Citan Skåpbil | Mercedes-Benz liten skåpbil

Nya Citan skåpbil. Utsedd till Årets transportbil 2022.

 International Van of the Year 2022 (IVOTY)

Test av årets transportbil 2022.

Vad tycker en rutinerad transportbilsförare om Mercedes-Benz senaste transportbil? Vi lät brandsäkerhetskonsulten Björn testa nya Citan. Vill du se vad han tyckte – och hur bilen lever upp till de utmaningar en småföretagare ställs inför? Klicka igång filmen!

Höjdpunkter.

  1. Kvalitet
  2. Funktioner
  3. Säkerhet
  4. Pålitlighet
Märkestypisk kvalitet som både syns och känns.

Attraktivt utseende och hög komfort går hand i hand i nya Citan. Den karaktäristiska exteriören står ut från mängden. När du stiger in i bilden välkomnas du av en stiligt utformad kupé. Även de många märkestypiska bekvämligheterna, som känns igen från andra modellserier, gör nya Citan till en äkta Mercedes-Benz Van.

Löser dina transportuppdrag.

Nya Citan skåpbil är utrustad med många goda idéer som underlättar ditt arbete: Det variabelt användbara lastutrymmet har en stor volym och hög nyttolast. Särskilt ergonomisk är kupén med sina robusta säten, enkla hantering och praktiska förvaringsfack.

Ett proffs även när det kommer till säkerhet

I Citan skåpbil är du och dina passagerare trygga på resan. Det omfattande passagerarskyddet – bland annat bestående av hela sex krockkuddar – är standard. Den som önskar kan beställa till flera aktiva assistanssystem.

Finns där för dig när du behöver den.

Nya Citan skåpbil är just så pålitlig som du förväntar dig av en Mercedes-Benz. Den övertygar med sina robusta material och höga kvalitet. Innan bilen hamnar hos dig genomgår den Mercedes-Benz hårda kontroller avseende såväl sommar- och vintermiljö som korrosionsbeständighet.

Nya Citan skåpbil.

Från 2.230 kr/mån* inkl. service.

Nya Citan skåpbil imponerar med sina många talanger.

  • Mercedes-Benz design och prestanda. 
  • En kompakt och smidig skåpbil med rymligt lastutrymme. 
  • Flexibla utrymmen och modern säkerhets- och multimediautrustning. Den 7" tums stora touchskärmen ingår från start.
  • Hög säkerhet med 6 airbags som standard.  Dessutom alltid utrustad med sidvindsassistent, ESP, ljus & regnsensor, och trötthetsvarnare.

Välkommen till Nya Citan. En liten bil med stora möjligheter. 

Paket Business: Finansiell leasing via Mercedes-Benz Finans, 36 mån, 6 000 mil, restvärde 45%, 1:a förhöjd avg. 30%, rörlig ränta (september 2022), inkl. rabatterat serviceavtal ServiceCare Complete. Reservation för sedvanlig kreditprövning. Kontantpris Citan 110 CDI BASE  Skåp 210.900 kr exkl.moms.    

Imponerande kompakt lastutrymme.

Lastutrymmet i nya Citan skåpbil har en låg lastkant och är lätt att komma åt, så att det är ännu enklare att lasta i och ur bilen: Tack vare lastutrymmets stora bredd mellan hjulhusen går det lättare att exempelvis ställa in lastpallar. Som standard lastas Citan skåpbil via de asymmetriska, tvådelade bakre dörrarna. Om så önskas finns även skjutdörrar för höger och vänster, rutor i bakfönstren samt en baklucka med fönster att beställa.
Lastyta
Lastvolym
Lastutrymmeslängd
Max. last
2,35 m2
2,5 - 2,9 m3
1 806 mm
782 kg

eCitan: Helelektrisk skåpbil - få förhandsinformation.

Eldriven i alla transportbilsklasser

eCitan lanseras under 2023 – den helt eldrivna varianten av Citan. Räckvidden enligt WLTP är c:a 285 kilometer. Det gör den väldigt användbar för den som ofta jobbar i och kring städer. Vid en snabbladdningsstation laddas batteriet inom 40 minuter upp till 80 procent. 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du besked när eCitan har försäljningsstart med information om priser och provkörning. 

Många goda idéer för mindre ansträngning.

Exakt hur flexibel nya Citan skåpbil är demonstreras exempelvis av passagerarutrymmet: Om du ofta är ute och kör med två passagerare gör du rätt i att beställa till det tvåsitsiga främre passagerarsätet. Om du då och då behöver mer plats för last möjliggör tillvalet fällbart passagerarsäte med lastgaller lastning även av längre föremål. Precis så enkelt är det att manövrera din skåpbil med Mercedes-Benz intuitiva manövrerings- och indikeringskoncept.


Tar den digitala världen till din bil.

Vill du tillbringa dina arbetsdagar så produktivt och stressfritt som möjligt, och alltid vara nåbar när du är ute och kör? Infotainment-utrustningen i nya Citan kan konfigureras så att den stöttar dig med funktioner som är viktiga för dig. Höjdpunkten är multimediasystemet MBUX med navigation och smartphoneintegration.

Mercedes-Benz User Experience

Med systemet MBUX får du uppleva multimedia i bilen på ett nytt sätt. Tillsammans med röststyrningen och den 7" stora touchskärmen kan Citan verkligen göra din vardag enklare.  

Pekskärm

På den högupplösta 7 tum stora pekskärmen manövrerar du multimediesystemet på samma sätt som en mobil. Du kan också använda knapparna på multifunktionsratten.

„Hej Mercedes“

Det räcker med att säga "Hej Mercedes“ för att starta röststyrningen och på så sätt bekvämt styra multimediasystemet.

Arbeta effektivare med intelligent uppkoppling.

Infotainment-utrustningen i nya Citan har en lösning för det mesta: Vill du till exempel komma snabbare till ditt mål med hjälp av aktuell trafikdata, eller ladda din mobil trådlöst? Eller vill du kanske styra multimediasystem MBUX via den högupplösta pekskärmen, knapparna på multifunktionsratten eller via röststyrning? Allt är möjligt. Andra nyheter är uppkopplingslösningarna från Mercedes me, som erbjuder nästan obegränsade möjligheter till information och underhållning och dessutom utgör ett extra säkerhetsmoment i din lilla skåpbil.

Citan skåpbil

MBUX multimediasystem

Citan skåpbil

Mercedes me connect-tjänster

Citan skåpbil

Trådlös mobilladdare