Sprinter Chassi: En stadig grund.

Från 259.400 kr*

Bygg din bil
*Pris för Sprinter 211 CDI Chassi kompakt exkl. moms.

Möt Sprinter Chassi. Framtidens chassibil.

 

Mercedes-Benz Sprinter Chassi imponerar med sina olika varianter och finns i 3 fordonslängder: kompakt, standard och lång. Dessutom får du själv välja om ditt arbete kräver en standardhytt eller dubbelhytt. Sprinter Chassi ger möjlighet till både en ekonomisk förstabil och arbetsbil med omfattande utrustning tack vare dess många olika fordonsvarianter. För chassbilar med den nya framhjulsdriften finns till exempel ett fördelaktigt instegspris och extra nyttolast jämfört med bilar med bakhjulsdrift.

Nya Sprinter transportbilar bjuder på en sömlös övergång mellan vardag och arbete - Chassi är inget undantag! Mercedes Sprinter är förvillande lik en personbil gällande både komfort och säkerhet. Chassibilens förarhytt är smart utformad för att din arbetsdag ska gå som planerat. Med avståndskännande farthållaren DISTRONIC, kurshållningsassistent och vägmärkesigenkänning i din Sprinter Chassi får du ökad trygghet.

Höjdpunkter.

  1. Design
  2. Framtiden
  3. Branschlösningar
  4. Säkerhet
  5. Ekonomi
En chassibil designad för att imponera.

Mercedes-Benz Sprinter Chassi imponerar direkt vid första möte med den klassiska Mercedes-Benz designen. Vår chassibil andas högkvalitativ design och intelligent funktionalitet. Förarplatsen har fått ny uppdaterad utformning där det smarta förvaringskonceptet och KEYLESS-START är två exempel.

I chassibilens standardhytt kan upp till 3 personer få plats. Behöver du en chassibil med dubbelhytt kan ditt team med upp till 7 personer åka med. Bakom förarhytten erbjuder Mercedes-Benz chassibil i 3 fordonslängder en passande grund för flera användningsspecifika lösningar.

Mercedes-Benz Sprinter Chassi har flera fördelar där en av dem är det stora utbudet av drivningstyper. Beställ din chassibil med framhjuls-, bakhjuls- eller fyrhjulsdrift beroende på ansvändningsområde samt vilka köregenskaper du önskar. Chassibilen finns med både manuell- och automatväxellåda. Där den manuella växellådan är 6-växlad och den automatiska finns med automatväxellådan 7G-TRONIC PLUS respektive 9G-TRONIC1 som är unik för segmentet.

Sprinter Chassi. Framtidens transportbil.

Med bland annat inbyggda digitala vagnparkstjänster är detta en chassibil uppkopplad på en helt ny nivå. I Mercedes chassibil möts du även av en stor pekskärm där du enkelt styr det unika operativsystemet MBUX. MBUX har inte bara extrem 3D-grafik och touchskärm utan även intelligent röststyrning som dessutom är på svenska. Med hjälp av Artificiell Intelligens lär systemet löpande känna ditt beteende som förare av chassibilen. MBUX är ett intelligent system som även lär sig dina rutiner och aktiviteter vid olika tidpunkter och kan därmed ge förslag på platser att navigera till eller personer att ringa.

 

Mercedes-Benz Sprinter chassibil är kompatibel med både Apple Car Play och Android Auto.

Sprinter Chassi löser transportuppgifter.

Sprinter Chassi gör mycket möjligt: enkel- eller dubbelhytter samt 3 fordonslängder utgör grunden för ett imponerande utbud av varianter. Valmöjligheterna utökas ytterligare med 4 motortyper, 3 typer av drivning (framhjuls-, bakhjuls- och fyrhjulsdrift) samt ett flertal extrautrustningar, chassivarianter och branschspecifika lösningar från påbyggare. Därmed kan du konfigurera med en tillåten totalvikt på upp till 5 500 kg.

Med över 600 extrautrustningar, däribland exempelvis fleet- och chassilösningar, kan Mercedes-Benz Sprinter Chassi anpassas exakt efter dina behov. För särskilda branschkrav får du kompletta lösningar från Mercedes-Benz VanSolution från fabrik och på- och ombyggnadslösningar med separat fakturering i beprövad kvalitet i samband med partnerprogrammet ”Mercedes-Benz VanPartner”.

Garanterad framgång med Sprinter Chassi.

Sprinter Chassi är genomgående utformad med säkerheten i åtanke. En råkaross utgör en solid grund som blir extra stabil tack vare sin konstruktion och materialsammansättning.

Din nya Chassi kommer med flera körhjälpssystem. För även den mest erfarna förare hamnar då och då i situationer där lite extra hjälp är välkommet. Mercedes-Benz Sprinter Chassis erbjudande sträcker sig från standardsidvindsassistenten till den aktiva bromsassistenten och kurshållningsassistenten. De två senare är standard för bilar med över 3 500 kg tillåten totalvikt. De tillvalbara statiska LED-strålkastarna lyser upp vägen vid mörkerkörning.

Skulle en kollision eller olycka inträffa hjälper standardkrockkudden till att skydda föraren. Ytterligare 5 krockkuddar finns tillgängliga för förare samt passagerare om så önskas.

När lönsamhet är viktigt. Välj Sprinter Chassi.

När du väljer Sprinter väljer du en bil som på ett övertygande sätt har bevisat sin lönsamhet i över 20 år. Nya Sprinter Chassi är inget undantag och du kan dra nytta av dess lönsamhet: med ett attraktivt instegspris och otaliga konfigurationsmöjligheter där du beställer precis det du faktiskt behöver.

Mercedes-Benz strävar alltid efter att göra bra ännu bättre. Därför har vi optimerat förbrukningen i våra dieselmotorer ytterligare. Med extra nyttolast med den tillvalbara 50-liters tanken2 och tillvalet bakaxelfjäder av glasfiberförstärkt plast ökar du ditt företags lönsamhet.

Vår chassibil erbjuder därmed en sparsam bränsleförbrukning, intelligent funktionalitet och användningsspecifika monterings- och demonteringslösningar för att få fram en genomgående ekonomisk mobilitetslösning.

1

Endast i kombination med framhjulsdrift.

2

Tanken på 50 liter finns som tillval för Sprinter Chassibil i kombination med framhjulsdrift.

En chassibil lika variationsrik som din last.

Med sina många fordonsvarianter och utrustningsalternativ gör Sprinter Chassi det möjligt att anpassas efter just dina transportbehov. Är nyttolasten viktigt för ditt användningsområde så är viktvarianten 5 500 kg det bästa alternativet för dig och ditt företag. Som specialutrustad trailerdragare är en tillåten sammanlagd totalvikt på upp till 8 750 kg möjlig – exempelvis för transport av fordon. Chassibilens standardhytt har utrymme för 3 personer och väljer du dubbelhytten får upp till 7 personer plats. Har ditt företag särskilda branschkrav? Då finns det ett flertal påbyggnadslösningar att välja mellan.

Sprinter Chassi: Gör tunga arbeten lättare.

Förarplatsen, med sin utmärkta runtomsikt, är utformad för att göra förarens vardag så bekväm som möjligt. För detta finns 5 olika förarsäten att välja mellan som kan möta olika komfortbehov. Det moderna manöver- och indikeringskonceptet kännetecknas bland annat av att smartphones kan integreras och att det tillvalbara multimediesystemet kan styras via pekskärmar och multifunktionsratten. Få ordning och reda i förarutrymmet med det modulära inbyggda förvaringskonceptet med lättillgängliga förvaringsfack – kan fås med skydd – och en smart multifunktionsbox som underlättar skrivarbeten.

Komfortförarsäte

MBUX-multimediesystem med 10,25 tum pekskärm

Förvaringsutrymme för smartphones inkl. trådlös laddning

Fällock för förvaringsfack till vänster och höger

KEYLESS-START

Automatisk klimatanläggning THERMOTRONIC

Skräddarsydda konstruktionslösningar till din chassibil.

För att din Chassi ska uppfylla dina specifika krav.

Har ditt företag specifika krav på er chassibil? Då kan Mercedes-Benz ha den rätta lösningen för dig. Vi hjälper dig och erbjuder konstruktionslösningar från en enda källa eller från våra certifierade partner. På så sätt blir du optimalt rustad för ditt jobb.

Mercedes PRO connect. Kopplar samman bilar och människor.

Mercedes PRO connect1 förbinder ditt företag med dina fordon på ett smart sätt. Allt för att göra det enklare för dig att kunna öka effektiviteten, sänka kostnader och fokusera på din kärnverksamhet. Styr din flotta eller enskilda fordon med digitala tjänster på ett helt nytt sätt.

1

Mercedes PRO finns i vissa europeiska länder. Du kan få mer information hos din Mercedes-Benz-återförsäljare.