Sprinter Chassi: En stadig grund.

Från 345.500 kr*

Bygg din bil
*Pris för Sprinter 316 CDI Chassi Lång exkl. moms.

Möt Sprinter Chassi. Framtidens chassibil.

 

Mercedes-Benz Sprinter Chassi imponerar med sina olika varianter och finns i 3 fordonslängder: kompakt, standard och lång. Dessutom får du själv välja om ditt arbete kräver en standardhytt eller dubbelhytt. Sprinter Chassi ger möjlighet till både en ekonomisk förstabil och arbetsbil med omfattande utrustning tack vare dess många olika fordonsvarianter. För chassbilar med den nya framhjulsdriften finns till exempel ett fördelaktigt instegspris och extra nyttolast jämfört med bilar med bakhjulsdrift.

Nya Sprinter transportbilar bjuder på en sömlös övergång mellan vardag och arbete - Chassi är inget undantag! Mercedes Sprinter är förvillande lik en personbil gällande både komfort och säkerhet. Chassibilens förarhytt är smart utformad för att din arbetsdag ska gå som planerat. Med avståndskännande farthållaren DISTRONIC, kurshållningsassistent och vägmärkesigenkänning i din Sprinter Chassi får du ökad trygghet.

Höjdpunkter.

 1. Design
 2. Framtiden
 3. Branschlösningar
 4. Säkerhet
 5. Ekonomi
En chassibil designad för att imponera.

Mercedes-Benz Sprinter Chassi imponerar direkt vid första möte med den klassiska Mercedes-Benz designen. Vår chassibil andas högkvalitativ design och intelligent funktionalitet. Förarplatsen har fått ny uppdaterad utformning där det smarta förvaringskonceptet och KEYLESS-START är två exempel.

I chassibilens standardhytt kan upp till 3 personer få plats. Behöver du en chassibil med dubbelhytt kan ditt team med upp till 7 personer åka med. Bakom förarhytten erbjuder Mercedes-Benz chassibil i 3 fordonslängder en passande grund för flera användningsspecifika lösningar.

Mercedes-Benz Sprinter Chassi har flera fördelar där en av dem är det stora utbudet av drivningstyper. Beställ din chassibil med framhjuls-, bakhjuls- eller fyrhjulsdrift beroende på ansvändningsområde samt vilka köregenskaper du önskar. Chassibilen finns med både manuell- och automatväxellåda. Där den manuella växellådan är 6-växlad och den automatiska finns med automatväxellådan 7G-TRONIC PLUS respektive 9G-TRONI1som är unik för segmentet.

 

Sprinter Chassi. Framtidens transportbil.

Med bland annat inbyggda digitala vagnparkstjänster är detta en chassibil uppkopplad på en helt ny nivå. I Mercedes chassibil möts du även av en stor pekskärm där du enkelt styr det unika operativsystemet MBUX. MBUX har inte bara extrem 3D-grafik och touchskärm utan även intelligent röststyrning som dessutom är på svenska. Med hjälp av Artificiell Intelligens lär systemet löpande känna ditt beteende som förare av chassibilen. MBUX är ett intelligent system som även lär sig dina rutiner och aktiviteter vid olika tidpunkter och kan därmed ge förslag på platser att navigera till eller personer att ringa.

Mercedes-Benz Sprinter chassibil är kompatibel med både Apple Car Play och Android Auto.

 

 

Sprinter Chassi löser transportuppgifter.

Sprinter Chassi gör mycket möjligt: enkel- eller dubbelhytter samt 3 fordonslängder utgör grunden för ett imponerande utbud av varianter. Valmöjligheterna utökas ytterligare med 4 motortyper, 3 typer av drivning (framhjuls-, bakhjuls- och fyrhjulsdrift) samt ett flertal extrautrustningar, chassivarianter och branschspecifika lösningar från påbyggare. Därmed kan du konfigurera med en tillåten totalvikt på upp till 5 500 kg.

Med över 600 extrautrustningar, däribland exempelvis fleet- och chassilösningar, kan Mercedes-Benz Sprinter Chassi anpassas exakt efter dina behov. För särskilda branschkrav får du kompletta lösningar från Mercedes-Benz VanSolution från fabrik och på- och ombyggnadslösningar med separat fakturering i beprövad kvalitet i samband med partnerprogrammet ”Mercedes-Benz VanPartner”.

Garanterad framgång med Sprinter Chassi.

Sprinter Chassi är genomgående utformad med säkerheten i åtanke. En råkaross utgör en solid grund som blir extra stabil tack vare sin konstruktion och materialsammansättning.

Din nya Chassi kommer med flera körhjälpssystem. För även den mest erfarna förare hamnar då och då i situationer där lite extra hjälp är välkommet. Mercedes-Benz Sprinter Chassis erbjudande sträcker sig från standardsidvindsassistenten till den aktiva bromsassistenten och kurshållningsassistenten. De två senare är standard för bilar med över 3 500 kg tillåten totalvikt. De tillvalbara statiska LED-strålkastarna lyser upp vägen vid mörkerkörning.

Skulle en kollision eller olycka inträffa hjälper standardkrockkudden till att skydda föraren. Ytterligare 5 krockkuddar finns tillgängliga för förare samt passagerare om så önskas.

När lönsamhet är viktigt. Välj Sprinter Chassi.

När du väljer Sprinter väljer du en bil som på ett övertygande sätt har bevisat sin lönsamhet i över 20 år. Nya Sprinter Chassi är inget undantag och du kan dra nytta av dess lönsamhet: med ett attraktivt instegspris och otaliga konfigurationsmöjligheter där du beställer precis det du faktiskt behöver.

Mercedes-Benz strävar alltid efter att göra bra ännu bättre. Därför har vi optimerat förbrukningen i våra dieselmotorer ytterligare. Med extra nyttolast med den tillvalbara 50-liters tanken2 och tillvalet bakaxelfjäder av glasfiberförstärkt plast ökar du ditt företags lönsamhet.

Vår chassibil erbjuder därmed en sparsam bränsleförbrukning, intelligent funktionalitet och användningsspecifika monterings- och demonteringslösningar för att få fram en genomgående ekonomisk mobilitetslösning.

1

Endast i kombination med framhjulsdrift.

2

Tanken på 50 liter finns som tillval för Sprinter Chassibil i kombination med framhjulsdrift.

Kan anpassas efter näst intill alla krav.

En chassibil lika variationsrik som din last.

Med sina många fordonsvarianter och utrustningsalternativ gör Sprinter Chassi det möjligt att anpassas efter just dina transportbehov. Är nyttolasten viktigt för ditt användningsområde så är viktvarianten 5 500 kg det bästa alternativet för dig och ditt företag. Som specialutrustad trailerdragare är en tillåten sammanlagd totalvikt på upp till 8 750 kg möjlig – exempelvis för transport av fordon. Chassibilens standardhytt har utrymme för 3 personer och väljer du dubbelhytten får upp till 7 personer plats. Har ditt företag särskilda branschkrav? Då finns det ett flertal påbyggnadslösningar att välja mellan.

Översikt över varianterna av Sprinter Chassi:

 • 3 längder: kompakt, standard och lång
 • 2 förarhytter: standard och dubbelhytt
 • Finns med 3 000 kg, 3 500 kg, 4 100 kg och 5 000 kg totalvikt, plus många olika lastningsvarianter för en totalvikt upp till 5 500 kg
 • Maximal nyttolast på över 3 000 kg i viktvarianten med 5 500 kg
 • Upp till 8 750 kg totalvikt för Sprinter Chassi som trailerdragare i kombination med en total lastvikt på max. 8,75 t
 • Med framhjuls.-, bakhjuls- eller allhjulsdrift

Sprinter Chassi: Gör tunga arbeten lättare.

Mercedes PRO förenklar och sätter fart på ditt företag.

Hitta de rätta lösningarna för din Sprinter.
Optimierte Unterstützung

PRO Fordonsassistans.

Hjälper dig att spara tid och pengar.
Dra nytta av bättre planeringsmöjligheter och spara tid på kortare verkstadsbesök samt minskade stilleståndstider och omedelbar hjälp i nödfall.
Ta reda på mer
Digitalisierte Aufzeichnungen

PRO Körjournal.

Alltid översikt över viktiga uppgifter om vagnparken.
Du kan alltid komma åt viktiga uppgifter om dina bilar, till exempel körda rutter, snabbt och enkelt.
Ta reda på mer
Effizientes Flottenmanagement

PRO Fleetadministration.

Översikt över fordonsstatus och var fordonen befinner sig
 Förbättra utnyttjandet av vagnparken med en förutseende och flexibel planering samt ständig översikt över dina bilar.
Ta reda på mer
Effiziente Fahrstilanalyse

PRO Körstilsanalys.

Varaktigt lägre förbruknings- och stilleståndskostnader.
 Minska dina energi- och stilleståndskostnader långsiktigt och öka lönsamheten med den effektiva körsättsanalysen.
Ta reda på mer
Vereinfachte Flottenkommunikation

PRO Fleetkommunikation.

Vagnparkschefen och föraren har direkt kontakt.
 Öka din produktivitet och spara tid med en interaktiv, snabb och tydlig vagnparkskommunikation.
Ta reda på mer
Verbesserte Navigation

PRO Navigation.

Snabbt och direkt till målet med all information som behövs.
 Nå ditt mål snabbt och med all information tack vare bästa möjliga ruttplanering och aktuellt kartmaterial.
Ta reda på mer
Mobile Fahrzeugbedienung

PRO Fjärrstyrning.

Fjärrstyr flera funktioner i bilen online.
 Fjärrstyr vissa funktioner i bilen, kontrollera fordonsstatus eller lås och lås upp din bil utan nyckel.
Ta reda på mer
Datenschnittstellen Mercedes-Benz Vans

Datagränssnitt Mercedes-Benz Vans.

Mercedes-Benz Vans i alla system för vagnparksadministration

Använd ”Datagränssnitt Mercedes-Benz Vans” från Mercedes PRO för att integrera Mercedes-Benz Transportbilar i ditt befintliga system för fleetadministration.

 

Ta reda på mer

Skräddarsydda konstruktionslösningar till din chassibil.

För att din Chassi ska uppfylla dina specifika krav.

Har ditt företag specifika krav på er chassibil? Då kan Mercedes-Benz ha den rätta lösningen för dig. Vi hjälper dig och erbjuder konstruktionslösningar från en enda källa eller från våra certifierade partner. På så sätt blir du optimalt rustad för ditt jobb.

Mercedes PRO connect. Kopplar samman bilar och människor.

Mercedes PRO connect1 förbinder ditt företag med dina fordon på ett smart sätt. Allt för att göra det enklare för dig att kunna öka effektiviteten, sänka kostnader och fokusera på din kärnverksamhet. Styr din flotta eller enskilda fordon med digitala tjänster på ett helt nytt sätt.

1

Mercedes PRO finns i vissa europeiska länder. Du kan få mer information hos din Mercedes-Benz-återförsäljare.

Lorem Ipsum