Individuellt utformade eldstäder med hjälp av Atego, Sprinter och Vito.

I tio generationer har Ofen Weiss tillverkat unika eldstäder och kakelugnar med stor passion och kärlek till detaljerna. Med hjälp av en fordonsflotta som består av Atego, Sprinter och Vito säkerställer familjeföretaget komfort i alla vardagsrum.

Familjeföretag av tionde generationen.

Familjeföretaget Ofen Weiss kan se tillbaka på en lång historia: Det grundades 1689 och har förts vidare från generation till generation. ”Nu som då står Ofen Weiss för förtroende och för kärleken till ett gott och ärligt hantverk, och jag är mycket stolt över att kunna fortsätta driva vårt företag i den tionde generationen med samma passion och engagemang som mina förfäder”, säger Volker Weiss. Företagsledaren är utbildad kamintillverkare. Med sin familjebakgrund kunde han inte undkomma jobbet, hantverket finns praktiskt talat i hans blod. Idag har familjeföretaget sju anställda. ”Vi försöker hålla samma höga kvalitetsnivå som min pappa. Vi vill fortsätta vara personliga och autentiska. Hellre små och kompakta än stora och oöverskådliga.”

Från krukmakare till kamintillverkare.

Historien om Ofen Weiss börjar 1689, när Leonhard Weiss inrättar sin egen ”ugn- och servisbutik”. Han tillverkade ursprungligen serviser som krukmakare, det vill säga bägare och tallrikar av lera. Med åren ersatte ugnskonstruktion företagets ursprungliga kärnverksamhet, krukmakeriet. Kamintillverkare fortsatte länge kallas krukmakare (”Töpfer”) i Tyskland eftersom de fortfarande tillverkade kruk- och bägarformat ugnskakel. Uttrycket kakelugnsmakare (”Hafner”) kommer också från forna dagar: Ursprungligen syftade det på krukmakare som också tillverkade ugnskakel. I södra Tyskland, Österrike och Schweiz används yrkestitlarna fortfarande.

Hantverk mellan tradition och förändring.

Kakelugnen brukade vara husets mittpunkt. Den stod på en framträdande plats i rummet och värmde upp hela huset. Sedan centralvärmens intåg har kaminer enligt Volker Weiss blivit mer av ett prestige- eller designobjekt. ”För det mesta bygger vi eldstäder som är murade och putsade med inglasning på tre sidor. Det är den modell som de flesta kunder önskar sig sedan flera år tillbaka.” Mycket har hänt under åren vad gäller innovativa tekniker. Styrsystem för uppbränning gör att man inte längre måste reglera kaminen för hand. Lufttillförseln regleras helt automatiskt av en styrenhet. Med hjälp av en dörrkontakt och temperaturgivare regleras uppbränningen precist. ”Det ökar effektiviteten, gör att det blir mindre rök och förbättrar flambilden – allt optimeras”, förklarar mästaren.

Passionerad eldstadstillverkare.

”En bra eldstad ska vara både väldesignad och välplanerad och anpassad efter kundens behov. Dessutom måste den så klart fungera bra.”

Ofen Weiss fordonsflotta.

·      Vito: Viton gör att servicemedarbetarna är väldigt flexibla. Små parkeringsfickor eller smala vägar är inget problem.
·      Sprinter: Sprintern är med sin stora lastvolym det bästa fordonet att använda vid montering. Förutom allt material får kamintillverkaren också plats med alla nödvändiga verktyg och en hel europapall.
·      Atego: Kamintillverkarna använder Atego för att förse byggplatser med material och transportera tunga kaminer. Lyftanordningen underlättar den här typen av arbete något enormt.
·      Sortimo: Sortimo-hyllorna som finns i alla tre fordon ser till att organisationen av arbetsplatsen är optimal.

Levande hantverk: Eldstäderna från Ofen Weiss.

Från kundrådgivning till offertberäkning och skissritning till möten på byggplatsen – en kamintillverkares dagliga arbete är ganska omväxlande. ”Först gör vi en ingående utvärdering där vi tar reda på vad kunden tänkt sig.” Önskas en stor, imponerande eldplats eller hellre långvarig värmehållning? Vi berättar om respektive fördelar och nackdelar och vilken kamin som passar ihop med kraven. ”De kunder som kommer till oss har ofta särskilda önskemål. Men att uppfylla dem är bara extra roligt.” I nästa steg tar de hänsyn till var ”eldplatsen” ska placeras: Hur stor är boytan, vilken plats är tänkt att användas? När dessa punkter har klargjorts påbörjas designen: ”Murade eldstäder och kakelugnar finns med kunden för resten av livet och därför måste de motsvara deras behov och önskemål perfekt.”

Modern eller traditionell.

Företagets utbud av tjänster är stort.

Familjeföretag av tionde generationen.

Volker Weiss tog över företaget efter sin far.

Utrustad för nästan alla situationer.

Med sin fordonsflotta bestående av Atego, Sprinter och Vito säkerställer Ofen Weiss värme och komfort i alla vardagsrum.

Värden som räknas.

Familjeföretaget Ofen Weiss står för förtroende och för kärlek till ett gott och ärligt hantverk.

Foto:

Louis Cieplik

Fler länkar:

Ofen Weiss - ofenweiss.de, @Facebook

Ombyggnaderna har utförts av oberoende påbyggare. Leverantörer och ombyggnader har inte kontrollerats av Mercedes-Benz. Bilderna utgör ingen bedömning av leverantören och/eller ombyggnaderna från Mercedes-Benz sida.
 

Lorem Ipsum