B-Klass laddhybrid

B-Klass laddhybrid från 415.900 - med över 6 mils räckvidd.

B-Klass laddhybrid från 415.900 - med över 6 mils räckvidd.

Nu är det äntligen säljstart för nya Mercedes-Benz B-Klass som laddhybrid. En kompakt bil med plats för en aktiv livsstil och – med en elektrisk räckvidd på upp till ca 6 mil. B-Klass har dessutom fått 5 stjärnor i Euro NCAP. Priset för bilen i välutrustad SE Edition blir från 415.900 kr. Om miljöbilsbonus på ca 35.000 dras ifrån blir det faktiska priset ca 380.000 kr! 


När nya B-Klass släpptes förra sommaren var det en bil som på många plan skiljde sig från sin föregångare. Det var en betydligt sportigare bil som såg dagens ljus, men ändå med allt det som gjorde B-Klass populär: Lätt att lasta, lätt att ta sig i och ur och med plats för en aktiv livsstil.

B-Klass laddhybrid

Dessutom med alla de funktioner som är gemensamt med de övriga Mercedes-modellerna i kompaktklassen: widescreen-instrumentering, röststyrd MBUX infotainment, panelbelysning som kan ställas i 64 olika färger. Dessutom går den att beställa med avancerade självkörande funktioner. 


I laddhybridutförande heter bilen B 250 e. Den har både en bensinmotor på 160 hästkrafter och en elmotor på 75 kW (100 hästar). Systemeffekten är på 218 hästkrafter vilket gör att om man har bråttom så kan bilen ta sig 0-100 på bara 6,8 sekunder!


På ren eldrift så har bilen en räckvidd enligt de hårda WLTP-kraven på 6,1 – 7,1 mil och det gör att de allra flesta kan klara ALL sin vardagskörning utan att förbränningsmotorn någonsin går igång.

B-Klass laddhybrid

Batteriet har en kapacitet på 15,6 kWh. Med ett elpris på ca 1 kr/kWh så betyder det att det kostar ca 15 kronor för en full laddning med wallbox hemma. Det gör att det kostar ca 2,50 kr milen i energi att köra! Den som kör på grön el eller har egna solceller kör helt utan CO2-utsläpp.


Bilen kan laddas med växelström på upp till 7,4 kW vilket ger en laddningstid på ca 2 timmar. Med tillvalet likströmsladdare (DC) på 24 kW så tar det bara ca en halvtimme att ladda batteriet från en snabbladdare.

B-Klass laddhybrid

Liksom med alla andra laddhybrider från Mercedes-Benz kan man förlänga räckvidden genom att använda sig av bromskraftåtervinning i flera nivåer. När man släpper ”gasen” och bilen saktar in samlas då energi från motorbromsningen upp i batteriet istället för att som med vanlig bromskraft gå till spillo som värme. I den kraftfullaste nivån kan man i stort sett köra utan att använda bromsen, eftersom motorbromsen är så kraftfull. 


Priset i välutrustad SE-Edition utförande börjar på 415.900 kr, och då får du dessutom ca 35.000 kronor i miljöbonus. Då ingår bland annat LED-strålkastare, Automatisk klimatanläggning, Designversion Progressive Line, 17” lättmetallfälgar, Backkamera, Elbaklucka och mycket mer. 


Skatten är på ytterst låga 360 kr/år!

Laddhybrider