För en fantastisk arbetsmiljö: Citan Tourer för din verksamhet.

Från 205.200 kr*

Bygg din bil
*Citan 108 CDI Tourer Lång

Citan Tourer: Stadens hjälte.

Robust, flexibel, ekonomisk och perfekt för anpassad till stadens varierande krav: Citan Tourer, din kompakta skåpbil för upp till 5 personer.

Ekonomiskt sett är Citan Tourer på alla sätt en vinnare: Dess effektiva motorer med BlueEFFICIENCY1 och SCR-teknologi såväl som låga förbrukningsvärden är skonsamma för din budget, precis som den höga tillgängligheten med långa serviceintervall2 samt attraktiva villkor och tjänster3. Och för att du ska ta dig säker till ditt mål har vi utrustat Citan med ADAPTIVE ESP® med användbara extrafunktioner och effektiva skivbromsar. 

Tack vare bekväma säten och välanpassat chassis med individuell hjulupphängning kör Citan mycket bekvämt, flexibelt och smidigt. Även dess flexibilitet är stor, med fällbara ryggstöd i baksätet som du enkelt kan omvandla till ett stort lastutrymme. För ett individuellt utseende kan du dessutom välja mellan bland annat designpaketet RED och Night package4.

Citan har allt som du förväntar dig av en kompakt skåpbil med Mercedes-stjärnan. Upptäck fördelarna vid en provkörning. Mercedes-Benz Transportbilar. Som gjorda för att köras.

1

BlueEFFICIENCY-paketet hör till grundutrustningen för alla motorer och längder.

2

Serviceintervall från upp till 30 000 km.

3

Till exempel Mercedes-Benz MobiloVan, den livslånga mobilitetsgarantin från Mercedes-Benz. Den gäller i max 30 år vid regelbunden service hos en auktoriserad Mercedes-Benz.serviceverkstad. Gäller fordon med första registrering från 2012-10-01.

4

Night package är tillgängligt fr.o.m. det andra kvartalet 2019.

Höjdpunkter.

  1. Komfort
  2. Körglädje
  3. Lönsamhet
  4. Flexibilitet
  5. Säkerhet
Den vet vad som gäller för interiören.

Den trevliga interiören förenar nytta med nöje: Citan övertygar med funktionalitet och komfort, från den bekvämt höga sätespositionen under körning till de låga dörrkanterna som gör det lättare att stiga in.

Det bekväma förarsätet, med sidostöd som är skonsamma för ryggen, är slitstarkt, andas och kan ställas in manuellt efter dina behov, precis som ratten som kan ställas in på höjden. Alla manöverelement är överskådligt anordnade och enkla att använda. Det lättavlästa kombiinstrumentet är ett plus i interiören. Även det standardinstallerade värme- och ventilationssystemet och de tillvalbara elektriska fönsterhissarna i skjutdörrarna bidrar till ett behagligt klimat.

Det praktiska förvaringskonceptet erbjuder många funktionella och lättåtkomliga stuvutrymmen. Handskfacket rymmer upp till 8,5 l, standardförvaringsfacket ovanför vindrutan 12,6 l, i dörrfacken har du plats för 2 gånger 4,1 l och i förvaringsfacket i armstödet finns det plats för 8,9 l volym.

Kupén blir ännu snyggare med de tillvalbara utrustningarna krompaket interiör, interiört designpaket Krom eller interiört designpaket Color.

Arbete behöver inte vara tråkigt.

Citans styrkor underlättar alla jobb. I trång stadsmiljö har du nytta av dess kompakta smidighet, på landsvägar eller motorvägar kan du njuta av motorns kraft.

En av de vridmomentstarka motorerna uppfyller garanterat dina krav. Den innovativa BlueEFFICIENCY-tekniken1 sänker förbrukningen och kan därmed öka lönsamheten för ditt företag. Beroende på motor omvandlar en 5- eller 6-växlad manuell växellåda drivkraften effektivt till framåtdrivning.

Alla tekniska komponenter är perfekt avstämda med varandra – från servostyrningen och chassits fjäderdämpningskonstruktion med individuell hjulupphängning till de effektiva skivbromsarna på fram- och bakaxeln. Därför kan du avslappnat njuta av Citan smidighet.

Dess insatser lönar sig. På kort och lång sikt.

För märket Mercedes-Benz är det en plikt att utforma transportbranschens framtid på ett hållbart sätt, även med Citan Tourer. Särskilt i stadstrafik lever Citan upp till dessa anspråk. Tack vare moderna motorer och innovativ BlueEFFICIENCY-teknik är CO2-utsläppet och förbrukningen på en låg nivå.

Även sett till det ekonomiska är Citan en vinnare. För det första är den tillgänglig till ett attraktivt pris och för det andra har den låga driftkostnader tack vare den effektiva bränsleförbrukningen och serviceintervallet på upp till 40 000 km.

Bästa möjliga tillgänglighet är lika viktigt för Mercedes-Benz Vans som för dig. Det understryker vi med den livslånga mobilitetsgarantin Mercedes-Benz MobiloVan2, 3. Citan bidrar därmed till en långvarig och lönsam verksamhet. Under varje körning.

Moderna motorer, en elektrisk servostyrning och växlingsindikering är grunden för ett ekonomiskt körsätt. Med BlueEFFICIENCY-paketet kan du öka effektiviteten i din bil ännu mer.

Redo att anta alla utmaningar.

Citan Tourer imponerar på alla platser. Med inbjudande bekväma säten och tillräckligt med stuvutrymme för packningen skapar den de bästa förutsättningarna för en behaglig och säker körning – oavsett om du vill tillfredsställa passagerarnas behov överlag eller öka motivationen för dina anställda på väg till nästa uppdrag.

På bekväma säten med sidostöd som är skonsamma för ryggen och slitstark tygklädsel som andas mår du som du kan förvänta dig av en Mercedes-Benz transportbil: fantastiskt. Med den högkvalitativa och funktionella interiören med många praktiska förvaringsutrymmen blir till och med längre åkturer bekväma. Förutom den utmärkta körkomforten övertygar Citan med trepunktsbälten med bälteskraftsbegränsning på varje säte.

En gigant inom säkerhet.

Även när det gäller säkerhet ligger Citan i framkant: ADAPTIVE ESP®, bromsassistent, ABS och effektiva skivbromsar på fram- och bakaxeln förkortar bromssträckan – även vid vått underlag. Chassit med individuell hjulupphängning behåller pålitligt kontakten med vägbanan. Om du ska köra på snö, slask eller sand kan du avaktivera antislirregleringen ASR.

Det höjdjusterbara trepunktsbältet med bältessträckare och bälteskraftbegränsare ger högsta säkerhet om det skulle behövas. Vid nödbromsning aktiveras varningsblinkersen automatiskt.

Citan är utrustad med varselljus, backstarthjälp och upp till sex krockkuddar som standard. Förarkrockkudden, passagerarkrockkudden4, krockgardinerna4 och bröstkorgskrockkuddarna4, 5 kan minska skaderisken vid en olycka. Körhjälpssystem som ljus- och regnsensor, däcktrycksövervakning4 och en backkamera, som visar området bakom bilen i innerbackspegeln, finns tillgängliga som tillval.

Med det tillvalbara inbrotts- och stöldlarmet kan du vara säker på att din åtråvärda skåpbil inte hamnar i fel händer.

1

BlueEFFICIENCY-paketet hör till grundutrustningen för alla motorer och längder.

2

Upp till 30 år vid regelbunden service hos en auktoriserad Mercedes-Benz-serviceverkstad.

3

Gäller fordon med första registrering från 2012-10-01.

4

Grundutrustning hos Citan Tourer med personbilsregistrering (M1).

5

Endast tillgänglig för passageraren i kombination med bröstkorgskrockkuddar för föraren och passageraren fram.

Mercedes-Benz sittkomfort – även i passagerarutrymmet.

Sitt bekvämt även i Citan Tourers passagerarutrymme: Det tresitsiga sätet övertygar med tre nackskydd som kan ställas in på höjden och trepunktsbälten på alla platser. Om du behöver extra lastutrymme för transport av stora föremål kan det fällas ned i förhållandet ⅓ till ⅔. På så sätt kan du utnyttja Citan Tourers flexibla lastningsalternativ fullt ut.

Bekväm och smidig på vägen.

Rymlig Tourer för persontransport.

Citan Tourer är en bekväm persontransport med upp till 5 sittplatser. Dessutom har Citan Tourer många praktiska förvaringsmöjligheter med upp till totalt 77 l volym.

De viktigaste fördelarna med Citan Tourer:

  • Bekväm persontransport för upp till 5 personer (inklusive förare) 
  • Behovsanpassad breddning lastutrymmet med hjälp av den flexibla ⅓ till ⅔ uppfällbara trippelsätet i främre raden
  • Många praktiska förvaringsfack med totalt upp till 77 l volym, till exempel den tillvalbara takförvaringen i passagerarutrymmet, med 3 fack eller stuvfack i passagerarutrymmets golv

Extrautrustning interiörpaket.

Interiört designpaket Color

Dekorsömspaket interiört, röd

Interiört Color-paket

Lorem Ipsum