Citan skåpbil: Stadens hjälte.

Från 158.900 kr*

Bygg din bil
*Pris för Citan 109 CDI Fighter Lång exkl. moms.

Citan: Stadens hjälte.

I Mercedes-Benz Citan flyter du fram snabbt och smidigt i stadstrafiken. Med pigga CDI-motorer och en elstyrd servostyrning tar du dig förbi även om vägen är trång. Men låt inte skåpbilens kompakta yttermått lura dig. När du öppnar bakdörrarna kan du lasta in upp till 3,8 m3 tack vare det smarta lastkonceptet.

Rymligheten sträcker sig ända in till förarplatsen, där tydliga och enkla reglage sitter inom räckhåll och smarta förvaringsutrymmen håller saker och ting på sin rätta plats. Allt för att du ska kunna ha det bra på jobbet, och vara så effektiv som möjligt.

Höjdpunkter.

  1. Komfort
  2. Körglädje
  3. Lönsamhet
  4. Flexibilitet
  5. Lastutrymme
  6. Säkerhet
Den vet vad som gäller för interiören.

Citan förenar nytta med nöje: Den trivsamma interiören gör det behagligt att arbeta. Citan övertygar med funktionalitet och komfort i alla avseenden från det att du kliver in i bilen tills du kliver ur igen – från den bekvämt höga sätespositionen under körning till de låga dörr- och lastkanterna som underlättar lastning.

Det bekväma förarsätet, med sidostöd som är skonsamma för ryggen, är slitstarkt, andas och kan ställas in manuellt efter förarens behov, precis som ratten som kan ställas in på höjden. Alla manöverelement är överskådligt anordnade och enkla att använda. Det lättavlästa kombiinstrumentet är ett plus i interiören. Även det standardinstallerade värme- och ventilationssystemet och det praktiska förvaringskonceptet bidrar till en behaglig arbetsmiljö.

Arbete behöver inte vara tråkigt.

Citans styrkor underlättar alla jobb. I trång stadstrafik har du nytta av dess kompakta smidighet, på landsvägar eller motorvägar kan du njuta av motorns kraft.

En av de vridmomentstarka motorerna uppfyller garanterat dina krav. Den innovativa BlueEFFICIENCY-1tekniken sänker förbrukningen och kan därmed öka lönsamheten för ditt företag. Avgasreningen med selektiv katalytisk reduktion (SCR) minskar utsläppen av kväveoxid.

Alla tekniska komponenter är precist anpassade till varandra – från servostyrningen till den 6-växlade manuella växellådan och fjäderdämparutformningen av chassit med individuell hjulupphängning, till de effektiva skivbromsarna på fram- och bakaxeln.Därför kan du avslappnat njuta av Citan smidighet.

Dess insatser lönar sig. På kort och lång sikt.

För märket Mercedes-Benz är det en plikt att utforma transportbranschens framtid på ett hållbart sätt, även med Citan. Särskilt i stadstrafik lever Citan upp till dessa anspråk.

Tack vare den moderna motorn och BlueEFFICIENCY-paketet som standard ligger CO2-utsläpp och bränsleförbrukning på en låg nivå.Något som möjliggörs bland annat av ECO start/stopp-funktionen, generator- och batteristyrningen samt däcken med optimerat rullmotstånd 2. Annat som ytterligare ökar bilens effektivitet är den elektriskt stöttade servostyrningen och växellägesvisningen.Och avgasreningen med selektiv katalytisk reduktion (SCR) minskar utsläppen av kväveoxid.

Även sett till det ekonomiska är Citan en vinnare. För det första är den tillgänglig till ett attraktivt pris och för det andra har den låga driftkostnader tack vare den effektiva bränsleförbrukningen och serviceintervallet på upp till 30 000 km.

Bästa möjliga tillgänglighet är lika viktigt för Mercedes-Benz Vans som för dig. Det understryker vi med den livslånga mobilitetsgarantin Mercedes-Benz MobiloVan3, 4. Citan bidrar därmed till en långvarig och lönsam verksamhet. Under varje körning.

Redo att anta alla utmaningar.

Citan bemästrar vardagen med imponerande flexibilitet. Den kan visserligen inte överta arbetet åt dig, däremot underlätta det avsevärt – oavsett bransch. Du kommer aldrig mer vilja vara utan det smarta lastutrymmeskonceptet och den låga lastkanten. Enkel i- och urlastning är nämligen en av Citans styrkor, precis som det flexibla utnyttjandet av dess transportkapacitet. Med upp till två skjutdörrar och dubbla bakdörrar med en öppningsvinkel på upp till 180° har du utmärkt åtkomst till lastutrymmet.

Den första hjälten som finns i två längder.

Citan Skåpbil gör mycket möjligt. Den utmärker sig som experten inom branschen med sina flexibla tillämpningssätt. Du kan välja mellan de båda påbyggnadsvarianterna lång och extralång.Den maximala lastutrymmeslängden har i den extralånga varianten plats för 2.137 mm. Tillsammans med lastutrymmeshöjden på 1.258 mm erbjuder Citan Skåpbil upp till 3,8 m³ lastutrymme. Tack vare maxlasten på 700 kg kan den även lastas med tung last. Tack vare ett stort utbud av tillvalsutrustningar kan du anpassa Citan perfekt efter dina behov.

En gigant inom säkerhet.

Även när det gäller säkerhet ligger Citan i framkant: ADAPTIVE ESP®, bromsassistent, ABS och effektiva bromsar förkortar bromssträckan – även vid vått underlag. Chassit med individuell hjulupphängning behåller pålitligt kontakten med vägbanan. Om du ska köra på snö, slask eller sand kan du avaktivera antislirregleringen ASR.

Det höjdjusterbara trepunktsbältet med bältessträckare och bälteskraftbegränsare ger högsta säkerhet om det skulle behövas. Vid nödbromsning aktiveras varningsblinkersen automatiskt.
Citan är dessutom utrustad med förarkrockkudde, varselljus och backstarthjälp. Tillvalen passagerar- och bröstkorgskrockkudde5 kan reducera skaderisken ytterligare vid en olycka. Dessutom finns körhjälpssystem som ljus- och regnsensor, däcktrycksövervakning och en backkamera, som visar området bakom bilen i innerbackspegeln, tillgängliga som tillval.

Med det tillvalbara inbrotts- och stöldlarmet kan du vara säker på att din åtråvärda skåpbil inte hamnar i fel händer.

1

BlueEFFICIENCY-paketet hör till grundutrustningen för alla motorer och längder.

2

Inte tillgänglig för fordon med ökad nyttolast.

3

Upp till 30 år vid regelbunden service hos en auktoriserad Mercedes-Benz-serviceverkstad.

4

Gäller fordon med första registrering från 2012-10-01.

5

Endast tillgänglig för passageraren i kombination med bröstkorgskrockkuddar för föraren och passageraren fram.

Robust och flexibel grund.

Citan finns tillgänglig som skåpbil och Tourer – beroende på konstruktion – i 2 billängder. Den har ett självbärande karosseri, vars imponerande långa livslängd genomgått många test och användningskontroller och motsvarar Mercedes-Benz höga standard. I vardagen övertygar karosseriet med sin synnerligen goda runtomsikt och effektiva ljudisolering. 
Fordonslängd
Lång
Extralång
Axelavstånd
Max. lastutrymmeslängd
Lastvolym
Max. last
1 753 mm
3,1 m³
735 kg
 
2 137 mm
3,8 m³
770 kg
 

Skåpbil: Det mobila lagerutrymmet.

Rymlig skåpbil i två längder.

Citan Skåpbil finns i två längder som erbjuder generöst lastutrymme och hög flexibilitet, till exempel med den valbara stegtransportluckan. Beroende på vilken variant du väljer finns det plats för upp till tre personer i förarhytten.

De viktigaste fördelarna med skåpbilen Mercedes-Benz Citan:

  • Finns i två längder: lång och extralång för olika lastutrymmesbehov
  • Lastutrymmet i Mercedes Citan Lång och Citan Extralång rymmer två europapallar1 på längden eller bredden. 
  • Plats för upp till tre personer i förarhytten med tillvalet dubbla passagerarsäten.
  • Mycket flexibel vid lastning tack vare många tillvalsutrustningar såsom stegtransportluckan eller det infällbara passagerarsätet
1

I kombination med den exklusiva tillvalsinklädnaden är måttet mellan hjulhusplåtarna inte längre tillräckligt stort för en europapall.

Mercedes-Benz Citan Skåpbil: Redo att anta alla utmaningar.

Skåpbilen Citan kan inte överta arbetet från dig, däremot underlätta det avsevärt – oavsett bransch. Du kommer aldrig mer vilja vara utan det smarta lastutrymmeskonceptet och den låga lastkanten som Mercedes skåpbil erbjuder. Enkel i- och urlastning är nämligen en av Citans styrkor, precis som det flexibla utnyttjandet av dess transportkapacitet. Med upp till två skjutdörrar och dubbla bakdörrar med en öppningsvinkel på upp till 180° har du utmärkt åtkomst till skåpbilens lastutrymme.

Heltäckande skiljevägg med ett fönster

Öppningsbart skyddsgaller, passagerarsidan

Trägolv

Helt klart en Mercedes-Benz transportbil.

Klassisk Mercedes-Benz design.

Mercedes-Benz designen i Citan känns igen även i detaljerna. Fogarna och skarvarna på skåpbilen är exakt formade för ett harmoniskt intryck. Du kan välja mellan fyra solida lacker och sex metallic-lacker (tillval). Med tillvalspaketen kan du förhöja utseendet på Mercedes-Benz Citan ytterligare med exempelvis Optikpaket Offroad eller Krompaket.

Lorem Ipsum