 500 kg tillåten totalvikt. När det är mörkt lyser de tillvalbara statiska LED-strålkastarna upp en stor del av körbanan.

Standardkrockkudden hjälper till att skydda föraren vid en kollision eller olycka. Det finns ytterligare 5 krockkuddar tillgängliga för föraren och passageraren om så önskas.

När lönsamhet är viktigt.

När du väljer Sprinter väljer du en arbetsbil som har bevisat sin lönsamhet i mer än 20 år. Nya Sprinter Flakbil är inget undantag och du kan dra nytta av dess lönsamhet: med ett attraktivt instegspris och otaliga konfigurationsmöjligheter där du beställer precis det du faktiskt behöver.

Eftersom vi gärna gör bra ännu bättre har vi optimerat förbrukningen i våra dieselmotorer ytterligare. Med arbetsbilens extra nyttolast med den tillvalbara 50-liters tanken2 och tillvalet bakaxelfjäder av glasfiberförstärkt plast ökar du ditt företags lönsamhet.

Därmed förenar Sprinter Flakbil en sparsam bränsleförbrukning och intelligent funktionalitet för att få fram en genomgående ekonomisk mobilitetslösning.

1

Endast i kombination med framhjulsdrift.

2

Tanken på 50 liter finns som tillval för Sprinter Flakbil i kombination med framhjulsdrift.

Välj din favorit – bland 1 700 olika varianter.

Mercedes flakbil: Lika variationsrik som din last.

De många fordonsvarianterna och utrustningsalternativen gör det möjligt att anpassa Sprinter Flakbil exakt efter dina transportbehov. Med den långa varianten och standardförarhytt är lastytan 9,2 m², vilket är max. Om nyttolasten är avgörande är viktvarianten 5 500 kg det bästa alternativet. Standardhytten har plats för upp till 3 personer och i dubbelhytten kan till och med små team med upp till 7 personer få plats. För särskilda branschkrav finns dessutom ett flertal påbyggnadslösningar i beprövad kvalitet att välja mellan.

Översikt över varianterna av Sprinter Flakbil:

 • Lastyta på upp till 9,2 m²
 • Finns med 3 000 kg, 3 500 kg, 4 100 kg och 5 000 kg totalvikt, plus många olika lastningsvarianter för en totalvikt upp till 5 500 kg
 • Maximal nyttolast på över 3 000 kg i viktvarianten med 5 500 kg
 • Med framhjuls.-, bakhjuls- eller fyrhjulsdrift
 • 3 fordonslängder: kompakt, standard och lång
 • 2 förarhytter: standard och dubbelhytt

Gör tunga arbeten lättare.

Mercedes-Benz Sprinter flakbil

Arbetsbil med skräddarsydda lösningar.

För att din transportbil ska uppfylla dina krav.

Om du har lite mer specifika behov kan Mercedes-Benz mycket möjligt ha den rätta lösningen för dig. Vi hjälper dig och erbjuder konstruktionslösningar från en enda källa eller från våra certifierade partner. På så sätt blir du optimalt rustad för ditt jobb.