Skåpbil från Mercedes-benz
Mercedes-Benz skåpbil - Välj mellan stor eller liten

Skåpbil

En skåpbil från Mercedes-Benz har många användningsområden och kan anpassas för just dina behov. 

Välj rätt bil för jobbet

Med en Mercedes-Benz skåpbil gör du ett bra val, oavsett om du söker efter en stor skåpbil eller en liten skåpbil. Vi på Mercedes Benz har stor erfarenhet av att hjälpa våra kunder att hitta den bästa skåpbilen för deras olika behov.

Många av våra skåpbilar kan fås både som 5-sitsig eller 3-sitsig, beroende på om ni är många som skall med, eller om du vill lämna mer plats för lastutrymmet.

Komfort är en självklarhet i Mercedes-Benz skåpbilar. Förutom en ergonomiskt uformad förarhytt kan du få en isolerad förarhytt så att det blir enklare att hålla det svalt på sommaren, eller varmt på vintern. Detsamma gäller våra skåp som kan isoleras och förses med kyl eller frysaggregat.

Oavsett vilken skåpbil du väljer, så erbjuder vi bra serviceavtal med fasta månadskostnader. Med vårt serviceavtal ServiceCare Complete ingår dessutom en utökad garanti motsvarande en förlängd nybilsgaranti.

Våra återförsäljare har självklart en skåpbil till salu som passar dina behov. Boka en provkörning för att testa själv.

Våra skåpbilar används inom många branscher:

Exempel på användningsområden:

  • Servicebil - hantverkare, snickare, VVS, service eller städ
  • Arbetsfordon - arbetsbil inom bygg och anläggning
  • Distributionsbil - leveranser, budbil, kylbil eller logistik
  • Persontrafik - taxibuss eller shuttlebil

Välj rätt skåpbil till din bransch.

Liten skåpbil

Söker du efter en smidig liten skåpbil med rymligt lastutrymme så är Mercedes-Benz Citan  det rätta valet.  Perfekt som servicebil eller en mindre företagsbil.

 

Vill du ha en lite större skåpbil som ändå är smidig nog att fungera som transportbil i stadsmiljö, eller kanske för dig som behöver lite mer i lastutrymmet på din servicebil, så är Vito nästa steg upp i storleksklasserna. Finns i tre längder: 4,9 m lång, 5,1 m lång eller 5,4 m lång. Den finns även som 100% eldriven skåpbil och heter eVito.

Stor skåpbil

Många av våra kunder inom transport och byggbranschen väljer Sprinter när de vill ha en stor skåpbil. De går att få förberedda för hyllinredning med fästen i tak och väggar. Självklart kan de isoleras både i förarhytten och lastutrymmet. Vill du dessutom köra på el så finns Sprinter som 100% elskåpbil i modellen eSprinter. Sprinter skåpbil finns i fyra längder, från 5.3 meter upp till hela 7.4 meter

Köpa skåpbil - vad ska man tänka på.

Beroende vad är det du ska transportera (skrymmande gods, tunga gods, verktyg, material), hur stor bilen behöver vara, hur långt ska du köra och i vilken miljö (stads- eller landsvägskörningar) behöver du välja rätt billängd, storlek och motor.

Läs mer i vår “Köpa skåpbil”-guide eller kontakta din närmaste återförsäljare så hjälper de dig att skräddarsy den bästa skåpbilen just för dina behov.

Isolering skåpbil

För eSprinter finns värmeisolering i förarhytt som tillval. Detta skapar möjligheten att värma upp och behålla värmen en längre stund i förarhytten. Värmeisolering finns även för lastutrymme på Sprinter.

Citan, Vito, eVito har inte isolering som tillval från fabrik. Men om detta önskas så hjälper våra Mercedes-Benz återförsäljare gärna dig med det.

Inredd skåpbil

För att underlätta montering av hyllinredning finns det som tillval förberedelse för hyllinredning vilket innebär att det finns monteringspunkter klara i sido- och takbalkar. För att säkra lasten finns bindöglor i lastutrymmet som standard. Lastsäkringsskenor finns som tillval.

Våra Mercedes-Benz återförsäljare kan hjälpa dig med en komplett inredning till din skåpbil  så att bilen är redo för användning inom din bransch redan vid leverans till dig.

Inredning och utrustning för liten skåpbil:
Inredning och utrustning för stor skåpbil:

Ventilation skåpbil

eSprinter, Sprinter, Vito och eVito har som standard TEMPMATIC halv-automatisk klimatanläggning, som håller den inställda temperaturen oavsett temperatur utvändigt, även vid starkt solsken. I processen med temperaturreglering torkas luften och minskar därmed möjligheterna för imma på rutorna. Ett integrerat pollenfilter blockerar pollen och smuts. Som tillval finns en elektrisk fläkt till lastutrymmet för att kunna ventilera om så önskas. Detta ger en behaglig temperatur i förarhytten under varma dagar.

Som tillval för Sprinter finns den automatiska klimatanläggningen THERMOTRONIC, ställ in önskad temperatur och anläggningen sköter resten.

För att värma upp kupén innan avfärd finns som standard till Sprinter en 5kW bränsledriven värmare. Ställ in önskad tid för avfärd och värmaren värmer upp kupén till önskad temperatur. 

Det finns 2 olika möjligheter att värma lastutrymmet som tillval, en värmeväxlare som endast går att starta när motorn är igång samt en bränsledriven varmluftsvärmare som kan styras via ett eget tidur, alltså möjlig att starta även fast motorn inte är igång.

Hitta en passande lösning för din bransch.

Upptäck skräddarsydda på- och ombyggnadslösningar från Mercedes-Benz. För att din transportbil ska uppfylla dina professionella krav.

Upptäck våra elektiska skåpbilar.