Citan Skåpbil | Mercedes-Benz liten skåpbil

Citan Skåpbil

Från 160.900 kr*

Bygg din bil
*Pris för Citan 109 CDI Fighter Lång exkl. moms.

Citan: En liten skåpbil för storstaden.

I Mercedes-Benz Citan flyter du fram snabbt och smidigt i stadstrafiken. Med pigga CDI-motorer och en elstyrd servostyrning tar du dig förbi även om vägen är trång. Men låt inte skåpbilens kompakta yttermått lura dig. När du öppnar bakdörrarna kan du lasta in upp till 3,8 m3 tack vare det smarta lastkonceptet.

Rymligheten sträcker sig ända in till förarplatsen, där tydliga och enkla reglage sitter inom räckhåll och smarta förvaringsutrymmen håller saker och ting på sin rätta plats. Allt för att du ska kunna ha det bra på jobbet, och vara så effektiv som möjligt.

Höjdpunkter.

  1. Komfort
  2. Körglädje
  3. Lönsamhet
  4. Flexibilitet
  5. Lastutrymme
  6. Säkerhet
Den vet vad som gäller för interiören.

Citan förenar nytta med nöje: Den trevliga interiören övertygar med funktionalitet och komfort – från den bekvämt höga sätespositionen under körning till de låga dörr- och lastkanterna som gör det lättare att lasta bilen. Manöverelementen är överskådligt placerade och kombiinstrumentet är läst att läsa av. Det bekväma förarsätet och ratten med höjdinställning kan ställas in manuellt för en optimal sätesposition. De praktiska förvaringsfacken och värme- och ventilationssystemet bidrar också till en behagligare arbetsmiljö.

Arbete behöver inte vara tråkigt.

Citans styrkor underlättar alla jobb. I trång stadstrafik har du nytta av dess kompakta smidighet, på landsvägar eller motorvägar kan du utnyttja motorns kraft. Alla tekniska komponenter är perfekt anpassade till varandra – från motorerna med högt vridmoment och den 6-växlade manuella växellådan till chassit med individuell hjulupphängning och skivbromsarna. Därför kan du avslappnat njuta av Citans smidighet. Tack vare förbrukningsoptimerande åtgärder som avgasrening med SCR-teknik kan du dessutom köra bränslesnålt och med lägre utsläpp.

Dess insatser lönar sig. På kort och lång sikt.

Kör hållbart och ekonomiskt med Citan. Med effektiva motorer som utmärker sig med låg förbrukning och låga utsläppt – och med serviceintervall på upp till 30 000 km som bidrar till låga driftskostnader. Till den höga prestandan bidrar även bränslebesparande och utsläppsreducerande åtgärder som standard. Citans attraktiva prisnivå och den fleråriga mobilitetsgarantin är ytterligare fördelar för plånboken.

Redo att anta alla utmaningar.

Citan bemästrar vardagen med imponerande flexibilitet. Den kan visserligen inte överta arbetet åt dig, däremot underlätta det avsevärt – oavsett bransch. Du kommer aldrig mer vilja vara utan det smarta lastutrymmeskonceptet och den låga lastkanten. Enkel i- och urlastning är nämligen en av Citans styrkor, precis som det flexibla utnyttjandet av dess transportkapacitet. Med upp till två skjutdörrar och dubbla bakdörrar med en öppningsvinkel på upp till 180° har du utmärkt åtkomst till lastutrymmet.

Den första hjälten som finns i två längder.

Citan Skåpbil gör mycket möjligt. Den utmärker sig som experten inom branschen med sina flexibla tillämpningssätt. Du kan välja mellan de två påbyggnadsvarianterna lång och extralång. Den maximala lastutrymmeslängden ligger i den extralånga varianten på 2 137 mm. Tillsammans med lastutrymmeshöjden på 1 258 mm erbjuder Citan Skåpbil upp till 3,8 m3 lastutrymme. Tack vare ett stort utbud av tillvalsutrustningar kan du anpassa Citan perfekt efter dina behov.

En gigant inom säkerhet.

Citan övertygar även med sin höga säkerhetsnivå. Från bromssystemet som ger kort bromssträcka även vid vått väglag och den frånkopplingsbara antislirregleringen ASR till ADAPTIVE ESP® och trepunktsbältena med höjdjustering, bältessträckare och bälteskraftbegränsare. Förarkrockkudden, varselljuset och backstarthjälpen ger ännu mer säkerhet. Som tillval finns även exempelvis en krockkudde på frampassagerarsidan och bröstkorgskrockkuddar. System som ljus- och regnsensorn, däcktrycksövervakningen och en backkamera ökar säkerheten ytterligare.

Robust och flexibel grund.

Citan finns tillgänglig som skåpbil i 2 billängder. Den har ett självbärande karosseri, vars imponerande långa livslängd genomgått många test och användningskontroller och motsvarar Mercedes-Benz höga standard. I vardagen övertygar karosseriet med sin synnerligen goda runtomsikt och effektiva ljudisolering. 
Fordonslängd
Lång
Extralång
Axelavstånd
Max. lastutrymmeslängd
Lastvolym
Max. last
1 753 mm
3,1 m³
735 kg
 
2 137 mm
3,8 m³
770 kg
 

Skåpbil: Det mobila lagerutrymmet.

Rymlig skåpbil i två längder.

Citan Skåpbil finns i två längder som erbjuder generöst lastutrymme och hög flexibilitet, till exempel med den valbara stegtransportluckan. Beroende på vilken variant du väljer finns det plats för upp till tre personer i förarhytten.

De viktigaste fördelarna med skåpbilen Mercedes-Benz Citan:

  • Finns i två längder: lång och extralång för olika lastutrymmesbehov
  • Lastutrymmet i Mercedes Citan Lång och Citan Extralång rymmer två europapallar1 på längden eller bredden. 
  • Plats för upp till tre personer i förarhytten med tillvalet dubbla passagerarsäten.
  • Mycket flexibel vid lastning tack vare många tillvalsutrustningar såsom stegtransportluckan eller det infällbara passagerarsätet
1

I kombination med den exklusiva tillvalsinklädnaden är måttet mellan hjulhusplåtarna inte längre tillräckligt stort för en europapall.

Mercedes-Benz Citan Skåpbil: Gott om plats. Och säkerhet.

När man har så mycket plats i lastutrymmet måste man även se till att materialen och verktygen är ordentligt säkrade. Därför har Citan Skåpbil en inbyggd skiljevägg bakom förar- och passagerarsätet. Den skyddar förarutrymmet mot lasten och håller samtidigt damm och oljud borta. För att allt ska hållas säkert på sin plast i lastutrymmet kan lasten fixeras ordentligt med spännremmar och standardsurrningsöglor – som tillval även mot sidoväggen. På så sätt bevaras även ömtåliga föremål hela.

Citan Skåpbil, heltäckande skiljevägg

Heltäckande skiljevägg

Citan Skåpbil, heltäckande skiljevägg med ett fönster

Heltäckande skiljevägg med ett fönster

Citan Skåpbil, öppningsbart skyddsgaller, passagerarsidan

Öppningsbart skyddsgaller, passagerarsidan

Citan Skåpbil, trägolv

Trägolv

Citan Skåpbil, surrningsöglor i sidovägg

Surrningsöglor i sidovägg

Citan Skåpbil, skena på sidoväggen med 2 rörliga surrningsöglor

Skena på sidoväggen med 2 rörliga surrningsöglor

Helt klart en Mercedes-Benz transportbil.

Klassisk Mercedes-Benz design.

Med sin design som är typisk för en Mercedes-Benz Van utstrålar Citan kvalitet. Välj en unik design med olika solida lacker samt tillvalbara metallic-lacker – och skräddarsy den ytterligare med olika tillvalspaket för exteriören.

Lorem Ipsum