En nyhet i huvudstaden: On-demand ridepooling från BerlKönig.

Mercedes-Benz Transportbilar, Via och Berlins lokaltrafikbolag går ihop. Sedan hösten 2018 finns on-demand ridepooling ”BerlKönig” i Berlin.

Ridepooling på förfrågan.

Åka kollektivt – men helt utan tidtabell när och var jag vill bekvämt i en transportbil? Det är möjligt med BerlKönig. Tillsammans med Berliner Verkehrsgesellschaft (BVG) har ViaVan startat ett mycket speciellt projekt – nämligen on-demand-ridepooling för huvudstaden. För ViaVan handlar det om ett Joint Venture mellan Mercedes-Benz Transportbilar och transportföretaget Via.

Det är möjligt med BerlKönigs mobiltelefonapp.

Principen är enkel men smart: Den som vill resa från A till B anger i appen var och när man vill kliva på och vart man vill åka. Appen sammanför önskemålen från flera passagerare så effektivt som möjligt. Det innebär konkret: Programvaran från ViaVan kontrollerar i realtid vilka körningar som kan kombineras utan stora omvägar. Sedan bär det av. Upp till sex passagerare kan åka med – utan gränser.

Passagerarna kan kliva på och av nästan överallt:    

Vid virtuella hållplatser som visas i appen.    

Säkerhet, komfort och flexibla avgångar.

Tjänsten är så flexibel att kunderna inte längre är beroende av fasta avgångstider. De stiger på och av vid virtuella hållplatser. BerlKönig är ett bra alternativ till egen bil och en bra komplettering till kollektivtrafiken i Berlin.

Individuella fördelar som avlastar miljön.

Något som är bra med Berlkönig: de tänker till. Bilarna fylls optimalt. Det ger hållbarhet för alla. Planeringen av transportbehovet lönar sig framför allt för passagerarna. De tjänar på bra priser och stor flexibilitet när det gäller att boka resor. En smart algoritm ser till att bilarna används optimalt. Det ger ett stort mervärde för livet i staden. BerlKönig minskar trafiken, lokala utsläpp och avlastar stadens infrastruktur.

Dynamiskt och praktiskt.         

Det är bara några av fördelarna med ViaVans nya erbjudande i Berlin.

Snygg även bakifrån.        

Vito för on-demand ridepooling ska vara både snygg och uppseendeväckande.

Tidens tand.    

On-demand ridepooling från BerlKönig är en nyhet på Berlins gator.

Foto:

Daimler

Fler länkar:

ViaVan - www.viavan.com

Berlkönig - www.berlkoenig.de

Ombyggnaderna har utförts av oberoende påbyggare. Leverantörer och ombyggnader har inte kontrollerats av Mercedes-Benz. Bilderna utgör ingen bedömning av leverantören och/eller ombyggnaderna från Mercedes-Benz sida.

Lorem Ipsum