Citan Mixto: Gott om passagerar- och lastutrymme.

Från 187.750 kr*

Bygg din bil
*Pris för Citan 109 CDI Mixto Extra Lång exkl. moms.

Citan Mixto: Din hjälte i stadstrafiken.

Citan Mixto är skåpbilen som snabbt och smidigt tar dig fram i trafiken. Tack vare pigga CDI-motorer och elstyrd servostyrning flyter du fram även på trånga vägar. Låt dig inte luras av Citan Mixtos kompakta yttermått. När bakdörrar öppnas kan du enkelt lasta in upp till 3,7 m3 tack vare skåpbilens smarta lastkoncept.

Gott om utrymme finns inte bara i lasten utan sträcker sig ända fram till förarplatsen. Där finns enkla och tydliga reglage inom bekvämt räckhåll och smart förvaring som håller alla saker du behöver under arbetsdagen på sin plats. Allt för att ge dig en bekväm och trivsam arbetsplats samtidigt som du kan vara så effektiv i ditt arbete som möjligt.

Höjdpunkter.

  1. Komfort
  2. Körglädje
  3. Lönsamhet
  4. Säkerhet
Citan Mixto: En riktigt bekväm arbetsplats.

Citan Mixto förenar nytta med nöje. Med trivsam interiör blir det mer behagligt att färdas i skåpbilen under arbetsdagen. Sitt bekvämt och luta dig tillbaka i förarsätet med sidostöd. Förarsätet är slitstarkt och andas för att klara av långa arbetsdagar men också utformat för att vara skonsam mot din rygg som också ska klara av långa dagar i arbete. Förarsätet och rattens höjd kan manuellt justeras efter förarens behov. Manöverelement är enkla att använda och dessutom strategiskt placerade för att ge förare och passagerare en bra upplevelse. Värme- och ventilationssystem är standardinstallerade och med smart förvaring i skåpbilen bidrar det till en behaglig arbetsmiljö. Med ergonomiskt låga dörr- och lastkanter kan du bekvämt lyfta i och ur saker ur lastutrymmet under arbetsdagen.

Transportbilen som passar både stads- och landskörning

Med transportbilen Citan Mixto tar du dig smidigt fram både i staden och på landet. Skåpbilen erbjuder vridmomentstarka dieselmotorer med 75, 90 och 110 hk eller en bensinmotor med 114 hk. Vid val av dieselmotor finns 5- eller 6-växlad manuell växellåda och med bensinmotor har du även valmöjlighet att köra en Citan Mixto med 6-stegad automatlåda som hjälper dig kontrollera din bränsleförbrukning.

Läs mer om motorerna
Effektiv bränsleförbrukning som lönar sig.

Håll CO2-utsläppen och bränsleförbrukningen på en låg nivå med hjälp av Citan Mixtos moderna motorer och med innovativ BlueEFFICIENCY-teknik1. Citan Mixto är en äkta förebild med låg bränsleförbrukning från 4,3 l/100 km2. Ur ett ekonomiskt perspektiv kan Citan Mixto även bevisa ett och annat. Skåpbilen har ett attraktivt pris samtidigt som driftkostnaderna är låga mycket tack vare en effektiv bränsleförbrukning och ett serviceintervall på max 40 000 km.

Se till att din verksamhet rullar på smidigt och enkelt med vår livslånga mobilitetsgaranti Mercedes-Benz MobiloVan. 3, 4 Vi ser till att er verksamhet rullar på precis som vanligt och bidrar till en lönsam och långvarig verksamhet.

Citan Mixto: I framkant inom säkerhet

När det kommer till säkerhet så ligger transportbilen Citan Mixto helt klart i framkant. Med ADAPTIVE ESP®, bromsassistent, ABS och effektiva bromsar som förkortar bromssträckan kan du känna dig säker när du är ute på vägarna. Chassits individuella hjulupphängning håller hela tiden kontakt med vägbanan och vid snö, slask eller sand kan du enkelt avaktivera antislirregleringen ASR.

Tack vare det höjdjusterbara trepunktsbältet med bältessträckare och bälteskraftbegränsare garanteras du högsta säkerhet om olyckan skulle vara framme. Dessutom aktiveras varningsblinkersen automatiskt vid nödbromsning.

Citan Mixto är också utrustad med varselljus, backstarthjälp och förarkrockkudde. Du har även möjlighet att välja till bröstkorgskrockkudde5 som ytterligare reducerar skaderisken vid olycka. Utrusta transportbilen ytterligare med fler hjälpsystem och tillgängliga tillval som ljus- och regnsensor, däcktrycksövervakning och backkamera som visar det dolda området bakom transportbilen.

Se till att din Citan Mixto är i säkert förvar genom att utrusta transportbilen med inbrotts- och stöldlarm.

1

BlueEFFICIENCY-paketet hör till grundutrustningen för alla motorer och längder utom i kombination med dubbelkopplingsväxellådan 6G-DCT som den inte är tillgänglig till.

2

Citan Skåpbil 108 CDI med BlueEFFICIENCY-paket i kombination med 5-växlad manuell växellåda och transportbilsregistrering (N1). Bränsleförbrukning stadstrafik/landsväg/blandad körning: 5,0–4,7/4,4–4,2/4,6–4,3 l/100 km; CO2-utsläpp blandad körning: 119–112 g/km [*]. De verkliga förbrukningsvärdena är bl.a. beroende av bilens vikt och vald utrustning.

3

Upp till 30 år vid regelbunden service hos en auktoriserad Mercedes-Benz-serviceverkstad.

4

Gäller fordon med första registrering från 2012-10-01.

5

Endast tillgänglig för passageraren i kombination med bröstkorgskrockkuddar för föraren och passageraren fram.

När du vill att passagerarna och lasten ska vara i goda händer.

Citan Mixto med flexibelt passagerar- och lastutrymme.

Mercedes-Benz Citan Mixto erbjuder plats för upp till fem personer och rymligt lastutrymme. Transportbilen är endast tillgänglig i den extralånga varianten (A3) och är utrustad med rutor fram till första baksätesraden i passagerarutrymmet och två skjutdörrar som gör det lätt att kliva upp i det tresitsiga sätet. Sätet kan fällas ned i förhållandet 1/3 till 2/3 och utökar skåpbilens lastutrymme vid behov.

Mycket säkerhet även i lastutrymmet.

Flexibla möjligheter att säkra last i lastutrymme.

Citan Mixto erbjuder de bästa förutsättningarna för ordentlig lastsäkring och för att föraren och passageraren ska vara väl skyddad från lasten i lastutrymmet.

Följande utrustning bidrar till ökad säkerhet för lasten:

  • 8 surrningsöglor i golvet som kan surra fast lasten och förhindra att den kanar runt i lastutrymmet.
  • Tillvalet integrerat skyddsgaller vid C-stolpen delar av förarutrymmet från lastutrymmet
  • Tillvalet FOLD & LOAD med skyddsgaller, där det tresitsiga sätet kan omvandlas till en skiljevägg med skyddsgaller med några få handgrepp
  • Surrningsöglor i sidoväggen, med två eller tre öglor beroende på antal skjutdörrar, tillval

Mercedes-Benz sittkomfort

Åk bekvämt med fem personer i bilen.

Sitt bekvämt även i Citan Mixtos passagerarutrymme: Det tresitsiga sätet har tre nackskydd som kan ställas in på höjden och trepunktsbälten på alla platser. Om du behöver extra lastutrymme för transport av stora föremål kan sätet fällas ned i förhållandet 1/3 till 2/3. På så sätt kan du utnyttja Citan Mixtos flexibla lastningsalternativ fullt ut, antingen som tvåsitsig eller femsitsig.

Ett tresitsigt säte med integrerat skyddsgaller finns tillgängligt som tillval. Med några få handgrepp kan du förvandla sätet till en skiljevägg med skyddsgaller. På så sätt får man ett större lastutrymme och skyddsgallret skyddar föraren och passageraren från lasten. 

 

Skåpbilen som är redo för alla utmaningar.

Citan Mixto är transportbilen som underlättar ditt arbete varje dag oavsett bransch. När du upptäckt det smarta lastutrymmet och hur enkel i- och urlastning är med låg lastkant så är det svårt att tänka sig en arbetsdag utan skåpbilen. Det är nämligen lastutrymmeskonceptet som är en av Citan Mixtos styrkor. Likaså det flexibla utnyttjandet av dess transportkapacitet. Du får utmärkt åtkomst till lastutrymmet med upp till två skjutdörrar samt dubbla bakdörrar med en öppningsvinkel på upp till 180°.

Baksäte FOLD & LOAD med skyddsgaller

Surrningsöglor i sidovägg

Plastgolv i lastutrymmet

* Angivna värden har fastställts i enlighet med föreskriven mätmetod. Det rör sig om de ”uppmätta NEDC-CO2-värdena” enligt gällande lydelse i artikel 2 nr 2 genomförandeförordning (EU) 2017/1152. Värdena för bränsleförbrukning har beräknats utifrån dessa värden. På grund av att kontrollförfarandet enligt lag har ändrats på ett avgörande sätt kan högre värden ha angetts i bilens försäkran om överensstämmelse som har betydelse för fordonets typgodkännande och i förekommande fall fordonsskatten. Angivna värden avser inte ett enskilt fordon och är inte en del av ett erbjudande, utan tjänar enbart som jämförelse mellan de olika fordonstyperna. Samtliga utsläppsvärden gäller bil i grundversion. Högre utrustningsnivå, svensk standardutrustning, större däckdimension och högre vikt kan ge högre bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp. Fordonsindividuella uppgifter om förbrukning och utsläpp finns på Konsumentverkets webbtjänst www.bilsvar.se

För mer information om officiell bränsleförbrukning och officiella specifika CO2-utsläpp hos nya personbilar hänvisar vi till Konsumentverkets webbtjänst www.bilsvar.se.