Elbilar.

100 % eldrift ger dig en körupplevelse utöver det vanliga. Noll avgasutsläpp, låga driftkostnader och en tystare bilfärd. Upptäck alla fördelar med en renodlad elbil.

Elbilen för en stor familj.

EQV är världens första eldrivna minivan i premiumklass och passar den stora familjen som är på jakt efter en 7-sitsig elbil med komfort och spännande design. EQV kan även fås med upp till 8 säten om ni är ännu fler som behöver åka.

Mercedes elbil erbjuder ren körglädje utan avgasutsläpp som påverkar miljön och är en perfekt familjebil för den medvetna familjen. Med sina laddningsbara batterier drivs elbilen framåt med enbart elektrisk motor.

Motorbromsa och ladda elbilens batterier.

Vår eldrivna minivan EQV ingår i EQ-familjen som är Mercedes nya varumärke för e-mobilitet. När du kör Mercedes EQV kan du som förare styra hur mycket bromskraft som ska användas till att återladda batterierna. Bromskraften som uppstår vid motorbromsning genererar nämligen elektricitet. Släpp gasen för att motorbromsa och återvinn kraften till batteriladdning under körning. Ju kraftigare motorbromsning, desto mer kraft återvinns till elbilens batterier. 

Regenereringen ställs enkelt in  med hjälp av växlingspaddlarna vid ratten, vilket gör att du som förare nästan aldrig behöver använda bromspedalen. När du kör i auto-läge väljer Mercedes elbil själv rätt nivå utifrån data från bland annat vägmärken och bilens kameror.

Lär dig mer om kraften i Mercedes-Benz EQ-modeller. Vår elbil är full av överraskningar. Från spännande design och innovativ teknik till avslappnande komfort och framförallt riktigt smart eldrift.

EQV - Den nya elbilen

Nu finns nya elbilen EQV! Möt en eldriven minivan i premiumklass.

Nyfiken på en elbil från Mercedes-Benz?

Lär känna vår elbil EQV. Vi besvarar vanliga frågor om vår elektriska EQ-modell.

Hur laddas en elbil från Mercedes-Benz?

Vår eldrivna minivan EQV kan laddas via väggmonterad laddbox hemma eller på allmän laddstation. Med den ultrakraftfulla laddstationen från till exempel IONITY, som har en effekt på upp till 350 kW, laddas elbilen på ca. 45 minuter. Även med en Mercedes-Benz väggmonterad laddbox kan du ladda flera gånger snabbare än via ett vanligt eluttag, med upp till 11 kW.

När kan jag köpa elbilen från Mercedes-Benz?

Vår eldrivna minivan EQV säljs redan i Sverige. Kontakta din närmaste Mercedes-Benz agent!

Hur många sittplatser har den eldrivna familjebilen?

EQV är otroligt flexibel. Du har själv möjlighet att välja om din elbil ska ha 6, 7 eller 8 sittplatser. Vid behov kan du även flytta och vända på säten med hjälp av skenor.

Hur lång räckvidd har elbilen?

Den preliminära räckvidden för EQV är enligt WLTP 302 - 378 km och förbrukningen är ca 26,5 -32,0 kWh/100 km.

Hur lång tid tar det att ladda Mercedes EQV?

Vår elbil EQV kan laddas till 80% på ca. 45 min med snabbladdning (DC-laddning) från till exempel IONITY.

Andra vanliga frågor om elbilar.

Allt fler elbilar rullar in på den svenska marknaden. Vill du lära dig mer om elbilar innan du väljer eldrift framför den traditionella bilen med förbränningsmotor? Låt oss besvara dina frågor om elbilar.

Vilka olika typer av elbilar finns det?

Det finns i dagsläget tre vanliga varianter av elbilar på marknaden. 

  • Elbil: En renodlad elbil drivs bara med elmotor. Elbilens batterier kan laddas via elnätet.
  • Hybridbil: En hybridbil har både elmotor och förbränningsmotor som kan ladda batterierna i bilen. Till skillnad från en elbil som bara har elmotor kan du inte ladda batterierna i en hybridbil via elnätet.
  • Laddhybridbil: En laddhybridbil har både elmotor och förbränningsmotor. Skillnaden mot hybridbilen är att batterierna är större och att de kan laddas via elnätet.

Hur ofta behöver jag ladda en elbil?

Hur ofta du behöver ladda din elbil beror på flera olika faktorer, däribland körmönster och batteriernas storlek. Dagens elbilar har oftast en lägsta räckvidd på 120 km per laddning. Exempelvis har Mercedes-Benz elbil EQV en räckvidd på 302 -378 km enligt WLTP normen. 

Kan jag ha elbil om jag bor i lägenhet?

Många hyresvärdar och bostadsrättsföreningar installerar idag laddstationer och laddboxar intill parkeringen. Detta gör det möjligt för dig som bor i lägenhet att ladda elbilen hemma. Kontakta din hyresvärd eller bostadsrättsförening för att ta reda på hur möjligheterna för laddning av elbil ser ut just för dig.

Vad kostar det att ladda en elbil?

En elbil är inte bara tyst och utsläppsfri, utan är även billig i drift. Kostnaden per mil är billigare än för traditionella bilar med förbränningsmotor. Exakt driftkostnad per mil beror dock på vilken elbil du kör, körmönster samt elavtal.

Vad innebär det statliga bidraget för laddstationer?

Du kan få investeringsstöd för installation av laddstation både som privatperson, företag och bostadsrättsförening. 

Som privatperson kan du få bidrag på upp till hälften av den totala kostnaden för laddstationen som installerats i din fastighet. Installationen måste utföras innan du kan ansöka om bidraget hos Naturvårdsverket. Du kan max få 10 000 kr i bidrag per fastighet.

Kan jag få bidrag för köp av elbil?

Miljöanpassade fordon med låga utsläpp, som elbilen, kan nyttja Bonus malus-systemet. Om du äger en elbil med noll utsläpp kan du få en bonus på upp till 60 000 kr. Dock får bonusen som högst motsvara 25 % av bilens nypris. Beräkna din preliminära bonus på Transportstyrelsen.se.

Lorem Ipsum