Citan Tourer | Mercedes-Benz transportbil

Nya Citan Tourer. 

Citan Tourer. Minibussen med stora möjligheter. 

Söker du en kompakt minibuss med rymligt passagerarutrymme, som är smidig att köra och lätt tar sig fram även genom trängre passager? En minibuss som underlättar jobbet för dig, tjänar som ett visitkort för ditt företag och inte kompromissar med säkerheten? Då bör du kolla in nya Citan Tourer.

Nya Citan: Vinnare av International Van of the Year Award 2022.

Mercedes-Benz Citan visar var skåpet ska stå: Dess kvaliteter inom kategorierna effektivitet, säkerhet, hållbarhet och miljö övertygade den internationella juryn med 25 medlemmar om priset. Medlemmarna testade och utvärderade 14 nya modeller inom segmentet lätta nyttofordon. Röstningen var enhällig: första plats till Citan!

Höjdpunkter.

  1. Kvalitet
  2. Funktioner
  3. Säkerhet
  4. Pålitlighet
Märkestypisk kvalitet som både syns och känns.

Attraktivt utseende och hög komfort går hand i hand i nya Citan. Den karaktäristiska exteriören står ut från mängden. När du stiger in i bilden välkomnas du av en stiligt utformad kupé. Även de många märkestypiska bekvämligheterna, som känns igen från andra modellserier, gör nya Citan till en äkta Mercedes-Benz Van.

Gör din arbetsdag enklare.

Nya Citan Tourer underlättar din arbetsdag: Med sitt rymliga och flexibelt användbara passagerarutrymme med bekvämt baksäte och Fold & Load samt en ergonomisk förarplats. Här finner du bekväma säten, enkel manövrering och många förvaringsfack inom greppavstånd, exempelvis på instrumentpanelen.

Omfattande säkerhetsutrustning redan i standardutförandet.

I Citan Tourer är du och dina passagerare trygga på resan. Ett omfattande passagerarskydd med sju krockkuddar är standard, liksom fyra hjälpsystem. Så är nya Citan Tourer på bästa sätt förberedd för att aktivt stötta dig i trafiken och ge dig gott skydd om olyckan skulle vara framme – precis som alla andra bilar från Mercedes-Benz.

Finns där för dig varje dag.

Innan din nya Citan Tourer hamnar hos dig genomgår den Mercedes-Benz hårda kontroller avseende såväl sommar- och vintermiljö som korrosionsbeständighet.Därför är den just så pålitlig som du förräntar dig av en Mercedes-Benz. .

Kompakt utanpå, rymlig inuti.

I nya Citan Tourer känner sig dina passagerare genast hemma: Man stiger bekvämt in genom de båda skjutdörrarna som ingår som standard. Ventilationsrutan ger dessutom behaglig luftkvalitet. Alla säten är överdragna med en klädsel av tåligt tyg. Vid behov kan ryggstöden fällas ned 1/3 till 2/3 till ett jämnt lastgolv.
Passagerarplatser
Lastvolym
Max. lastvolym
Max. last

3

 

517 l
2390 l
539 kg

Tar den digitala världen till din bil.

Vill du tillbringa dina arbetsdagar så produktivt och stressfritt som möjligt, och alltid vara nåbar när du är ute och kör? Infotainment-utrustningen i nya Citan kan byggas modulärt på varandra och stöttar dig med funktioner som är viktiga för dig.Höjdpunkten är multimediesystemet MBUX med navigation och smartphoneintegration.

Mercedes-Benz User Experience

Med systemet MBUX får du uppleva multimedia i bilen på ett nytt sätt. Du kan styra funktionerna på touchskärmen, knapparna på ratten eller med rösten. Det har aldrig varit enklare.

Pekskärm

På den högupplösta, 17,8 cm (7 tum) stora pekskärmen manövrerar du multimediesystemet på samma sätt som du är van vid från dina mobila slutenheter. Ytterligare en inmatningsmöjlighet utgörs av knapparna på multifunktionsratten.

„Hey Mercedes“

Det räcker med att säga "Hej Mercedes“ för att starta röststyrningen och på så sätt bekvämt styra multimediesystemet.

Arbeta mer effektivt med intelligent uppkoppling.

Infotainment-utrustningen i nya Citan har en lösning för det mesta: Vill du till exempel komma snabbare till din destination med hjälp av aktuella trafikdata, eller ladda din mobil trådlöst? Eller vill du kanske manövrera multimediasystemet MBUX med den högupplösta pekskärmen, knapparna på multifunktionsratten eller via röststyrning? Allt är möjligt. Andra nyheter är uppkopplingslösningarna från Mercedes me, som står till hands med nästan obegränsade möjligheter till information och underhållning och dessutom utgör ett extra säkerhetsmoment i din minibuss.

Citan Skåpbil

MBUX multimediasystem

Citan Skåpbil

Mercedes me connect-tjänster

Citan skåpbil

Trådlös mobilladdare