Skåpbil från | Mercedes-Benz Transportbilar
Mercedes-Benz skåpbil - Välj mellan stor eller liten

Skåpbil.

En skåpbil från Mercedes-Benz har många användningsområden och kan anpassas för just dina behov. 

Välj rätt bil för jobbet

När du köper en skåpbil från Mercedes-Benz är den redan optimerad för att göra din arbetsdag så enkel och smidig som möjligt, men det finns dessutom ytterligare utrustning som kan göra din upplevelse ännu bättre.

Som tillval finns till exempel lastsäkringsskenor samt förberedelse för hyllinredning, vilket innebär att både takbalkar och sidobalkar i din skåpbil har färdiga monteringspunkter. Detta förenklar uppsättningen så att du får mer tid över för annat. Dessutom finns lastöglor i lastutrymmet som standard i din skåpbil vilket gör att lasten transporteras på rätt sätt.

Våra Mercedes-Benz återförsäljare kan hjälpa dig med en komplett inredning till din skåpbil så att den är redo för användning redan när den levereras till dig.

Våra skåpbilar används inom många branscher:

Mercedes-Benz transportbilar används av proffs inom många olika branscher och går bland annat att få som 2-sitsiga, 3-sitsiga, 4-sitsiga och 5-sitsiga skåpbilar. De 5-sitsiga skåpbilarna kallas hos oss på Mercedes-Benz för Mixto och är en perfekt kombination av minibuss och skåpbil.

Några exempel på områden där våra skåpbilar används är:

  • Servicebil: Hantverkare, snickare, städare, elektriker och VVS-montörer uppskattar Mercedes-Benz skåpbilar eftersom det stora lastutrymmet gör det enkelt att få plats med verktyg och annat som krävs för arbetsdagen.
  • Arbetsfordon: Mercedes-Benz skåpbilar används ofta inom bygg och anläggning av dem som behöver robusta yrkesfordon med hög maxvikt och flexibla lösningar med chassi.
  • Distributionsbil: Med budbilar, kylbilar och distributionsbilar från Mercedes-Benz levererar du snabbt och enkelt ditt gods, även om du har en lång väg att köra. Smarta körsäkerhetssystem och hög förarkomfort ser till så att din arbetsplats alltid är trygg och bekväm.
  • Persontrafik: Med välutrustade taxibussar och shuttlebilar kommer dina passagerare fram med stil. De är enkla att stiga i och ur för dina medpassagerare samtidigt som förarkomforten håller hög klass.

Vill du ha hjälp att välja rätt skåpbil? Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta en lösning som passar dig och ditt företag.

Liten skåpbil.

Söker du efter en smidig liten skåpbil med stort lastutrymme så är automatväxlade Citan det rätta valet. Mercedes-Benz Citan blev utsedd till Årets Transportbil 2022, klarar två EU-pallar och har hela 2,9 m³ lastvolym.

Skåpbilen har en rad smarta funktioner som gör den perfekt för transportuppgifter. Du kan till exempel öppna skjutdörren hela vägen, vilket i kombination med en låg lasthöjd gör det enkelt att lasta in och ur bilen. Dessutom kommer Citan med 6 krockkuddar som standard samt tröttthetsvarnaren ATTENTION ASSIST som hjälper till att hålla dig alert bakom ratten. Citan skåpbil är perfekt som servicebil eller om du letar efter en mindre företagsbil.

Vill du ha en lite större skåpbil som ändå är smidig nog att fungera som transportbil i stadsmiljö så är skåpbilen Vito nästa steg upp i storleksklasserna. Vito är liksom Citan mästerlig på att ta sig fram i trånga stadsmiljöer men ger dig mer utrymme för både passagerare och last. Skåpbilen finns i tre längder: 4,9 m lång, 5,1 m lång eller 5,4 m lång.

Den finns även som 100% eldriven skåpbil och heter då eVito. eVito, med en räckvidd på hela 26 mil, har batterimodulerna placerade under bilgolvet vilket ger den en lastvolym på 6,0m3 respektive 6.6m3. Om du är ute efter en 3-sitsig skåpbil kan du beställa ett dubbelt passagerarsäte och få plats för två medpassagerare fram.

Stor skåpbil.

Många av våra kunder inom transport och byggbranschen väljer Sprinter när de vill ha en stor skåpbil. De går att få förberedda för hyllinredning med fästen i tak och väggar. Självklart kan de isoleras både i förarhytten och lastutrymmet. Vill du dessutom köra på el så finns Sprinter som 100% elskåpbil i modellen eSprinter. Sprinter skåpbil finns i fyra längder, från 5.3 meter upp till hela 7.4 meter

Köpa skåpbil - vad ska man tänka på.

Beroende på vad det är du ska transportera, (skrymmande gods, tunga gods, verktyg, material), hur mycket plats du behöver samt hur långt och i vilken miljö du ska köra (stads- eller landsvägskörningar) behöver du välja rätt billängd, storlek och motor för din skåpbil.

Dessutom spelar det in hur många som ska åka med i skåpbilen. Hos Mercedes-Benz hittar du allt från stora 9-sitsiga skåpbilar som minibussen Vito Tourer till mindre 2-sitsiga, 3-sitsiga, 4-sitsiga och 5-sitsiga skåpbilar som Vito Tourer. En sak har de dock gemensamt – de är alla pålitliga transportbilar av högsta kvalitet som alltid gör sitt jobb. Så att du ska kunna göra ditt.

Har du svårt att bestämma dig? För att göra det enkelt att välja rätt skåpbil har vi satt ihop en guide som du kan följa. I guiden hittar du allt från goda råd när du väljer din skåpbil till information om de specifika modellerna som vi erbjuder. Självklart kan du också kontakta din närmaste återförsäljare så hjälper de dig att sätta ihop den bästa skåpbilen just för dina behov.

Isolering skåpbil.

För eSprinter finns värmeisolering i förarhytt som tillval. Detta skapar möjligheten att värma upp och behålla värmen en längre stund i förarhytten. Värmeisolering finns även för lastutrymme på Sprinter.

Citan, Vito, eVito har inte isolering som tillval från fabrik. Men om detta önskas så hjälper våra Mercedes-Benz återförsäljare gärna dig med det.

Inredd skåpbil.

För att underlätta montering av hyllinredning finns det som tillval förberedelse för hyllinredning vilket innebär att det finns monteringspunkter klara i sido- och takbalkar. För att säkra lasten finns bindöglor i lastutrymmet som standard. Lastsäkringsskenor finns som tillval.

Våra Mercedes-Benz återförsäljare kan hjälpa dig med en komplett inredning till din skåpbil  så att bilen är redo för användning inom din bransch redan vid leverans till dig.

Inredning och utrustning för liten skåpbil:
Inredning och utrustning för stor skåpbil:

Ventilation skåpbil.

eSprinter, Sprinter, Vito och eVito har som standard TEMPMATIC halv-automatisk klimatanläggning, som håller den inställda temperaturen oavsett temperatur utvändigt, även vid starkt solsken. I processen med temperaturreglering torkas luften och minskar därmed möjligheterna för imma på rutorna. Ett integrerat pollenfilter blockerar pollen och smuts. Som tillval finns en elektrisk fläkt till lastutrymmet för att kunna ventilera om så önskas. Detta ger en behaglig temperatur i förarhytten under varma dagar.

Som tillval för Sprinter finns den automatiska klimatanläggningen THERMOTRONIC, ställ in önskad temperatur och anläggningen sköter resten.

För att värma upp kupén innan avfärd finns som standard till Sprinter en 5kW bränsledriven värmare. Ställ in önskad tid för avfärd och värmaren värmer upp kupén till önskad temperatur. 

Det finns 2 olika möjligheter att värma lastutrymmet som tillval, en värmeväxlare som endast går att starta när motorn är igång samt en bränsledriven varmluftsvärmare som kan styras via ett eget tidur, alltså möjlig att starta även fast motorn inte är igång.

Hitta en passande lösning för din bransch.

Upptäck skräddarsydda på- och ombyggnadslösningar från Mercedes-Benz. För att din transportbil ska uppfylla dina professionella krav.

Upptäck våra elektiska skåpbilar.