what3words – navigera till framtiden med tre ord.

Så enkelt fungerar mobilitet med what3words: Man stiger in i bilen, säger en kombination av tre ord och navigeras till sagda position, mer exakt än med gatuadress eller GPS-koordinater.

En fyrkantig värld.

Hur stor är världen? Lika stor som 57 biljoner kvadrater på 3x3 meter. Det som först låter otänkbart är i verkligheten ganska enkelt och samtidigt mycket exakt: den fyrkantiga världen som skapats av what3words. CEO Chris Sheldrick om företagsidén: Var och en av de här kvadraterna får ett eget namn som består av en kombination av tre ord i en ordbok. Resultatet är ett programvarubaserat, globalt adressystem som minst är lika exakt, men mycket lättare att förstå än gatuadresser och GPS-koordinatsystem. Det är framför allt mycket lättare att använda. ”Vi människor är vana att tänka i ord och inte i siffror”, säger Sheldrick som är en av grundarna av what3words. Företagets framgång är baserat på den här förståelsen och idag har de över 600 företag i 170 länder som kunder.

 

Chris Sheldrick, CEO hos what3words

"Vi hittade en väg som leder till hela världen med hjälp av tre ord."

Världen i kvadrat.

Så enkelt fungerar mobilitet med what3words: Man stiger in i bilen, säger en kombination av tre ord och navigeras till sagda position, mer exakt än med gatuadress eller GPS-koordinater.

Tre ord – en plats.

Fördelen med ett semantiskt adressystem är enkel. Det är till exempel lättare att lära sig en kombination av ord som ”bord.stol.sked” än koordinater som består av flera tecken? Absolut! Det är alltså enklare och snabbare att ange en plats på samma sätt utan tvetydigheter. ”Vi kan verkligen hitta platser på detta sätt som förut kanske inte ens hade en adress”, betonar Sheldrick. "Vi hittade en väg som leder till hela världen med hjälp av tre ord." Kombinationen ”bord.stol.sked” kan beteckna en 3×3 m stor kvadrat någonstans i den sydamerikanska djungeln eller ligga mitt i en storstad. Det finns inget samband mellan orden och platsen. Dessa tilldelas slumpvis med en algoritm, säger Sheldrick.

Digitala kvadrater.

Varje digital kvadrat anger en särskild plats som är 3x3 meter stor.    

Mercedes-Benz ombord.

Många företag i olika branscher är redan övertygade om att what3words fungerar. Mercedes-Benz har insett att programvaran särskilt kan förändra hur vi kör bil. Från och med 2018 integrerar företaget i Schwaben systemet som röststyrning i sina fordon. Sheldrick förklarar fördelarna: ”Navigationen kan förbättras avsevärt när man kör, särskilt vid gatunamn som inte är entydiga eller när vanliga adressökningssystem hittar en plats mitt i byggnaden och inte markerar var ingången finns.” Mobilitet ser numera ut så här: Man stiger in i sin Mercedes-Benz, säger tre ord och fordonet guidar dig exakt dit du vill – i en kvadrat på 3×3 meter.

Enkel positionering.

Det här slottet i Andalusien har till exempel platsnamnet music.chalks.lids.

Foton:

what3words

Fler länkar:

what3words - what3words.com/, @YouTube

Lorem Ipsum