Sprinter Chassi | Mercedes-Benz Transportbilar

Sprinter Chassi: En stadig grund.

Från 316.700 kr*

Bygg din bil
*Pris för Sprinter 211 CDI Chassi. Enkelhytt, kompakt. Exkl. moms.

Möt Sprinter Chassi. Framtidens chassibil.

 

Mercedes-Benz Sprinter Chassi imponerar med sina olika varianter och finns i 3 fordonslängder: kompakt, standard och lång. Dessutom får du själv välja om ditt arbete kräver en standardhytt eller dubbelhytt. Sprinter Chassi passar både som en ekonomisk förstabil och en arbetsbil med omfattande utrustning  För chassbilar med  framhjulsdrift får du ett fördelaktigt instegspris och extra nyttolast jämfört med bilar med bakhjulsdrift.

Mercedes Sprinter Chassibil är förvillande lik en personbil gällande komfort och säkerhet. Chassibilens förarhytt är smart utformad för att din arbetsdag ska vara så smidig som möjligt. Du har många säkerhetsfunktioner att välja för ökad trygghet ute på vägarna; t.ex. den avståndskännande farthållaren DISTRONIC,  en kurshållningsassistent och vägmärkesigenkänning.

Höjdpunkter.

  1. Design
  2. Framtiden
  3. Branschlösningar
  4. Säkerhet
  5. Ekonomi
En chassibil designad för att imponera.

Mercedes-Benz Sprinter Chassi imponerar direkt vid första möte med den klassiska Mercedes-Benz designen. Vår chassibil andas högkvalitativ design och intelligent funktionalitet. Förarplatsen har fått ny uppdaterad utformning där det smarta förvaringskonceptet och KEYLESS-START är två exempel.

I chassibilens standardhytt kan upp till 3 personer få plats. Behöver du en chassibil med dubbelhytt kan ditt team med upp till 7 personer åka med. Bakom förarhytten erbjuder Mercedes-Benz chassibil i 3 fordonslängder en passande grund för flera användningsspecifika lösningar.

Mercedes-Benz Sprinter Chassi har flera fördelar där en av dem är det stora utbudet av drivningstyper. Beställ din chassibil med framhjuls-, bakhjuls- eller fyrhjulsdrift beroende på ansvändningsområde samt vilka köregenskaper du önskar. Chassibilen finns med både manuell- och automatväxellåda. Där den manuella växellådan är 6-växlad och den automatiska finns med automatväxellådan 9G-TRONIC1som är unik för segmentet.

 

Sprinter Chassi. Framtidens transportbil.

Med bland annat inbyggda digitala tjänster är detta en chassibil uppkopplad på en helt ny nivå. I Mercedes chassibil möts du även av en stor pekskärm där du enkelt styr det unika operativsystemet MBUX. MBUX har inte bara extrem 3D-grafik och touchskärm utan även intelligent röststyrning som dessutom är på svenska. Med hjälp av Artificiell Intelligens lär systemet löpande känna ditt beteende som förare av chassibilen. MBUX är ett intelligent system som även lär sig dina rutiner och aktiviteter vid olika tidpunkter och kan därmed ge förslag på platser att navigera till eller personer att ringa.

Mercedes-Benz Sprinter chassibil är kompatibel med både Apple Car Play och Android Auto.

 

 

Sprinter Chassi löser transportuppgifter.

Sprinter Chassi gör mycket möjligt: enkel- eller dubbelhytter samt 3 fordonslängder utgör grunden för ett imponerande utbud av varianter. Valmöjligheterna utökas ytterligare med 6 motoreffekttyper, 3 typer av drivning (framhjuls-, bakhjuls- och fyrhjulsdrift) samt ett flertal extrautrustningar, chassivarianter och branschspecifika lösningar från påbyggare. Därmed kan du konfigurera med en tillåten totalvikt på upp till 5 500 kg.

Med över 600 extrautrustningar, däribland exempelvis fleet- och chassilösningar, kan Mercedes-Benz Sprinter Chassi anpassas exakt efter dina behov. För särskilda branschkrav får du kompletta lösningar från Mercedes-Benz VanSolution från fabrik och på- och ombyggnadslösningar med separat fakturering i beprövad kvalitet i samband med partnerprogrammet ”Mercedes-Benz VanPartner”.

Garanterad framgång med Sprinter Chassi.

Sprinter Chassi är genomgående utformad med säkerheten i åtanke. En råkaross utgör en solid grund som blir extra stabil tack vare sin konstruktion och materialsammansättning.

Din nya Chassi kommer med flera körhjälpssystem. För även den mest erfarna förare hamnar då och då i situationer där lite extra hjälp är välkommet. Mercedes-Benz Sprinter Chassis erbjudande sträcker sig från standardsidvindsassistenten till den aktiva bromsassistenten och kurshållningsassistenten. De två senare är standard för bilar med över 3 500 kg tillåten totalvikt. De tillvalbara statiska LED-strålkastarna lyser upp vägen vid mörkerkörning.

Skulle en kollision eller olycka inträffa hjälper standardkrockkudden till att skydda föraren. Ytterligare 5 krockkuddar finns tillgängliga för förare samt passagerare om så önskas.

När lönsamhet är viktigt. Välj Sprinter Chassi.

När du väljer Sprinter väljer du en bil som på ett övertygande sätt har bevisat sin lönsamhet i över 20 år. Nya Sprinter Chassi är inget undantag och du kan dra nytta av dess lönsamhet: med ett attraktivt instegspris och otaliga konfigurationsmöjligheter där du beställer precis det du faktiskt behöver.

Mercedes-Benz strävar alltid efter att göra bra ännu bättre. Därför har vi optimerat förbrukningen i våra dieselmotorer ytterligare. Med extra nyttolast med den tillvalbara 50-liters tanken2 och tillvalet bakaxelfjäder av glasfiberförstärkt plast ökar du ditt företags lönsamhet.

Vår chassibil erbjuder därmed en sparsam bränsleförbrukning, intelligent funktionalitet och användningsspecifika monterings- och demonteringslösningar för att få fram en genomgående ekonomisk mobilitetslösning.

1

Endast i kombination med framhjulsdrift.

2

Tanken på 50 liter finns som tillval för Sprinter Chassibil i kombination med framhjulsdrift.

Kan anpassas efter näst intill alla krav.

En chassibil lika variationsrik som din last.

De många fordonsvarianterna och utrustningsalternativen gör det möjligt att anpassa Sprinter Chassibil exakt efter dina transportbehov. Om nyttolasten är avgörande är viktvarianten 5 500 kg det bästa alternativet. Standardhytten har plats för upp till 3 personer och i dubbelhytten kan till och med små team med upp till 7 personer få plats. För särskilda branschkrav finns dessutom ett flertal påbyggnadslösningar i beprövad kvalitet att välja mellan.

Översikt över varianterna av Sprinter Flakbil:

  • 3 längder: kompakt, standard och lång
  • 2 förarhytter: standard och dubbelhytt
  • Finns med 3 000 kg, 3 500 kg, 4 100 kg och 5 000 kg totalvikt, plus många olika lastningsvarianter för en totalvikt upp till 5 500 kg
  • Maximal nyttolast på över 3 000 kg i viktvarianten med 5 500 kg
  • Med framhjuls.-, bakhjuls- eller fyrhjulsdrift

Sprinter Chassi: Gör tunga arbeten lättare.

Sprinter chassi

Skräddarsydda konstruktionslösningar till din chassibil.

För att din Chassi ska uppfylla dina specifika krav.

Har ditt företag specifika krav på er chassibil? Då kan Mercedes-Benz ha den rätta lösningen för dig. Vi hjälper dig och erbjuder konstruktionslösningar från en enda källa eller från våra certifierade partner. På så sätt blir du optimalt rustad för ditt jobb.