Kompakt hantverksbil | Mercedes-Benz transportbilar

Hantverksbilen Citan 

Bygg din Citan

Hantverksbil som är rymlig invändigt och smidig utvändigt

Sugen på en mindre hantverksbil som ger mersmak? Välkommen till Citan. Kompakt och smidig, trots att lastutrymmet har en kapacitet på upp till 2,35m3. Vald till Årets Transportbil 2022 tack vare hög säkerhetsnivå, modern teknologi och robust kvalitet.

Vår hantverksbil är också omtyckt för att den rullar på dag efter dag utan krångel. Tillsammans med serviceavtalet ServiceCare Complete är den en riktig guldklimp. Det är vårt bästa serviceavtal som omfattar planerade servicetillfällen, slitdelar och utökad garanti motsvarande en förlängd nybilsgaranti. Du får fasta månadskostnader så du vet exakt vad servicebilen kommer att kosta dig varje månad, år efter år. 

Testa själv i vår kalkylator. 

Hantverksbil med förstklassig grundutrustning

Vi har paketerat det du behöver i grundutrustningen för vår hantverksbil Citan. Hög standard är standard!
  • Modern teknik: Multimediasystemet MBUX med 7” touchskärm och tillgång till uppkopplade tjänster via Mercedes me.
  • Komfort: Sätesvärmare, multifunktionsratt och farthållare.
  • Säkerhet: 6 airbags, ESP, ljus- och regnsensor samt trötthetsvarnare.

Skräddarsydd inredning till din hantverksbil

Våra hantverksbilar kommer med en rad olika variationer av inredning. Allt för att det ska passa varje enskild bransch och yrkesform. För dig som köper en Citan hantverksbil från Mercedes-Benz finns möjligheten att skräddarsy inredningen så att den matchar din och dina anställdas dagliga arbete. 

Vår hantverksbil Citan är känd för sitt kompakta yttermått men samtidigt rymliga lastutrymme. Du kan själv anpassa utrymmet för att skapa den optimala hantverksbilen som passar såväl servicepersonal som hantverkare. Addera lastnings- och transportfunktioner som underlättar ditt arbete i form utöver det som Citan redan erbjuder, exempelvis dörrar som går att ställa vidöppna för enklare lastning av material och breda kubiska lastutrymmen för att rymma allt du behöver ute på uppdrag hos dina kunder. 

Är du osäker på vilken lösning för inredning som är bäst för dig och ditt företag? Låt då våra återförsäljare guida dig rätt för att hitta passande inredning till din servicebil.

Vad tycker våra kunder?

Swipa för att se vad våra kunder har att säga om våra servicebilar:

Jessica Buhre städ

Städbolag med 10 stycken Citan.

Kranföretaget Jinert

Använder Citan som servicebil för sina mobilkransförare.

Solcellsföretaget Sesol. 

42 Vito rullar runt hela Sverige.

Ågesta Transport I Stockholm. 

 Sköter leveranser åt DHL med helelektriska eSprinter.

Byggförettaget NCC kör elektriskt.. 

Eldriven servicebil i Stockholm.

Test av Citan, årets transportbil 2022.

Vad tycker en rutinerad transportbilsförare om Mercedes-Benz senaste transportbil? Vi lät brandsäkerhetskonsulten Björn testa nya Citan. Vill du se vad han tyckte – och hur bilen lever upp till de utmaningar en småföretagare ställs inför? Klicka igång filmen!