Eldrivna transportbilar är inte något för framtiden. De är här nu. Med hållbarhet och miljö i fokus erbjuder vi transportbilar som både minskar koldioxidutsläppen och sänker din energikostnad. Givetvis med samma höga kvalitet som alla Mercedes-Benz transportbilar är kända för. Välj mellan eSprinter och eVito och få samma lastvolym, yttermått och förarmiljö som du är van vid.

Därför är en el-transportbil det rätta valet. 

1. Lönsamt

Att investera i en eldriven transportbil är ett smart beslut - både för miljön och plånboken. Den totala driftkostnaden för en transportbil med elmotor är ofta lägre än för motsvarande bil med förbränningsmotor. Vad sägs om en fordonskatt på bara 360 kronor om året? Eller möjligheten att få klimatbonus på upp till 60.000 kronor.

2. Kort laddningstid

Laddningstid är viktig för alla som kör elbil. eSprinter har snabbladdning med DC som kan ladda nästan fullt på bara 20 minuter! Minibussen eVito Tourer med sitt stora 100 kW batteri kan laddas till 80 % på bara 45 minuter.

3. Räckvidder från ca 15 till 36 mil

Hur långa sträckor körs dina transportbilar varje dag? Kör du mest i stadstrafik så är det vanligt med max 15 mil per dag och då kan både eVito och eSprinter klara jobbet. eSprinter behöver dessutom bara 20 minuter snabbladdning för att vara beredd på ett arbetspass till. Minibussen eVito Tourer har en räckvidd på upp till 36 mil.

4. Lika kraftfull motor som våra andra transportbilar

Även om en eldriven transportbil på pappret kan ha en lägre effekt än motsvarande bil med dieselmotor så känns det inte så. Elmotorn ger nämligen fullt vridmoment ända från första metern och det ger en bil som utan tvekan hänger med i trafiken trots att den är i det närmaste helt tyst

5. Hållbarhet

En eldriven transportbil hjälper dig att klara din verksamhets hållbarhetsmål. Du kan köra helt utan avgaser och kör du med grön el så kan du köra helt utan CO2 utsläpp. Dessutom med minimalt med buller.

6. Alltid en modell som passar din verksamhet

Både Vito och Sprinter finns idag som elbilar – eVito och eSprinter. Du kan med andra ord fortsätta köra den skåpbil som du är van vid. Lastvolymen är exakt densamma, liksom interiören. Minibussen eVito Tourer kan transportera upp till 9 personer.

 

El-transportbil. Ett säkert alternativ.

Mercedes-Benz eldrivna transportbilar klarar samma provningar och krocktest som bilar med förbränningsmotor. Därmed håller våra el-transportbilar samma höga säkerhetsnivå som övriga modeller. El-transportbilens drivlina, högvoltsbatteri och högvoltsledningar befinner sig alla i en skyddande ram. Och om räddningspersonal skulle behöva komma åt så finns en “räddningsbrytare” för att snabbt kunna bryta spänningsförsörjningen.

Upptäck våra eldrivna transportbilar. 

Mercedes-Benz satsar mångmiljardbelopp på elektrifiering av alla fordonstyper. Transportbilar är inget undantag.
Redan idag finns både Vito och Sprinter med eldrift.

Vilken modell passar dig bäst?

eVito - En eldriven skåpbil

Framtidens el-transportbil har anlänt. Möt eVito, en eldriven skåpbil, perfekt för snabba och smidiga uppdrag i city. 

eVito Tourer - En eldriven minibuss

eVito Tourer är det perfekta valet för dig som kör taxi i city.

 

eSprinter

Samma mått och funktioner som en vanlig Sprinter men med el.

 

Lorem Ipsum