EQV - Laddning och räckvidd | Mercedes-Benz
Ladda din EQV snabbt och enkelt.

Når alla mål. Även morgondagens.

Enkel laddning – överallt.

Även beträffande laddningsmöjligheterna övertygar EQV med sin flexibilitet: hemma med en Mercedes-Benz väggmonterad laddbox eller i eluttaget och efter vägen vid allmänna laddningsstationer.

Ladda hemma med Mercedes-Benz väggmonterad laddbox.

Med en Mercedes-Benz väggmonterad laddbox laddar du bekvämt din EQV hemma. Med upp till 11 kW laddningseffekt laddas batteriet betydligt snabbare än via det vanliga elnätsuttaget.

Laddningstid (AC) från under 10 timmar1 från 0 till 100 % via väggbox med upp till 11 kW.

1

Laddningstider och laddeffekter beror på olika faktorer, t.ex. batteriets temperatur och laddningsnivå.

Antalet publika laddningsstationer på vägen ökar.

Särskilt snabbt laddar du EQV 300 [EQV 300: Elenergiförbrukning i kWh/100 km (blandat körning) 26,5 - 32,0 kWh/100 km; CO2-utsläpp i g/km (blandad körning): 0g/ km, tack vare sin höga laddeffekt från upp till 110 kW på snabbladdningsstationer som t.ex. från IONITY. Även vid laddningsstationer i staden, på köpcenter, hotell och rastplatser kan du ladda upp ny energi.
 • Laddningstid (DC) från cirka 45 minuter1  från 10 till 80 % vid en snabbladdningsstation upp till 110 kW
 • Cirka 80 minuter1 laddningstid från 10 till 80 % vid en DC-snabbladdningsstation med 50 kW
1

Laddningstider och laddeffekter beror på olika faktorer, t.ex. batteriets temperatur och laddningsnivå.

Upptäck mobilitet på ett nytt sätt.

Hur ska du köra på rätt sätt för att optimera räckvidden? Multimediasystemet MBUX, körprogrammen och regenerationsnivåerna hjälper dig. På regenerationsnivån "D Auto" hjälper dig den automatiskt tillkopplade ECO-assistenten att utnyttja laddningen på ett optimalt sätt. Den anpassar automatiskt regenerationsnivån till körsituationen.

De viktigaste kännetecknen:

 • 4 körprogram "E+“, "E“, "C“ och "S“ kan väljas via körprogramsväljaren i mittkonsolen, indikering på kombiinstrumentets display
 • 5 Regenerationsnivåer "D––“, "D–“, "D“, "D+“ och "D Auto“ ställs in via växelpaddeln, indikering på kombiinstrumentets display
 • Regenerationsnivå "D Auto“, där den automatiskt påslagna ECO-assistenten hjälper till att utnyttja batteriets laddning på bästa möjliga vis. Regenerationsnivåerna anpassas automatiskt med hjälp av navigationsdata, vägmärkesregistrering samt radar- och kamerainformation
 • Väljarspak för inställning av körprogram på ratten

Var ligger närmaste laddningsstation? Alltid i närheten.

Planerar du en särskild rutt, till exempel en semesterresa?

Då passar det perfekt att använda vår laddningsstationssökning1. På så sätt kan du enkelt ta reda på hur mycket batterikapacitet som behövs för den aktuella sträckan och var längs vägen laddningsstationerna ligger. Tillgängligheten till stationerna och hela betalningsförloppet sköter du enkelt med tjänsten Mercedes me Charge. Det räcker att anmäla sig en gång.

1

För att använda tjänsterna krävs en registrering i Mercedes me-portalen samt godkännande av användarvillkoren för Mercedes me connect-tjänsterna. Dessutom behöver den aktuella bilen sammankopplas med användarkontot. Kunden kan genomföra den första aktiveringen av tjänsterna inom 1 år från första registrering eller idrifttagande, beroende på vad som infaller först.

Mercedes me fjärr- och navigationstjänster.

Få ut det bästa av strömförsörjningen

Med fjärr- och navigationstjänsterna1 har vi samlat ett flertal användbara tjänster för dig i ett paket.

Rutt med Electric Intelligence.

Nya EQV ger dig goda möjligheter att planera din resa. Massor av information som snabba och bekväma rutter, batteriets aktuella laddningsnivå, väderinformation samt laddningsinfrastruktur läggs ihop och tas med i beräkningen. Därefter får du ett förslag på en snabb och smidig rutt inklusive eventuellt nödvändiga stopp för laddning. Electric Intelligence planerar rutten inte bara efter vanliga laddningsstationer, utan prioriterar även snabbladdningsstationer.

1

För att använda tjänsterna krävs en registrering i Mercedes me-portalen samt godkännande av användarvillkoren för Mercedes me connect-tjänsterna. Dessutom behöver den aktuella bilen sammankopplas med användarkontot. Kunden kan genomföra den första aktiveringen av tjänsterna inom 1 år från första registrering eller idrifttagande, beroende på vad som infaller först.

Visning av laddningsstationer.

Via Mercedes me-appen eller mediedisplayen i bilen kan du se vilka offentliga laddningsstationer som finns i närheten. Redan innan du stannar för att ladda bilen kan du få viktig information, såsom tillgängligheten för laddningsstationen, laddeffekten, priset eller kontakttypen.

Laddningsinställningar och förklimatisering.

Njut av en behagligt tempererad kupé redan när du stiger in. Ställ bara in temperaturen via Mercedes me eller på manöverelementen. Om du värmer upp eller kyler ned kupén under pågående laddning är dessutom batterikapaciteten full vid start. Du kan också när som helst kontrollera aktuell laddningsnivå i Mercedes me-appen.

Räckviddsindikering.

Med hjälp av olika faktorer som exempelvis aktuell förbrukning beräknas den förväntade resterande räckvidden och visas på kartan.

Anmäl dig en gång. ladda överallt. Med Mercedes me Charge.

Mercedes me Charge ger dig information om var du hittar publika laddningsstationer, till exempel i städer, på köpcenter, hotell eller rastplatser i hela Europa. En smartphone-app visar den exakta positionen, aktuell tillgänglighet samt pris på de olika laddningsstationerna. Informationen skickas även till bilens navigationssystem som därmed kan anpassa rutten. Vid laddningsstationen sker autentiseringen via indikeringen på mediedisplayen, smartphone-appen eller RFID-kortet. Allt annat sköts helautomatiskt via Mercedes me Charge – En anmälan, en fakturering per landsregion.

EQ Ready-appen

Passar EQV för mina dagliga rutter?

Den kostnadsfria smartphone-appen visar om ett byte till en elbil eller en hybridmodell skulle vara praktiskt för dig. I detta syfte registrerar appen via smartphone de sträckor som du kör med din bil varje dag – oavsett bilmärke. Appen analyserar dina individuella körvanor och jämför dessa med flera parametrar hos el- och hybridbilar. Resultatet är att EQ Ready-appen inte bara kontrollerar om du skulle kunna nå dina destinationer med eldrift – den ger dig också konkreta rekommendationer om vilken modell från smart eller Mercedes-Benz med alternativ drivning som passar dig bäst.

Ladda bara ner EQ Ready-appen och prova med din egen bil.

Effektivt och säkert. Ett batteri i Mercedes-kvalitet.

Högvoltsbatteriet är hjärtat i nya Mercedes-Benz EQV. För att uppfylla Mercedes-Benz höga säkerhetskrav sitter batteriet säkert monterat i bilgolvet. Det sänker dessutom bilens tyngdpunkt och ger en mycket behaglig och dynamisk körkänsla

Bekymmersfri elektrisk körning.

För att du ska kunna njuta till fullo av den helelektriska körupplevelsen i nya Mercedes-Benz EQV finns ett så kallat battericertifikat.   Battericertifikatet skyddar kunden ekonomiskt i upp till 8 år eller upp till en kilometerställning på 160000 km, om högvoltsbatteriet skulle falla under gränsvärdet på 180 Ah av restkapaciteten för EQV 300.

Dina viktigaste frågor om eldrift.

 1. Vilken räckvidd kan man till vardags uppnå med en EQV?

  Den faktiska räckvidden är beroende av bilens utrustning och last, det individuella körsättet, väg- och trafikförutsättningar, yttertemperatur, användning av klimatanläggning, värmesystem och andra elektriska förbrukare. Därför är det svårt att göra ett generellt uttalande om räckvidden till vardags. Olika regenerationsnivåer tillsammans med körprogrammen hjälper dig att utnyttja batteriets laddning på mest effektiva sätt och att uppnå en lång räckvidd.

 2. Vad är det för skillnad mellan AC- och DC-laddteknik?

  I regel kan batterierna i bilar med eldrift endast laddas med likström (DC). Ändå tillhandahåller alla hushållsuttag, Mercedes-Benz väggmonterade laddbox och de flesta offentliga laddningsstationer växelström (AC), precis som ”starkströmsuttag”. För att det ska gå att ladda bilen har den en On-board Charger – en AC/DC-omvandlare. som omvandlar växelström till likström. Härmed medger EQV en kapacitiv last på upp till 11 kW – beroende på strömförsörjningsenhetens och laddkabelns kapacitet.
  Vid laddningsstationer med likström (DC) krävs ingen omvandling till bilens laddare. På så sätt är högre kapacitiva laster möjliga, då EQV kan laddas med upp till 110 kW.

 3. Hur laddar jag min EQV?

  Du har flera olika laddningsalternativ. Närmast till hands: Mercedes-Benz väggmonterade laddbox. Med denna kan du ladda ditt batteri helt på under 10 timmar, med en kapacitiv kraft på upp till 11 kW. Dessutom har du ett ständigt ökande antal offentliga laddningsstationer till förfogande. På en DC-snabbladdningsstation kan du ladda din EQV med upp till 110 kW laddeffekt från 10 till 80 % på cirka 45 minuter.

 4. Med vilken laddkontakt kan jag ladda min EQV?

  Tack vare Combined Charging System (CCS) är din EQV väldigt flexibel vid både laddstolpar och väggboxar: vid laddningspunkter med växelström (AC) laddar den med upp till 11 kW. Och på snabbladdningsstationer med likström (DC) kan du rentav snabbt ladda upp ny räckvidd med upp till 110 kW.

 5. Finns det en garanti för batteriet?

  Battericertifikatet ger kunden finansiellt skydd i upp till 8 år eller upp till en kilometerställning på 160 000 km, om högvoltsbatteriet sjunker under gränsvärdet på 180 Ah för restkapaciteten i EQV 300.

 6. Hur kör jag så effektivt som möjligt med min Mercedes-Benz EQV?

  4 olika körprogram och 5 regenerationsnivåer hjälper dig att köra effektivt. Båda funktioner möjliggör för dig att optimera energiförbrukningen och därmed räckvidden för din EQV.

Välkommen till Mercedes-Benz värld av elmobilitet.

Vi växlar upp: Med produkt- och teknikmärket EQ skapar Mercedes-Benz ett elmobilt helhetskoncept av produkter, tjänster, teknik och innovationer.

EQ står för intelligent elektromobilitet. Och för snygg design, unik körglädje, hög användbarhet i vardagen och maximal säkerhet. Upplev tjusningen med eldrift!

Lorem Ipsum