Servicebil för alla branscher |Mercedes-Benz Transportbilar

Servicebil

Jobbar du som hantverkare, elektriker, servicetekniker? Sysslar du med VVS? Eller sköter du om fastigheter? Då har du hamnat rätt. Vi har de rätta servicebilarna för jobbet.

Prata med en av våra återförsäljare

En servicebil som servar både dig och kunderna

Vi vet att i ditt jobb är din bil även din arbetsplats, en rullande verkstad som tar sig ut till dina kunder och uppdrag. Du ska kunna lita på att din servicebil alltid rullar, det ska vara bekvämt på förarplatsen likväl som att dina verktyg och ditt material ska få plats och ligga säkert i skåputrymmet. 

Tack vare vår flexibla inredning kan du själv välja hur du vill att din servicebil ska se ut invändigt. På så sätt ser du till att du har allt du behöver och att du alltid är redo att bemöta alla utmaningar som kunderna har, utan minsta oro att du inte har alla instrument eller verktyg med dig.

Våra Vito servicebilar kan erbjuda:

  • Lätt i- och urstigning och lastning
  • Körsäkerhetssystem (ex. trötthetsvarnare, sidvindsassistent, färdljusassistent)
  • Förarkomfort med bekväma säten och förvaringsutrymme.
  • Lösningar med funktionell inredning
  • Vårt bästa serviceavtal ServiceCare Complete som ger dig fasta månadskostnader, varje månad, år efter år. 

 

Våra bästa servicebilar

Vi och våra återförsäljare runt om i landet har många års erfarenhet av att hjälpa hantverkare i alla olika sorters verksamheter. Det är allt från installatörer, montörer, snickare, målare och rörläggare till fastighetsskötare, skadedjursbekämpare och veterinärer - för att bara nämna några. Vi vet vilka servicebilar och lösningar som fungerar bäst för varje enskild bransch och swipa för att se våra rekommendationer.

Mercedes-Benz Vito.

Rymligt lastutrymme för de lite större uppdragen.

Mercedes-Benz Citan.

Smidig i stan.

eVito skåpbil.

100% eldriven.  Perfekt för storstadsuppdrag.

Välj själv inredning till din servicebil

För dig som behöver organisera dina redskap och utrustning bak i bilen finns det lätta lösningar för alla våra servicebilar. För att skapa din perfekta, mobila verkstad kan du bland annat välja mellan olika genomtänkta hyllplan, förvaringslösningar och skåp där du rymmer allt du behöver ha med dig under arbetsdagen.

Utrustning för säker lastning

Genom att välja till extrautrustning som systemskenor i golvet kan du effektivt säkra lasten ordentligt för transport. Så att du kan känna dig säker på att lasten inte åker runt inne i skåpet medan du kör. Med Mercedes-Benz lastförankringssytem fäster du lasten med lastförankringsöglor och spännremmar i de två skenorna i lastutrymmesgolvet. Tack vare sitt hålmönster kan du flexibelt fästa lasten på hela lastytan.

Ta hjälp av våra experter

Låt våra kunniga återförsäljare guida dig rätt för att hitta den inredning till servicebilen som passar just dig. De har kontakter med olika inredningsleverantörer, bl.a. Modul-System, Sortimo, och System Edström, och har oftast moduler och broschyrer på plats för dig att titta på. Vissa återförsäljare har även möjlighet att montera inredningen till servicebilar direkt på plats, annars hjälper de till att organisera leverans.

Vill du provköra våra servicebilar? Inga problem. Kontakta våra återförsäljare så hjälper de dig.

Vill du se några exempel på Mercedes-Benz påbyggnationer - utforska vår inredningsportal. 

Serviceavtal, fast månadskostnad och bra andrahandsvärde ger ditt företag en lönsam affär

Vi vet att när man driver ett företag så kan en del oväntade utmaningar dyka upp längs vägen. Att äga en servicebil ska inte vara en av dem. Därför försöker vi göra själva ägandet av din servicebil så smidigt som möjligt så att du kan fokusera på din kärnverksamhet. Med Mercedes-Benz Paket Business får du fasta månadskostnader. Det är en finansiell leasing som innehåller vårt mest omfattande serviceavtal – service enligt plan, utbyte av slitdelar och en utökad garanti som motsvarar en förlängd nybilsgaranti. Ett extra plus är att en välskött servicebil från Mercedes-Benz betingar ett gott andrahandsvärde. Det underlättar att veta vad din servicebil kostar denna månad, nästa månad och samma sak år 1, år 2, år 3…

Ännu en trygghet med ditt serviceavtal är att din transportbil omfattas av MobiloVan. Det är en mobilitetstjänst som är till för dig när du behöver det som mest. Till exempel när du snabbt behöver hjälp vid tekniska problem eller behöver bogsering eller en lånebil. Om du servar din servicebil regelbundet  på någon av våra auktoriserade verkstäder så varar MobiloVan i hela 30 år.

Känn dig trygg med att du vet vad din servicebil kommer att kosta varje månad och att Mercedes-Benz står redo och minimerar stillestånd och administration.

Vad tycker våra kunder?

Swipa för att se vad våra kunder har att säga om våra servicebilar:

Jessica Buhre städ

Städbolag med 10 stycken Citan.

Kranföretaget Jinert

Använder Citan som servicebil för sina mobilkransförare.

Solcellsföretaget Sesol. 

42 Vito rullar runt hela Sverige.

Ågesta Transport I Stockholm. 

 Sköter leveranser åt DHL med helelektriska eSprinter.

Byggförettaget NCC kör elektriskt.. 

Eldriven servicebil i Stockholm.