Citan skåpbil: Stadens hjälte.

Från 136.900 kr*

Bygg din bil
*Pris för Citan 109 CDI Fighter Lång exkl. moms.

Citan Skåpbil: Stadens hjälte.

I Mercedes-Benz Citan flyter du fram snabbt och smidigt i stadstrafiken. Med pigga CDI-motorer och en elstyrd servostyrning tar du dig förbi även om vägen är trång. Men låt inte skåpbilens kompakta yttermått lura dig. När du öppnar bakdörrarna kan du lasta in upp till 3,8 m3 tack vare det smarta lastkonceptet.

Rymligheten sträcker sig ända in till förarplatsen, där tydliga och enkla reglage sitter inom räckhåll och smarta förvaringsutrymmen håller saker och ting på sin rätta plats. Allt för att du ska kunna ha det bra på jobbet, och vara så effektiv som möjligt.

Höjdpunkter.

  1. Komfort
  2. Körglädje
  3. Lönsamhet
  4. Säkerhet
Bekväm arbetsmiljö.

Citan förenar nytta med nöje: Den trivsamma interiören gör det behagligt att arbeta. Sätt dig bekvämt i skåpbilens förarsäte, med sidostöd som är skonsamma för ryggen, är slitstarkt, andas och kan ställas in manuellt efter förarens behov, precis som ratten som kan ställas in på höjden. Alla manöverelement i skåpbilen är överskådligt placerade och enkla att använda. Även det standardinstallerade värme- och ventilationssystemet och det praktiska förvaringskonceptet bidrar till en behaglig arbetsmiljö. Och när det är dags att kliva ur Mercedes skåpbil bidrar de låga dörr- och lastkanterna till bekväm i- och urlastning.

Citan Skåpbil: Njut av jobbet.

Mercedes-Benz Citan erbjuder både smidig stadskörning och kraftfull landskörning. Skåpbilen kan fås med vridmomentstarka dieselmotorer med 75, 90 och 110 hk eller bensinmotorn med 114 hk. Till dieselmotorerna finns 5- eller 6-växlad manuell växellåda och till bensinmotorn kan man även välja en 6-stegad automatlåda.

Citan skåpbil lönar sig. På både kort och lång sikt.

Tack vare moderna motorer och innovativ BlueEFFICIENCY-teknik1 är CO2-utsläppet och förbrukningen på en låg nivå. Med en förbrukning från 4,3 l/100 km2 föregår Mercedes-Benz Citan med ett gott exempel.
Även sett till det ekonomiska är Citan en vinnare. För det första är den tillgänglig till ett attraktivt pris och för det andra har den låga driftkostnader tack vare den effektiva bränsleförbrukningen och serviceintervaller på upp till 40 000 km.

Det är viktigt att du kan hålla din verksamhet rullande. Därför erbjuder vi den livslånga mobilitetsgarantin Mercedes-Benz MobiloVan.3, 4. Citan bidrar därmed till en långvarig och lönsam verksamhet. Under varje körning med din Mercedes skåpbil.

Citan Skåpbil: En gigant inom säkerhet.

Även när det gäller säkerhet ligger Citan i framkant: ADAPTIVE ESP®, bromsassistent, ABS och effektiva bromsar förkortar bromssträckan – även vid vått underlag. Skåpbilens chassi med individuell hjulupphängning behåller pålitligt kontakten med vägbanan. Om du ska köra på snö, slask eller sand kan du avaktivera antislirregleringen ASR.

Mercedes skåpbils höjdjusterbara trepunktsbälte med bältessträckare och bälteskraftbegränsare ger högsta säkerhet om det skulle behövas. Vid nödbromsning aktiveras skåpbilens varningsblinkersen automatiskt.

Citan är dessutom utrustad med förarkrockkudde, varselljus och backstarthjälp. Tillvalen passagerar- och bröstkorgskrockkudde5 kan reducera skaderisken ytterligare vid en olycka. Dessutom finns körhjälpssystem som ljus- och regnsensor, däcktrycksövervakning och en backkamera, som visar området bakom bilen i innerbackspegeln, tillgängliga som tillval.

Med det tillvalbara inbrotts- och stöldlarmet kan du vara säker på att din åtråvärda skåpbil inte hamnar i fel händer.

1

BlueEFFICIENCY-paketet hör till grundutrustningen för alla motorer och längder utom i kombination med dubbelkopplingsväxellådan 6G-DCT som den inte är tillgänglig till.

2

Citan Skåpbil 108 CDI med BlueEFFICIENCY-paket i kombination med 5-växlad manuell växellåda och transportbilsregistrering (N1). Bränsleförbrukning stadstrafik/landsväg/blandad körning: 5,0–4,7/4,4–4,2/4,6–4,3 l/100 km; CO2-utsläpp blandad körning: 119–112 g/km [*]. De verkliga förbrukningsvärdena är bl.a. beroende av bilens vikt och vald utrustning.

3

Upp till 30 år vid regelbunden service hos en auktoriserad Mercedes-Benz-serviceverkstad.

4

Gäller fordon med första registrering från 2012-10-01.

5

Endast tillgänglig för passageraren i kombination med bröstkorgskrockkuddar för föraren och passageraren fram.

Robust och flexibel grund.

Fordonslängd
Kompakt
Lång
Extralång
Axelavstånd
Max. lastutrymmeslängd
Lastvolym
Max. last
1 369 mm
2,4 m³
460 kg
 
1 753 mm
3,1 m³
735 kg
 
2 137 mm
3,8 m³
770 kg
 

Skåpbil: Det mobila lagerutrymmet.

Rymlig skåpbil i tre längder.

Citan Skåpbil finns i tre längder som erbjuder generöst lastutrymme och hög flexibilitet, till exempel med den valbara stegtransportluckan. Beroende på vilken variant du väljer finns det plats för upp till tre personer i förarhytten.

De viktigaste fördelarna med skåpbilen Mercedes-Benz Citan:

  • Finns i tre längder: kompakt, lång och extralång för olika lastutrymmesbehov
  • Lastutrymmet i Kompakt rymmer en europapall1 på längden eller bredden. I Mercedes Citan Lång och Mercedes Citan Extralång får du plats med två.
  • Plats för upp till tre personer i förarhytten med tillvalet dubbla passagerarsäten.
  • Mycket flexibel vid lastning tack vare många tillvalsutrustningar såsom stegtransportluckan eller det infällbara passagerarsätet
1

I kombination med den exklusiva tillvalsinklädnaden är måttet mellan hjulhusplåtarna inte längre tillräckligt stort för en europapall.

Mercedes-Benz Citan Skåpbil: Redo att anta alla utmaningar.

Skåpbilen Citan kan inte överta arbetet från dig, däremot underlätta det avsevärt – oavsett bransch. Du kommer aldrig mer vilja vara utan det smarta lastutrymmeskonceptet och den låga lastkanten som Mercedes skåpbil erbjuder. Enkel i- och urlastning är nämligen en av Citans styrkor, precis som det flexibla utnyttjandet av dess transportkapacitet. Med upp till två skjutdörrar och dubbla bakdörrar med en öppningsvinkel på upp till 180° har du utmärkt åtkomst till skåpbilens lastutrymme.

Skiljeväggens inklädnad

 

Heltäckande skiljevägg med ett fönster

Öppningsbart skyddsgaller, passagerarsidan

Stegtransportlucka

Baklucka

Trägolv

Helt klart en Mercedes-Benz transportbil.

Klassisk Mercedes-Benz design.

Mercedes-Benz designen i Citan känns igen även i detaljerna. Fogarna och skarvarna på skåpbilen är exakt formade för ett harmoniskt intryck. Du kan välja mellan fyra solida lacker och sex metallic-lacker (tillval). Med tillvalspaketen kan du förhöja utseendet på Mercedes-Benz Citan ytterligare med exempelvis Optikpaket Offroad eller Krompaket.