El transportbilar - Investera i framtiden | Mercedes-Benz
Eldrivna transportbilar är inte något för framtiden. De är här nu. Med hållbarhet och miljö i fokus erbjuder vi transportbilar som både minskar de lokala koldioxidutsläppen och sänker din energikostnad. Givetvis med samma höga kvalitet som alla Mercedes-Benz transportbilar är kända för. Välj mellan eSprinter och eVito och få samma lastvolym, yttermått och förarmiljö som du är van vid.

Därför är en el-transportbil det rätta valet. 

1. Lönsamt

Att investera i en eldriven transportbil är ett smart beslut - både för miljön och plånboken. Den totala driftkostnaden för en transportbil med elmotor är ofta lägre än för motsvarande bil med förbränningsmotor. Vad sägs om en fordonskatt på bara 360 kronor om året? Eller möjligheten att få klimatbonus på upp till 70.000 kronor.

Mercedes-Benz eVans - Ekonomi

2. Kort laddningstid

Laddningstid är viktig för alla som kör elbil. eSprinter har snabbladdning med DC som kan ladda nästan fullt på bara 20 minuter! Minibussen eVito Tourer med sitt stora 100 kW batteri kan laddas till 80 % på bara 45 minuter.

3. Räckvidder från ca 15 till 36 mil

Hur långa sträckor körs dina transportbilar varje dag? Kör du mest i stadstrafik så är det vanligt med max 15 mil per dag och då kan både eVito och eSprinter klara jobbet. eSprinter behöver dessutom bara 20 minuter snabbladdning för att vara beredd på ett arbetspass till. Minibussen eVito Tourer har en räckvidd på upp till 36 mil.

4. Lika kraftfull motor som våra andra transportbilar

Även om en eldriven transportbil på pappret kan ha en lägre effekt än motsvarande bil med dieselmotor så känns det inte så. Elmotorn ger nämligen fullt vridmoment ända från första metern och det ger en bil som utan tvekan hänger med i trafiken trots att den är i det närmaste helt tyst

5. Hållbarhet

En eldriven transportbil hjälper dig att klara din verksamhets hållbarhetsmål. Du kan köra helt utan avgaser och kör du med grön el så kan du köra helt utan CO2 utsläpp. Dessutom med minimalt med buller.

6. Alltid en modell som passar din verksamhet

Både Vito och Sprinter finns idag som elbilar – eVito och eSprinter. Du kan med andra ord fortsätta köra den skåpbil som du är van vid. Lastvolymen är exakt densamma, liksom interiören. Minibussen eVito Tourer kan transportera upp till 9 personer.

El-transportbil. Ett säkert alternativ.

Mercedes-Benz eldrivna transportbilar klarar samma provningar och krocktest som bilar med förbränningsmotor. Därmed håller våra el-transportbilar samma höga säkerhetsnivå som övriga modeller. El-transportbilens drivlina, högvoltsbatteri och högvoltsledningar befinner sig alla i en skyddande ram. Och om räddningspersonal skulle behöva komma åt så finns en “räddningsbrytare” för att snabbt kunna bryta spänningsförsörjningen.

Vilken el-transportbil passar dig bäst?

Just nu kan du hitta tre olika modeller av elektriska transportbilar från Mercedes-Benz. En mindre el skåpbil eVito, en minibuss som går på el eVito Tourer och en större skåpbil på el eSprinter. Dessutom har vi möjlighet att erbjuda en rymlig, elektrisk familjebil genom våra Mercedes-Benz agenter runt om i landet.

eVito - En eldriven skåpbil

Framtidens el-transportbil har anlänt. Möt eVito, en eldriven skåpbil, perfekt för snabba och smidiga uppdrag i city. 

eVito Tourer - En eldriven minibuss

eVito Tourer är det perfekta valet för dig som kör taxi i city.

 

eSprinter - En stor eldriven skåpbil

Samma mått och funktioner som en vanlig Sprinter men med el.

 

Helelektrisk familjebil

Letar du istället efter en stor eldriven familjebil som även kan användas i din verksamhet? Med upp till åtta sittplatser och rymligt lastutyrmme kan Mercedes-Benz EQV vara något för dig. Säljs hos våra Mercedes-Benz agenter.

 

El är framtiden: Upptäck Mercedes-Benz elektriska värld.

Dags att gå över till eldrift?

Elektrifiera din verksamhet. Vi har verktygen.

Laddlösningar

Mercedes-Benz laddlösningar för din eldrivna skåpbil

Räcker räckvidden?

Testa direkt! Gör virtuella provkörningar i din nuvarande bil  med EQ Ready App.