Mercedes-Benz Citan | Transportfordon redo för uppdrag

Nya Citan. Beställ redan idag!

Liten skåpbil med stora möjligheter.

Med sin märkestypiska design och ergonomiska kupé, där du snabbt finner dig tillrätta, är nya Citan ett typexempel på en Mercedes-Benz. Kliv in och upptäck möjligheterna med multimediasystemet MBUX (Mercedes-Benz User Experience) och de intelligenta uppkopplingsmöjligheterna - där du kan ha koll på bilen i din mobil. Under körningen stöttas du av en mängd förutseende assistanssystem. De nya utrustningslinjerna BASE och PRO låter dig utrusta din kompakta skåpbil precis som du behöver. Det är bara ett par av nyheterna. Ta reda på mer!

eCitan: Den nya medlemmen i eVans-familjen.

Eldriven i alla transportbilsklasser

Undra andra halvåret 2022 lanseras eCitan – den helt eldrivna varianten av Citan. Räckvidden enligt WLTP är c:a 285 kilometer. Det gör den väldigt användbar för den som ofta jobbar i och kring städer. Vid en snabbladdningsstation laddas batteriet inom 40 minuter upp till 80 procent. Ett stort plus är att måtten för lastutrymme och last inte skiljer sig från de konventionella modellerna. Även en släpvagnskoppling kommer finnas tillgänglig för eCitan.

Det nya multimediasystemet MBUX

MBUX står för Mercedes-Benz User Experience - ett imponerande multimediasystem som ingår som standard i Citan, tillsammans med en 7" tums touchskärm. Systemet har en lösning för det mesta: Vill du till exempel komma snabbare till din destination med hjälp av aktuella trafikdata, spela din favoritmusk eller få information om vädret? Inget är enklare. Lätt att styra - antingen via touchskärmen, rattknapparna eller med rösten. Allt för att underlätta din vardag och säkerställa att du kommer fram tryggt.
Citan, MBUX
 • MBUX-multimediesystem 7 tum

  MBUX-multimediesystem 7 tum

  På den högupplösta pekskärmen med 17,8 cm (7 tum) bildskärmsdiagonal manövrerar du ditt Multimediesystem på samma sätt som du är van vid från dina mobila slutenheter. Ytterligare en inmatningsmöjlighet utgörs av knapparna på multifunktionsratten.
 • Smartphone-integration

  Smartphone-integration

  Med hjälp av smartphoneintegrationen har du bekvämt åtkomst till utvalda appar i din mobila slutenhet via multimediesystemet.
 • USB-anslutning typ C

  USB-anslutning typ C

  Via USB-anslutningen typ C får du ett integrerat mediegränssnitt med vilket du exempelvis kan lyssna på musik från din smartphone i bilen.
 • Röststyrning

  Röststyrning

  Det räcker med att säga "Hej Mercedes“ för att starta den breda röststyrningen och på så sätt bekvämt styra multimediesystemet.

Höjdpunkter med nya Citan

Citan, trådlös mobilladdare

Trådlös mobilladdare

Det aktiva säkerhetspaketet omfattar fyra hjälpsystem som avlastar dig.

Aktivt säkerhetspaket

De statiska LED-strålkastarna erbjuder mer säkerhet vid mörkerkörning och en omisskännlig look.

Statiska LED-strålkastare

Lorem Ipsum