PRO Fleetkommunikation.

Den direkta vägen mellan vagnparkschefen och förarna.

Vårt erbjudande.

Bra kommunikation sparar tid och förenklar arbetsprocesserna. Därför erbjuder Mercedes PRO connect en rak, interaktiv förbindelse mellan vagnparkschefen och föraren.

PRO Fleetkommunikation Bas.

Öka din produktivitet och spara tid med en interaktiv, snabb och tydlig vagnparkskommunikation.

Testa nu kostnadsfritt!1

1

Totalpriset för alla tjänster (exkl Fordonsdatagränssnitt) är 3863 SEK exkl moms. Vid nyttjande av Välkomsterbjudandet ingår tjänsterna kostnadsfritt i 12 månader. När Välkomsterbjudandet löper ut, har du fortfarande ditt Mercedes PRO konto och har möjlighet att köpa tjänsterna separat via Mercedes PRO Store.

PRO Fleetkommunikation

Vagnparkschefen och föraren1 har direkt kontakt.

Med ”PRO Fleetkommunikation1 får man en direkt förbindelse mellan vagnparkschefen och föraren1. På så sätt blir kommunikationen snabbare, tydligare och mer interaktiv. Via Fordonsadministrationen kan vagnparkschefen skicka meddelanden till Mercedes PRO connect App1 och dela ut uppdrag.
1

Appen Mercedes PRO connect får inte användas när du kör. Annars finns det risk för att du inte koncentrerar dig på trafiken och utgör en fara för andra. Följ även gällande lagar i det aktuella landet.

Sammanfattning av fördelarna för dig:

Direkte Kommunikation zwischen Fahrer und Flottenmanager

Direkt kommunikation.

Mellan vagnparkschefen och förarna.
Vermeidung von Missverständnissen in der Kommunikation

Undvik missförstånd.

I kommunikationen.
Zeitersparnis und höhere Produktivität

Spara tid och öka produktiviteten.

Eftersom vagnparkschefen och förarna kommunicerar direkt med varandra.

Vagnparkskommunikation

Gör det lättare för dig att kommunicera snabbt och smidigt.

Din vagnpark levererar även när det kommer in körningar med kort varsel: Mercedes PRO connect-tjänsten ”Vagnparkskommunikation” ger smidig kommunikation mellan vagnparkschefen och förarna1. Vagnparkschefen kan skicka meddelanden via verktyget Fordonsadministration direkt till Mercedes PRO connect App1 på förarens smartphone1.

Sammanfattning av de viktigaste fördelarna:

  • Skicka viktig information direkt till förarens smartphone1
  • Snabb information till föraren1 om speciella händelser, till exempel störningar i trafiken
  • Tydligare kommunikation med vagnparkschefen och möjlighet att ställa frågor för att förhindra missförstånd1
  • Enklare arbetsprocesser, till exempel genom att adresser och platsinformation skickas direkt från Mercedes PRO connect App1 till navigationen i mobiltelefonen
Vagnparkschefen kan se meddelanden från alla förare1. Från verktyget Fordonsadministration kan vagnparkschefen skicka individuella meddelanden till alla förare1. Om funktionen ”Send2Car”2 finns går det även att skicka en adress till bilens navigationssystem. För att skicka adresser direkt från verktyget Fordonsadministration krävs tjänsten ”Fordonslogistik”.
1

Appen Mercedes PRO connect får inte användas när du kör. Annars finns det risk för att du inte koncentrerar dig på trafiken och utgör en fara för andra. Följ även gällande lagar i det aktuella landet.

2

Tjänsten Send2Car finns bara i kombination med multimediasystem MBUX med 17,8 cm (7 tum) stor pekskärm och navigation eller multimediasystem MBUX med 26 cm (10,25 tum) stor pekskärm. Tjänsten finns inte för Vito och eVito.

Internet i bilen

Din mobila Wi-Fi-hotspot.

Med tjänsten ”Internet i bilen”1 är det enkelt för förare och personer i bilen att surfa med sina mobiler 1, 2 via multimediesystemets Wi-Fi-hotspot. Om föraren använder Mercedes PRO connect App2 på sin smartphone kan denne också använda Wi-Fi-hotspoten i bilen. Den betydlig högre stabiliteten i den trådlösa internetanslutningen ökar både komforten och kommunikationsmöjligheterna.

För att tjänsten ska kunna användas måste man sluta ett speciellt avtal för telekommunikationstjänsterna med en teleoperatör. Detta avtal, registrering, köp av datavolymer, priser och fakturering går via teleoperatören och erbjuds för närvarande endast för privatkunder, inte för affärskunder. Teleoperatörens villkor gäller. Datavolymen i ett sådant avtal kan endast tilldelas till en bil och utnyttjas av den som använder bilen.

Sammanfattning av de viktigaste fördelarna:

  • Mobila enheter kan användas i bilen1
  • Enkelt att använda genom att enheten okomplicerat loggas in på Wi-Fi-hotspoten
  • En Wi-Fi-hotspot för alla mobila enheter i bilen
  • Mycket stabil anslutning till internet i bilen
”Internet i bilen” går bara att använda i kombination med multimediasystem MBUX med 17,8 cm (7 tum) pekskärm och navigation resp. satellitradio eller multimediasystem MBUX med 26 cm (10,25 tum) pekskärm. För ytterligare datatrafik tillkommer ytterligare kostnader. För detta krävs ett avtal med mobilnätsoperatören. Det går att sluta ett speciellt avtal med en teleoperatör med hjälp av multimediasystemet. Man loggar in med enheten via multimediasystemets Wi-Fi-hotspot genom att välja avsedd meny i den mobila enheten och ange PIN-koden som visas i multimediasystemet. Det går endast att aktivera eller avaktivera ”Internet i bilen” via avtalet om datamängd med mobilnätsoperatören.
1

Tjänsten Internet i bilen är tillgänglig i utvalda länder och beroende av den regionala tillgången. Du kan få mer information hos din Mercedes-Benz-återförsäljare.

2

Appen Mercedes PRO connect får inte användas när du kör. Annars finns det risk för att du inte koncentrerar dig på trafiken och utgör en fara för andra. Följ även gällande lagar i det aktuella landet.

Kompatibla modeller och program.

Fordon och modeller

Sprinter 907, Sprinter 910, Vito 447 (fr.o.m. 05/2019), eVito 4471

Fordonsadministration
Mercedes PRO connect App
MBUX multimediasystem
1

Mercedes PRO connect-tjänster är tillgängliga för eVito-fordon som tillverkats fr.o.m. 03/2019. Kontakta din återförsäljare för information om huruvida Mercedes PRO connect-tjänsterna är tillgängliga för ditt eVito-fordon.

Användning av PRO Fleetkommunikation.

Vagnparkschefen och föraren har direktkontakt.

Lorem Ipsum