El transportbilar - Investera i framtiden | Mercedes-Benz
Eldrivna transportbilar är inte något för framtiden. De är här nu. Med hållbarhet och miljö i fokus erbjuder vi transportbilar som både minskar de lokala koldioxidutsläppen och sänker din energikostnad. Givetvis med samma höga kvalitet som alla Mercedes-Benz transportbilar är kända för. Välj mellan eSprinter och eVito och få samma lastvolym, yttermått och förarmiljö som du är van vid.

Därför är en el transportbil det rätta valet. 

1. El transportbilar är en lönsam investering.

Att investera i en el transportbil är ett smart beslut - både för miljön och plånboken. Utöver att fordonskatten bara kostar 360 kr om året är den totala driftkostnaden för ett eldrivet transportfordon ofta lägre än för motsvarande bil med förbränningsmotor eftersom el transportbilar har färre rörliga delar vilket innebär mindre underhåll.

2. El transportbilar med kort laddningstid.

Laddningstid är viktig för alla som kör elbil. El transportbilen eSprinter har snabbladdning med DC som kan ladda nästan fullt på bara 20 minuter. eVito kan laddas från 10 % till 80 % på ungefär 50 minuter vid en snabbladdstation med max 50 kW. Minibussen eVito Tourer kan med sitt stora 100 kW batteri laddas till 80 % på bara 45 minuter.

3. El transportbilar med räckvidd från 15 till 36 mil.

Hur långa sträckor kör du varje dag? Kör du mest i stadstrafik så är det vanligt med max 15 mil per dag och då klarar både eVito och eSprinter jobbet. Vår stora el transportbil eSprinter behöver dessutom bara 20 minuter snabbladdning för att vara beredd på ännu ett arbetspass.

Minibussen eVito Tourer har en räckvidd på upp till 36 mil vilket ger dig möjlighet att också ta jobb utanför staden. Den exakta räckvidden för våra el transportbilar varierar beroende på väderförhållanden, temperatur, hastighet och körstil. Här kan du se hur mycket elektricitet våra eldrivna transportfordon förbrukar vid blandad körning enligt WLTP som är EU-standard:

  • eVito: 2,5-2,7 kWh per mil
  • eVito Tourer: 2,7-3,2 kWh per mil
  • eSprinter: 3,3-4,3 kWh per mil

4. Lika kraftfull motor som våra andra transportfordon.

Även om en el transportbil på pappret kan ha en lägre effekt än motsvarande bil med dieselmotor så känns det inte så. Elmotorn ger nämligen fullt vridmoment ända från första metern och det ger ett transportfordon som utan tvekan hänger med i trafiken trots att den är i det närmaste helt tyst.

5. Våra el transportfordon hjälper dig köra hållbart.

En el transportbil från Mercedes-Benz hjälper dig att klara din verksamhets hållbarhetsmål. Om du laddar ditt el transportfordon med grön el så kan du köra helt utan CO2 utsläpp. Mercedes-Benz tar årligen fram miljö- och kvalitetsmål för att säkerställa sitt bidrag i det långsiktiga hållbarhetsarbetet.

Syftet med hållbarhetsarbetet är att ständigt förbättra verksamheten, minska miljöbelastningen och förebygga föroreningar och negativ miljöpåverkan. Sedan 1996 har Mercedes-Benz Sverige levt upp till sitt certifikat inom ISO 9001 och sedan år 2000 sitt certifikat enligt ISO 14001, båda utfärdade av certifieringsorganet BSI (British Standards Institution).

6. Alltid en modell som passar din verksamhet.

Både Vito och Sprinter finns idag som el transportbilar – eVito och eSprinter. Inom kort kommer även en helelektrisk Citan skåpbil. Du kan med andra ord fortsätta köra det transportfordon som du är van vid. Lastvolymen är densamma, liksom interiören. Minibussen eVito Tourer kan transportera upp till 9 personer.

7. Alltid en laddstation i närheten.

Det finns många laddstationer runt om i Sverige och det tillkommer fler hela tiden. Oavsett var du är kan du vara säker på att det finns en laddstolpe nära dig och din el transportbil. Du hittar dem enkelt direkt i din mobil eller via skärmen i din bil med hjälp av digitala tjänster från Mercedes-Benz som är speciellt utvecklade för din elektriska transportbil.

8. Att ladda en el transportbil är lätt.

Du som företagare kan ta del av laddboxbidrag från Naturvårdsverket som täcker hälften av kostnaderna för laddbox, material och arbetskostnad för installation när du köper en el transportbil.

9. Servicepaket på köpet när du köper en el transportbil.

När du köper ett eldrivet transportfordon från Mercedes-Benz slipper du oroa dig. Alla våra el transportbilar kommer med ett servicepaket som täcker kostnaderna för underhåll de första fyra åren samt en batterigaranti som ger skydd i upp till 8 år eller 160 000 km.

10. Få ut det mesta av din el transportbil.

Att köra en el transportbil skiljer sig från att sitta bakom ratten på en bensin- eller dieseldriven bil. Nya begrepp, knappar och spakar. Hur maximerar man räckvidden? Hur var det nu man laddade? Vi har tagit fram korta filmer med smarta tips för att hjälpa dig på vägen. 
Till filmerna

 

El-transportbil. Ett säkert alternativ.

Mercedes-Benz eldrivna transportbilar klarar samma provningar och krocktest som bilar med förbränningsmotor. Därmed håller våra el-transportbilar samma höga säkerhetsnivå som övriga modeller. El-transportbilens drivlina, högvoltsbatteri och högvoltsledningar befinner sig alla i en skyddande ram. Och om räddningspersonal skulle behöva komma åt så finns en “räddningsbrytare” för att snabbt kunna bryta spänningsförsörjningen.

Vilken elektrisk transportbil passar dig bäst?

Mercedes-Benz erbjuder tre olika modeller av el transportbilar: det lite större el transportfordonet eVito, minibussen eVito Tourer och den stora eSprinter. Dessutom har vi möjlighet att erbjuda en rymlig, 8-sitsig elektrisk familjebil genom våra Mercedes-Benz agenter runt om i landet som heter EQV. Snart kommer även nya eCitan som är en liten eldriven skåpbil med samma stora lastutrymme som den vanliga Citan.

 

eVito - En eldriven skåpbil

El transportbilen eVito är funktionell, säker och bekväm. En riktig Mercedes-Benz som är perfekt för snabba och smidiga uppdrag i stan. Räckvidden är hela 26 mil och el transportbilen kan beställas i längderna lång och extralång. Eftersom batterimodulerna är placerade under bilgolvet har du alltid gott om utrymme.

eVito Tourer - En eldriven minibuss

Med eVito Tourer får du en el transportbil med stor flexibilitet som passar perfekt om du kör taxi eller är i behov av ett transportfordon som kan alternera mellan gods- och persontransport. eVito Tourer har upp till 9 sittplatser och en räckvidd på upp till hela 36 mil. Dessutom kan du ta bort alla de bakre sittplatserna och få ett skåp som rymmer 4490 liter last.

eSprinter - En stor el skåpbil

eSprinter är en stor el transportbil som är perfekt för stadstrafik med en räckvidd på upp till 15 mil och snabbladdning på 30 minuter. Med eSprinter får du högt tak, framhjulsdrift och en tillåten last på 797-951 kg beroende på vilken batterikonfiguration du väljer. Precis som våra andra el transportbilar har eSprinter genomgått omfattande vintertester Sverige i ända ner till -30 graders kyla.

EQV - En helelektrisk familjebil

Letar du efter en stor elektrisk familjebil som även kan användas i din verksamhet? Med upp till åtta sittplatser och rymligt lastutrymme kan den elektriska familjebilen Mercedes-Benz EQV vara något för dig. EQV passar perfekt för dig som lever ett aktivt liv och vill ha ett fordon som erbjuder lika mycket körglädje som praktiska funktioner.

El är framtiden: Upptäck Mercedes-Benz elektriska värld.

Dags att gå över till eldrift?

Elektrifiera din verksamhet. Vi har verktygen.

Laddlösningar

Mercedes-Benz laddlösningar för din eldrivna skåpbil

Räcker räckvidden?

Testa direkt! Gör virtuella provkörningar i din nuvarande bil  med Mercedes-Benz Electric Ready App