Sluttningsfotboll med Sprinter.

En grupp österrikiska fotbollsspelare har uppfunnit en ny extremsport och det mest skruvade fotbollsspelet i världen: ”Extreme Alpine Soccer”. De spelar bara på de brantaste sluttningarna i Alperna.

I Alperna är allt tuffare, även fotboll.

Gröna sluttningar, kor, lederhosen och dirndl. Det finns många saker man väntar sig att se i Alperna. Fotboll är inte nödvändigtvis en av dem. I Österrikiska Montafon finns däremot en lokalbefolkning som ser det annorlunda. De säger "Det som de gör i Frankrike nu har vi kunnat länge och ännu bättre."

Det finns knappast några plana ytor för en fotbollsplan långt uppe i Alperna, och om de finns används de för andra saker. Så gick det till när sluttningsfotbollen uppfanns.

Alltid uppåt.

Mercedes-Benz Sprinter 4x4 i Montafon.    

Vanlig fotboll är långtråkigt.

”Spela på en platt gräsplan, det kan väl vem som helst”, säger Alois Gantner, tränare för ”Supa Burschis”. ”I Montafon spelar vi bara i de brantaste sluttningarna.” Tillsammans med uppfinnarna av sporten, Franz Mair och Peppi Knünz, tränare för ”Gipfelstürmer”, är han en av sluttningsfotbollens grundare. IFranz Mair och Peppi Knünz fick idén om sporten under fotbolls-VM 2014. ”Vi satt och tittade på matcherna och hade långtråkigt”, säger Mair. ”Peppi sa: ’Det de håller på med är ju inte så himla ansträngande. De skulle försöka springa uppför våra berg. Då skulle de allt bli anfådda.’ Och då tänkte vi: ’De kanske inte kan göra det,  men vi och våra grabbar kan!’” Snabbt letade de upp tillräckligt med spelare för två lag och alla hjälpte till vid byggandet av spelplanen.

Med Sprinter till en något annorlunda fotbollsplan.

Vid sluttningsfotboll behöver spelarna mycket uthållighet och styrka för att klara de höga kraven bergen ställer på kroppen. Bilen som de färdas i till spelplanen måste också ha speciella egenskaper: Den måste vara stor och rymlig, så att utrustning och spelare har tillräckligt med plats. Samtidigt måste den kunna navigera genom smala och slingrande bergspass och vid behov kunna korsa en äng. Sprinter 4x4 är perfekt för uppdraget. Nästan oavsett vilket skick vägarna är i kommer laget alltid pålitligt till spelplanen med Sprinter.

Extremsport: ”Alpine Soccer” – med Sprinter 4x4

En grupp österrikiska fotbollsspelare har uppfunnit en ny extremsport: ”Alpin fotboll”. Ryktet säger att det här är den tuffaste fotbollen eftersom den bara spelas i de brantaste alpsluttningarna ...

En allroundbil.

Mercedes-Benz Sprinter 4x4 erövrar branta grusvägar i de österrikiska bergen.

Sport med utsikt.

Bara de brantaste sluttningarna passar för extremfotbollen.

Fotbollsspelare i sluttning.

Mercedes-Benz Sprinter 4x4 strax innan matchen börjar på den tomma spelplanen.    

Ombyggnaderna har utförts av oberoende påbyggare. Leverantörer och ombyggnader har inte kontrollerats av Mercedes-Benz. Bilderna utgör ingen bedömning av leverantören och/eller ombyggnaderna från Mercedes-Benz sida.

Lorem Ipsum