Rondellfotboll med Sprinter.

Vid rondellfotboll omvandlas en rondell i Porto snabbt till en spelplan. Höjdpunkten: Målburarna består av två Sprinter som kör runt i rondellen.

Vem som helst kan spela vanlig, tråkig fotboll.

Man tar bara en fyrkantig spelplan, elva mot elva spelare och ställer klockan på två gånger 45 minuters speltid. Det är de välkända reglerna för en av världens mest populära lagsporter. Det är uppenbart att det handlar om hederlig gammal fotboll. Även om spelet om den runda bollen har genomgått en och annan regeländring över tiden, har den alltid i stort sett förblivit densamma. Dags för revolution: Genom att finjustera reglerna lite och återuppfinna fotbollen bevisar en grupp portugisiska spelare att spelet inte alltid måste se likadant ut. 

Nya Sprinter förändrar spelet.

Fotboll får inte förändras? Varför inte lägga till mer dynamik i spelet - med två Sprinter som roterar runt spelplanen?

Teamwork lönar sig.

”Spelet får nytt liv med den här dynamiken, alla måste ge 110 procent.”

En annorlunda fotbollsmatch.

En rondell ser inte bara till att trafiken flyter smidigt, den runda ön i mitten har också oanad potential. I Porto har fotbollsspelarna hittat den perfekta platsen för sitt projekt. Mitt i en portugisisk rondell handlar allt om skoj och action. Och så här ser det ut: Vid rondellfotboll är planen cirkulär och målen rör sig. Oavbrutet. Det gör att spelarnas känsla för riktning sätts på prov: Två Mercedes-Benz Sprinter kör runt i rondellen och fungerar som mål. För lagen gäller ständig omjustering och omorientering. Till och med de erfarna spelarna måste passa sig så att de inte snubblar över sina egna ben. ”Spelet får nytt liv med den här dynamiken, alla måste ge 110 procent”, säger domaren Miguel Ribeiro. 

Nya Sprinter ändrar spelplanen.

Det är inte bara de yttre omständigheterna, utan också de klassiska positionerna som vänds upp och ned i rondellfotboll: Målvakterna står inte mellan målstolparna, utan sitter i Sprinters förarhytt. Deras uppgift: Mitt i förvirringen behåller de översikten och kör ”målburarna” runt, runt i rondellen. För anfallarna gäller det att vara förutseende när de sparkar på bollen. Vid rondellfotboll får fotbollsspelarna kämpa hårt: Tränga in motståndaren i hörnet? Helt omöjligt i en rondell. Istället står ständiga byten av riktning på dagordningen. I slutet av dagen är alla eniga: ”En omgång rondellfotboll borde ingå i varje träningsplan.”

 

Sprinter som medspelare.

Vid rondellfotboll visar nya Sprinter att den är en pålitlig följeslagare. 

Teamwork är allt.

Fotbollsmatchen i rondellen ger laget helt nya utmaningar. 

Aldrig stilla.

De båda Sprinter kör runt, runt i rondellen.

Motivation och förväntan.

Genomgång före matchen: De två lagen förbereder sig inför fotbollsmatchen.    

Foto:

Max Galys

Lorem Ipsum