En stadig grund: Sprinter Chassibil.

Från 259.400 kr*

Bygg din bil
*Pris för Sprinter 211 CDI Chassi kompakt exkl. moms.

Framtidens chassibil.

Nya Sprinter som chassi finns i ett imponerande antal varianter med 3 fordonslängder samt standardhytt eller dubbelhytt. Dess många fordonsvarianter och utrustningar möjliggör både en ekonomisk förstabil och bilar med omfattande utrustning. För bilar med den nya framhjulsdriften finns till exempel ett fördelaktigt instegspris och extra nyttolast jämfört med bilar med bakhjulsdrift.

Nya Sprinter bjuder på en sömlös övergång mellan vardag och arbete. Mercedes Sprinter är förvillande lik en personbil gällande både komfort och säkerhet. Förarhytten är smart utformad för att din vardag ska fungera så smidigt som möjligt. För ökad trygghet kan du få din Sprinter med avståndskännande farthållaren DISTRONIC, kurshållningsassistent och vägmärkesigenkänning.

Höjdpunkter.

  1. Design
  2. Framtiden
  3. Branschlösningar
  4. Säkerhet
  5. Ekonomi
Designad för att imponera.

Redan vid första anblicken imponerar Sprinter Chassibil med den klassiska Mercedes-Benz designen. Även förarplatsen har fått en ny utformning och andas högkvalitativ design och intelligent funktionalitet. Ett exempel är det smarta förvaringskonceptet och KEYLESS-START.

I standardhytten kan upp till 3 personer åka med och i dubbelhytten kan till och med små team med upp till 7 personer få plats. Bakom hytten erbjuder Sprinter Chassibil i 3 fordonslängder den passande grunden för många användningsspecifika lösningar.

En annan fördel är det stora utbudet av drivningstyper. Beroende på användningsområde och önskade köregenskaper kan du beställa din Sprinter Chassibil med framhjuls-, bakhjuls- eller fyrhjulsdrift. Växling sker antingen manuellt med en 6-växlad manuell växellåda eller automatiskt med en 7G-TRONIC PLUS resp. automatväxellådan 9G-TRONIC1 som är unik för segmentet.

Framtidens transportbil.

Denna arbetsbil är uppkopplad på en helt ny nivå med bland annat inbyggda digitala vagnparkstjänster.
I nya Sprinter möts du dessutom av en stor pekskärm där du styr det unika operativsystemet MBUX. Systemet har inte bara extrem 3D-grafik och touch-skärm, utan en intelligent röststyrning på svenska, som löpande lär känna ditt beteende som förare med hjälp av Artificiell Intelligens. MBUX lär sig dina rutiner och aktiviteter vid olika tidpunkter och kan därmed ge förslag på platser att navigera till eller personer att ringa.
Nya Mercedes Sprinter är kompatibel med både Apple Car Play och Android Auto.

Där det finns en transportuppgift finns även en Sprinter.

Sprinter Chassibil gör mycket möjligt: enkel- eller dubbelhytter samt 3 fordonslängder utgör grunden för ett imponerande utbud av varianter. Den utökas ytterligare med 4 motortyper, 3 typer av drivning (framhjuls-, bakhjuls- och fyrhjulsdrift) samt ett flertal extrautrustningar, chassivarianter och branschspecifika lösningar från påbyggare. Därmed kan du konfigurera bilar med en tillåten totalvikt på upp till 5 500 kg.

Med över 600 extrautrustningar, däribland exempelvis fleet- och chassilösningar, kan Sprinter Chassibil anpassas exakt efter dina behov. För särskilda branschkrav får du kompletta lösningar från Mercedes-Benz VanSolution från fabrik och på- och ombyggnadslösningar med separat fakturering i beprövad kvalitet i samband med partnerprogrammet ”Mercedes-Benz VanPartner”.
 

Säkra din framgång.

Sprinter Chassibil är genomgående utformad med säkerheten i åtanke. Den solida grunden utgörs av råkarossen som är extra stabil tack vare sin konstruktion och materialsammansättning.

Utöver detta tillkommer flera körhjälpssystem. För även den mest erfarna föraren hamnar ibland i situationer där hjälp kan vara välkommen. Erbjudandet sträcker sig från standardsidvindsassistenten till den aktiva bromsassistenten och kurshållningsassistenten – båda är standard för bilar med över 3 500 kg tillåten totalvikt. När det är mörkt lyser de tillvalbara statiska LED-strålkastarna upp en stor del av körbanan.

Standardkrockkudden hjälper till att skydda föraren vid en kollision eller olycka. Det finns ytterligare 5 krockkuddar tillgängliga för föraren och passageraren om så önskas.

När lönsamhet är viktigt.

När du väljer Sprinter väljer du en bil som på ett övertygande sätt har bevisat sin lönsamhet i mer än 20 år. Nya Sprinter Chassibil är inget undantag och du kan dra nytta av dess lönsamhet: med ett attraktivt instegspris och otaliga konfigurationsmöjligheter där du beställer precis det du faktiskt behöver.

Eftersom vi gärna gör bra ännu bättre har vi optimerat förbrukningen i våra dieselmotorer ytterligare. Med extra nyttolast med den tillvalbara 50-liters tanken2 och tillvalet bakaxelfjäder av glasfiberförstärkt plast ökar du ditt företags lönsamhet.

Därmed förenar Sprinter Chassibil en sparsam bränsleförbrukning, intelligent funktionalitet och användningsspecifika monterings- och demonteringslösningar för att få fram en genomgående ekonomisk mobilitetslösning.

1

Endast i kombination med framhjulsdrift.

2

Tanken på 50 liter finns som tillval för Sprinter Chassibil i kombination med framhjulsdrift.

Lika variationsrik som din last.

De många fordonsvarianterna och utrustningsalternativen gör det möjligt att anpassa Sprinter Chassibil exakt efter dina transportbehov. Om nyttolasten är avgörande är viktvarianten 5 500 kg det bästa alternativet. Som specialutrustad trailerdragare är en tillåten sammanlagd totalvikt på upp till 8 750 kg möjlig – exempelvis för transport av fordon. Standardhytten har plats för upp till 3 personer och i dubbelhytten kan till och med små team med upp till 7 personer få plats. För särskilda branschkrav finns dessutom ett flertal påbyggnadslösningar att välja mellan.

Gör tunga arbeten lättare.

Förarplatsen, med sin utmärkta runtomsikt, är utformad för att göra förarens vardag så bekväm som möjligt. För detta finns 5 olika förarsäten att välja mellan som kan möta olika komfortbehov. Det moderna manöver- och indikeringskonceptet kännetecknas bland annat av att smartphones kan integreras och att det tillvalbara multimediesystemet kan styras via pekskärmar och multifunktionsratten. Få ordning och reda i förarutrymmet med det modulära inbyggda förvaringskonceptet med lättillgängliga förvaringsfack – kan fås med skydd – och en smart multifunktionsbox som underlättar skrivarbeten.

Sprinter Chassibil, komfortförarsäte

Komfortförarsäte

Sprinter Chassibil, MBUX-multimediesystem med 10,25 tum pekskärm

MBUX-multimediesystem med 10,25 tum pekskärm

Sprinter Chassibil, förvaringsutrymme för smartphones inkl. trådlös laddning

Förvaringsutrymme för smartphones inkl. trådlös laddning

Sprinter Chassibil, fällock för förvaringsfack

Fällock för förvaringsfack till vänster och höger

Sprinter Chassibil, KEYLESS-START

KEYLESS-START

Sprinter Chassibil, automatisk klimatanläggning THERMOTRONIC

Automatisk klimatanläggning THERMOTRONIC

Skräddarsydda konstruktionslösningar.

För att din transportbil ska uppfylla dina specifika krav.

Om du har lite mer specifika behov kan Mercedes-Benz mycket möjligt ha den rätta lösningen för dig. Vi hjälper dig och erbjuder konstruktionslösningar från en enda källa eller från våra certifierade partner. På så sätt blir du optimalt rustad för ditt jobb.

Mercedes PRO connect. Förbinder bilar och människor på ett intelligent sätt.

Mercedes PRO connect1 är det smarta sättet att koppla samman ditt företag och dina fordon. Allt för att du ska kunna öka effektiviteten, sänka kostnaderna och fokusera på din kärnverksamhet. Med digitala tjänster kan du styra din flotta och enskilda bilar på ett helt nytt sätt.

 

1

Mercedes PRO är tillgänglig i utvalda europeiska länder och fr.o.m. 09/2018 i USA. Du kan få mer information hos din Mercedes-Benz-återförsäljare.