Citan Transportfordon redo för uppdrag |Mercedes-Benz

Nya Citan. Beställ redan idag!

Test av Nya Citan

Se när vår testpilot Alexander provade nya Citan i en vecka. Hur klarar bilen sig när det gäller att prestera i vardagen? Får en lång förare plats i en kompakt transportbil? Och vilka finesser finns i lastutrymmet på Årets transportbil 2022? Klicka igång filmen och häng med!

Liten skåpbil med stora möjligheter.

Med sin märkestypiska design och ergonomiska kupé, där du snabbt finner dig tillrätta, är nya Citan ett typexempel på en Mercedes-Benz. Kliv in och upptäck möjligheterna med multimediasystemet MBUX (Mercedes-Benz User Experience) och de intelligenta uppkopplingsmöjligheterna - där du kan ha koll på bilen i din mobil. Under körningen stöttas du av en mängd förutseende assistanssystem. De nya utrustningslinjerna BASE och PRO låter dig utrusta din kompakta skåpbil precis som du behöver. Det är bara ett par av nyheterna. Ta reda på mer!

eCitan: Den nya medlemmen i eVans-familjen.

Eldriven i alla transportbilsklasser

eCitan lanseras under 2023 – den helt eldrivna varianten av Citan. Räckvidden enligt WLTP är c:a 285 kilometer. Det gör den väldigt användbar för den som ofta jobbar i och kring städer. Vid en snabbladdningsstation laddas batteriet inom 40 minuter upp till 80 procent. Ett stort plus är att måtten för lastutrymme och last inte skiljer sig från de konventionella modellerna. Även en släpvagnskoppling kommer finnas tillgänglig för eCitan.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du besked när eCitan har försäljningsstart med information om priser och provkörning. 

Nya Citan: Vinnare av International Van of the Year Award 2022.

Mercedes-Benz Citan visar var skåpet ska stå: Citan bedömdes inom kategorierna effektivitet, säkerhet, hållbarhet och miljö och övertygade de 25 jurymedlemmarna. Medlemmarna, fackjournalister från nästan alla europeiska länder och Ryssland, testade och utvärderade 14 nya modeller i segmentet lätta nyttofordon. Röstningen var enhällig: första plats för Citan! Årets transportbil 2022.

Det nya multimediasystemet MBUX

MBUX står för Mercedes-Benz User Experience - ett imponerande multimediasystem som ingår som standard i Citan, tillsammans med en 7" tums touchskärm. Systemet har en lösning för det mesta: Vill du till exempel komma snabbare till din destination med hjälp av aktuella trafikdata, spela din favoritmusk eller få information om vädret? Inget är enklare. Lätt att styra - antingen via touchskärmen, rattknapparna eller med rösten. Allt för att underlätta din vardag och säkerställa att du kommer fram tryggt.
Citan, MBUX
 • MBUX-multimediesystem 7 tum

  MBUX-multimediesystem 7 tum

  På den högupplösta pekskärmen med 17,8 cm (7 tum) bildskärmsdiagonal manövrerar du ditt Multimediesystem på samma sätt som du är van vid från dina mobila slutenheter. Ytterligare en inmatningsmöjlighet utgörs av knapparna på multifunktionsratten.
 • Smartphone-integration

  Smartphone-integration

  Med hjälp av smartphoneintegrationen har du bekvämt åtkomst till utvalda appar i din mobila slutenhet via multimediesystemet.
 • USB-anslutning typ C

  USB-anslutning typ C

  Via USB-anslutningen typ C får du ett integrerat mediegränssnitt med vilket du exempelvis kan lyssna på musik från din smartphone i bilen.
 • Röststyrning

  Röststyrning

  Det räcker med att säga "Hej Mercedes“ för att starta den breda röststyrningen och på så sätt bekvämt styra multimediesystemet.

Höjdpunkter med nya Citan

Citan, trådlös mobilladdare

Trådlös mobilladdare

Det aktiva säkerhetspaketet omfattar fyra hjälpsystem som avlastar dig.

Aktivt säkerhetspaket

De statiska LED-strålkastarna erbjuder mer säkerhet vid mörkerkörning och en omisskännlig look.

Statiska LED-strålkastare