EQV. Elbil för den medvetna familjen.

En eldriven minivan i premiumklass.

Eldriven familjebil. Bästa av två världar.

Jakten på en 7-sitsig elbil slutar här.

Mercedes-Benz EQV är världens första eldrivna minivan i premiumklassen och kommer med flexibel inredning. Bilen går att få med sex, sju eller åtta sittplatser och du väljer själv antalet säten. Tack vare skenor kan du flytta och vända på sätena vid behov.

Vår nya familjebil på el kommer i två olika längder, EQV Standard och EQV Lång. EQV Standard har en längd på 5140 mm (hjulbas 3200 mm) och den långa versionen är 5320 mm (hjulbas 3430 mm).

Teknisk data

Effekt

150 kW

Batterikapacitet

90 kWh

Laddeffekt (AC/DC)[1]

upp till 11 kW/110 kW

Vridmoment

upp till 362 Nm

Räckvidd (NEFZ)

405 km[2] 

Laddningstid (DC) (10 % – 80 %)

< 45 minuter

EQV 300: Strömförbrukning i kWh/100 km: 27,0; CO2-Utsläpp i g/km (blandad körning): 0[2]

 

[1] Batteriladdningens varaktighet beror på laddningsinfrastrukturen.

[2] Uppgifter om strömförbrukning och räckvidd är preliminära och har beräknats av en teknisk tjänst för certifieringsförfarandet i enlighet med FN:s/ECE:s föreskrifter nr 101. Det föreligger ännu inte något EG-typgodkännande eller intyg om överensstämmelse med officiella värden. Det kan förekomma avvikelser mellan uppgifterna och de officiella värdena.)

 

 

Ladda EQV till 80% under en timme

Mercedes EQV är utrustat med ett 90 kWh batteri som ger en räckvidd på 405 km. Laddkontakten finns i främre kofångaren och är av CCS-modell som gör att den passar i alla vanliga laddstolpar och laddboxar med Typ 2-kontakt. Med snabbladdning från exempelvis IONITY kan Mercedes EQV laddas från 10-80 % på under en timme.

Koppla Mercedes-Benz EQV till Mercedes Me charge för att få tillgång till automatisk betalning på över 300 000 laddplatser ute i Europa. Mercedes Me charge täcker även de flesta kommersiella laddstolpar i Sverige vilket gör det smidigt och enkelt att ladda din EQV på hemmaplan.

EQ – Electric Intelligence by Mercedes

Det nya varumärket för e-mobilitet.

 

Äkta e-mobilitet från bilens skapare: Det nya EQ-varumärket handlar om mycket mera än bara ett fordon. EQ erbjuder ett elmobilitetspaket med produkter, tjänster och tekniklösningar.

Med EQ erbjuder Mercedes-Benz ett komplett paket för e-mobilitet med produkter, tjänster och tekniklösningar.

Låt dig inspireras av bilens framtida utveckling – lär dig mer om kraften i Mercedes-Benz EQ-modeller.

Framtiden för eldrivna familjebilar är här!

 

 

Upptäck EQ-designen i XXL-format.

 

Spännande design, avslappnande komfort.

EQ-familjens speciella designelement ger EQV 300[1] dess spännande utseende – såväl i exteriören som i kupén. Om du redan är bekant med Mercedes-Benz persontransporter så känner du dig som hemma: Även EQV 300[1] skämmer bort dig med Mercedes-Benz typiska komfort och funktionalitet.

Våra bilder på EQV 300 säger mer än tusen ord. Ta en närmare titt, i väntan på dess ankomst!

 

EQV 300[1] – Höjdpunkter interiör

EQV 300[1] – Höjdpunkter exteriör

Laddning och service

Lorem Ipsum