Välutrustad distributionsbil | Mercedes-Benz Transportbilar

Behöver du en distributionsbil? Det löser vi!

Vi har distributionsbilar för dig som behöver leverera gods. Snabbt och säkert. Oavsett om det handlar om paket och bud inom ett storstadsområde eller om det är gods som ska färdas längre så har vi bilar som passar din verksamhet.  Våra distributionsbilar har hjälpt till att transportera allt från torrgods och material till medicin, matkassar, frukt och grönt under många år. Låt våra experter hjälpa dig att hitta rätt bil för ditt uppdrag.

Prata med en av våra återförsäljare

Mercedes-Benz Sprinter - chassi med skåp. Smarta och färdiga lösningar för alla branscher.

Distributionsbil för din verksamhet

Vi vet att du som jobbar inom e-handel och distribution av olika slag – med allt från styckegods till kylbilar med livsmedel har specifika krav på era transporter. Därför har vi tagit fram distributionsbilar som underlättar er vardag.

Våra distributionsbilar kan erbjuda:

  • Hög maxvikt (upp till 5,5 ton totalvikt)
  • Lösningar med volymskåp och bakgavellyft
  • Lätt i och urstigning och lastning
  • Körsäkerhetssystem (ex. nöduppringning, aktiv bromsassistent, sidvindsassistent, färdljusassistent)
  • Förarkomfort med bekväma säten och förvaringsutrymme. Samt smidig pekskärm och multifunktionsratt.

 

 

Känn dig lika säker som bekväm i din distributionsbil

När du eller dina anställda kör runt i våra transportbilar vill vi att ni ska känna er lika säkra inuti bilen som bekväma när ni kör efter vägarna. Därför har vi inkluderat moderna körsäkerhetssystem som ser till att ni håller er stabila på vägen. Med hjälp av bland annat bromsassistans kan du försäkra dig om att din bil har extra koll på vägen. Om du kör för nära bilen framför eller inte trycker ner bromspedalen hela vägen så kan din distributionsbil från Mercedes-Benz hjälpa dig att bromsa in.

Utöver bromsassistans så har även Mercedes distributionsbilar bekväm inredning. Njut av hög komfort i form av sköna säten och ordentliga förvaringsutrymmen för att lämna plats åt annat än material och verktyg. Hos oss finner du olika bilmodeller med olika finesser som också kan skräddarsys för att maximera komforten. Bland annat kan du få en smart pekskärm likväl som en multifunktionsratt. Med andra ord kan du få en distributionsbil som har exakt allt du kan tänkas behöva för en bekväm resa.

Våra bästa distributionsbilar

Efter flera års samarbete med många duktiga företag inom distribution vet vi att dessa är de bilar som passar bäst för era transportbehov. Vi har kunnat hjälpa underåkare till bl.a. Best, Berendsen, Bring, DHL, DSV, Fedex, Jetpak, PostNord, och Riksbud med bra fordon för deras skiftande behov.

Sprinter Chassi

Vår bästsäljare

Sprinter Skåpbil

Plåtskåp för 9-14 m3

Vito Skåpbil

Smidig och rymlig.

eVito Skåpbil

100% eldriven. Perfekt för storstadsuppdrag.

Snabba och smidiga lösningar med påbyggnationer

Eftersom vi vet att det kan vara bråttom att få tag i en skåpbil så snart du har vunnit en upphandling eller fått ett kontrakt har de flesta av våra återförsäljare redan lämpliga distributions- och budbilar hemma för snabb leverans.

Har du speciella behov kan våra säljare självklart beställa bilar direkt från våra fabriker. De har bra samarbete med lokala påbyggare och kan leverera färdiga lösningar till dig. Detta gäller även kylbilar som ska hantera känsliga matvaror eller medicin. 

Vill du provköra en distributionsbil? Inga problem. Kontakta bara våra återförsäljare så hjälper de dig.

Vill du se några exmpel på Mercedes-Benz påbyggnationer - utforska vår påbyggarsajt. 

Fasta månadskostnader, serviceavtal och ett bra andrahandsvärde av din distributionsbil ger en lönsam affär

Vi vet att det är mycket att hålla koll på när man driver ett företag. Därför försöker vi på Mercedes-Benz göra ditt ägande av distributionsbil så enkelt som möjligt så att du kan fokusera på din verksamhet istället. När du skaffar vårt Paket Business får du bland annat fasta månadskostnader. Vårt businesspaket är en finansiell leasing som innehåller vårt mest omfattande serviceavtal. Det innebär service enligt plan, utbyte av slitdelar och en utökad garanti som motsvarar en förlängd nybilsgaranti. Dessutom har en välskött distributionsbil från Mercedes-Benz ett bra andrahandsvärde.

Ännu en trygghet med ditt serviceavtal är att din distributionsbil omfattas av MobiloVan. Det är en assistanstjänst som bl.a. innebär att du får snabbt hjälp på plats vid tekniska fel samt att vi kan hjälpa dig med bogsering, lånebil etc. MobiloVan varar i hela 30 år – detta förutsatt att du regelbundet servar din bil på våra auktoriserade verkstäder.

Du kan med andra ord fokusera på din verksamhet samt känna dig trygg med vetskapen om vad din bil kommer att kosta varje månad och även försäkra dig om att vi hjälper dig minimera stillestånd och administration.

Vad tycker våra kunder?

Hör vad våra kunder har att säga om våra distributions- och budbilar:

Mälardalen Frukt och Grönt

Levererar 100% elektriskt med eVito.

Budcompaniett

Kör eVito i Stockholm.

Lemonadföretaget Solsken

Närproducerat levererar i Skåne. 

Holmgren High Speed Logistics

50 år med transporter med Mercedes i Luleå.

Fruktleveransen och Herr Gurka

Fruktleveranser i Stockholm med Sprinter.

Synlab

100.000 mil i en Sprinter. Jylland-Linköping tur och retur.

Modul-System

Ett modernt inredningssystem för Sprintern som post- och budbil.