25 år med Sprinter: skåpbilen som sätter standarder.

Verktyg, paket, byggmaterial, matkassar– Sprinter har transporterat allt du kan tänka dig. Den har startat trender snarare än att följa dem.

Ta reda på mer

Tidlös genom förändring.

Många trender har kommit och gått under de senaste 25 åren, men Mercedes-Benz Sprinter har alltid hållit sig aktuell. Liksom tidigare transporterar den saker till byggarbetsplatser och husrenoverare och ser till att hyllorna är fyllda och att tjänsterna utförs. Och man kommer säkert även i framtiden hitta professionella verktyg och byggmaterial i lastutrymmet på Sprinter. För Sprinter mattas inte med åldern och lever inte på tidigare framgångar utan blir bara bättre och bättre för varje generation.

En legend föds.

Sprinter lanserades 1995 som efterföljare till Mercedes-Benz T1, som varit en populär följeslagare till många hantverkare, entreprenörer och speditörer under många år, och var därför tvungen att bevisa sig duglighet med en gång. Genom sin ovanligt moderna design fick den många beundrare redan från första början. Sprinter utmärkte sig också tidigt genom sin mångsidighet: den kan göras längre eller kortare, kraftfullare eller lättare, utrustas med flak, lastutrymme eller flera sätesrader – Sprinters framgångar bygger till stor del på dess flexibilitet.

Mycket vill ha mer. 

År 2006 var det dags för en ny generation att ta över efter den första generationen som skördat framgångar under 11 års tid. Hos den andra generationen var den visuella utvecklingen tydlig, den markanta formgivningen uppdaterades och gav ett framtidsorienterat uttryck. Dessutom tillkom en mängd tekniska innovationer: en extra bred skjutdörr till lastutrymmet, ett förbättrat bromssystem, ADAPTIVE ESP, bi-xenonstrålkastare med statiskt kurvljus är bara några exempel på nyheter som förutom ett helt nytt motorprogram befäste Sprinters position i framkanten av utvecklingen.

Alla goda ting är tre.

2018 såg den tredje generationen av den numera legendariska Sprinter dagens ljus. I digitaliseringens tidsålder var det framför allt uppkoppling och digitala tjänster som stod i fokus för vidareutvecklingen. Dessa områden representeras i synnerhet av MBUX, det röststyrda multimediesystemet och Service Mercedes PRO i nya Sprinter. Sedan 2020 tillhandahålls även skåpbilen som eSprinter med elmotor. En sak kan vi alltså förlita oss på även i framtiden: Sprinter kommer fortsätta att transportera saker som vi behöver för att klara oss i vardagen och i vårt arbete. Och även sådant som skänker oss glädje.

Lyckad debut.

Du träffar fortfarande på den ute på vägarna: den första generationen Sprinter.

Avlösning efter elva år.

Modern teknik och stort utbud av varianter: den andra generationen knyter an till sin föregångares framgångar.

Ett nytt utropstecken.

Den tredje generationens Sprinter sätter en ny standard för design och uppkoppling.

Foton:

Oliver Roggenbuck; Daimler Global Media

Lorem Ipsum