SL Roadster

Låt dig förundras. Om och om igen.

Innehållet kan omfatta produkter som har ändrats i efterhand.

Fordonskoncept


Fordonskoncept

Upptäck SL:s unika koncept, som förenar design, teknik och prestanda i en roadster som får dig att tappa andan.

Fordonskoncept


Fordonskoncept

Upptäck SL:s unika koncept, som förenar design, teknik och prestanda i en roadster som får dig att tappa andan.

Låt dig fascineras av SL:s unika koncept, som förenar design, teknik och prestanda i en roadster som får dig att tappa andan.

Som från en annan planet.

En tidlös silhuett och klassiska roadster-proportioner: Elegans i dess renaste, men samtidigt sportigaste form. Och med AMG Line dessutom progressiv. SL är en ikon med ultramodern design.

Den kraftigt sluttande diamantgrillen i ”panamericana-design” väcker minnet av SL:s legendariska tradition till liv. Bakpartiet med diffusor och två powerdomes på motorhuven ger en försmak av kraften som döljer sig under den. Men SL är inte blygsam när det gäller att visa sina kvaliteter.

Innovation som tagits ett steg längre.

SL var och är resultatet av en alldeles särskilt stark drivkraft, nämligen passion. Passion för en unik körupplevelse med maximal säkerhet och komfort, vilket har åstadkommits genom toppmodern teknik.

Denna teknik kommer till uttryck genom idén om autonom och olycksfri körning. Och i konceptet med en lyxsportbil som funkar i vardagen. Den unika chassitekniken samt DYNAMIC SELECT medfem körprogram levererar verkligen optimal prestanda i alla situationer.

Bilen, myten, legenden.

SL imponerar med suverän prestanda och unik körkultur, oavsett om man väljer motorn med sex, åtta eller tolv cylindrar. V6-biturbomotorn accelererar t.ex. från 0 till 100 km/h på mindre än fem sekunder.

Redan SL 400 håller vad motorhuvens båda powerdomes lovar – prestanda i överflöd. Detta märks när toppmotorn under den långsträckta motorhuven börjar arbeta. Den exklusiva V12-biturbomotorn på 6,0 liter och 463 kW (630 hk) med mäktigt V12-sound överskuggar allt annat.

Vidgar vyerna. Och pupillerna.

SL är inte blygsam när det gäller att visa sina kvaliteter. Variotaket öppnas och stängs med en knapptryckning på mindre än 20 sekunder. Och även om solen lyser med sin frånvaro är det inget problem för SL.

Med panoramavariotaket med MAGIC SKY CONTROL kan du njuta av samma frihetskänsla som i en cabriolet – fastän taket är stängt. Helt enkelt en enastående körupplevelse – alltid och överallt. Med nackvärmaren AIRSCARF och det elektriska vindskyddet är det cabriolet-väder så gott som året runt för alla SL-förare.

Mercedes-Benz SL 400: Bränsleförbrukning blandad körning: 7,7 l/100 km, CO2-utsläpp blandad körning: 175 g/km<p>Angivna värden är de ”uppmätta NEDC-koldioxidvärdena” i den mening som avses i artikel 2 nr 2 genomförandeförordning (EU) 2017/1153, som har beräknats i enlighet med bilaga XII i förordning (EG) nr 692/2008. Värdena för bränsleförbrukning har beräknats utifrån dessa värden. På grund av att kontrollförfarandet enligt lag har ändrats på ett avgörande sätt kan högre värden ha angetts i bilens försäkran om överensstämmelse som har betydelse för fordonets typgodkännande och i förekommande fall fordonsskatten. Angivna värden avser inte ett enskilt fordon och är inte en del av erbjudandet, utan tjänar enbart som jämförelse mellan de olika fordonstyperna. Samtliga utsläppsvärden gäller bil i grundversion. Högre utrustningsnivå, svensk standardutrustning, större däckdimension och högre vikt kan ge högre bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp. Fordonsindividuella uppgifter om förbrukning och utsläpp finns på Konsumentverkets webbtjänst www.bilsvar.se Värdena varierar också beroende på eventuell tillvalsutrustning.</p>

Bilens design


Bilens design

Tradition innebär plikter. Även nya Mercedes-Benz SL imponerar med sin tidlösa silhuett, de klassiska roadsterproportionerna och den ikoniska designen. Resultatet är ett unikum – i kupén såväl som på utsidan.

Bilens design


Bilens design

Tradition innebär plikter. Även nya Mercedes-Benz SL imponerar med sin tidlösa silhuett, de klassiska roadsterproportionerna och den ikoniska designen. Resultatet är ett unikum – i kupén såväl som på utsidan.

Exteriör

Den sluttande kylargrillen i nytolkad ”panamericana-design” är en diamantgrill i krom och utgör den centrala detaljen i fronten på Mercedes-Benz SL.
Titta igen

Filmmaterialet kan visa produkter som har ändrats i efterhand.

Exteriör

SL:s unika design väcker en längtan hos alla roadster-älskare. Den sluttande kylargrillen i nytolkad ”panamericana-design” är en elegant detalj som väcker minnet av 300 SL Panamericana till liv. SL har en suveränitet som imponerar och som saknar motstycke. Den tidlösa silhuetten: elegans i sin renaste och samtidigt sportigaste form. Det nya, breda bakpartiet med integrerade slutrör och diffusor: ren och skär dynamik.

Interiör

Förarplatsen i Mercedes-Benz SL lockar med hög sittkomfort och en oemotståndlig känsla av rymd.
Titta igen

Filmmaterialet kan visa produkter som har ändrats i efterhand.

Interiör

En kulturell miljö med sportigt exklusiv touch. Förarplatsen i SL lockar med hög sittkomfort, en oemotståndlig känsla av rymd och utsökta detaljer: exklusivt läder, högklassiga paneler av trä eller aluminium. Sportstolar med höga sidostöd och den nya multifunktionssportratten med växelpaddlar – interiören är exakt anpassad ergonomiskt för föraren och passageraren.

Mercedes-Benz Intelligent Drive


Mercedes-Benz Intelligent Drive

Prestandahöjande komfort och föredömlig säkerhet.

Mercedes-Benz Intelligent Drive


Mercedes-Benz Intelligent Drive

Prestandahöjande komfort och föredömlig säkerhet.

Oavsett om du kör i rusningstrafik, i mörker eller på okända vägar så avlastas du av din SL Roadster. Där bakom finns ett koncept som gör varje resa i en Mercedes-Benz säker och unik: Mercedes-Benz Intelligent Drive. För den tid du tillbringar bakom ratten är din egen. Tid för avslappning. Tid att fylla på med energi. Så att du når ditt mål säkert, men också kan känna dig avslappnad.

Innovation i detalj: Upptäck Mercedes-Benz Intelligent Drive-höjdpunkterna i SL.

Parkering har aldrig varit bekvämare!

Den aktiva parkeringsassistenten med PARKTRONIC hjälper föraren både med att hitta en lämplig parkeringsficka och med själva parkeringen i längsgående parkeringsfickor. Lämpliga parkeringsfickor visas på multifunktionsdisplayen.

När föraren lägger i backväxeln och bekräftar parkeringsplatsen, tar den aktiva parkeringsassistenten med PARKTRONIC i princip över styrningen helt i hastigheter upp till 10 km/h. Föraren behöver bara gasa och bromsa och efter högst sju moment är parkeringen klar.

En kopplingscentral för dina höga krav.

Oavsett om det gäller navigation, telefon, ljud, video eller internet – med manövrerings- och indikeringssystemet COMAND Online har du tillgång till alla medier. Systemet styrs enkelt och intuitivt.

Hårddisknavigationen med realistisk, topografisk kartvisning tar hänsyn till aktuell trafikinformation. Med en lämplig mobiltelefon kan du använda Mercedes-Benz appar, t.ex. specialmålssökning, väder eller internetradio, under körning.

Bättre sikt i alla lägen

Extremt intelligent och mångsidigt: Det adaptiva LED-strålkastarpaketet ökar säkerheten ytterligare och ger bästa möjliga sikt vid alla ljusförhållanden.

Full-LED-strålkastarna anpassar sig i hög grad automatiskt efter väder-, ljus- och körförhållandena. Det gör att landsvägar, motorvägar och kurvor lyses upp optimalt.

Håller distansen – stannar på vägbanan.

Det innovativa körhjälpssystemet hjälper föraren att hålla ett tillräckligt säkerhetsavstånd till framförvarande fordon och att hålla bilen i körfältet.

Systemet ger hög avlastning, framför allt på långa sträckor och vid körning i kö. Det radarbaserade systemet bromsar in bilen vid behov och accelererar den, om möjligt, till den sparade hastigheten. Det minskar risken för påkörningsolyckor och ökar körkomforten.

Körglädje är en inställningssak.

Med körprogramsväljaren DYNAMIC SELECT kan du med bara ett finger välja komfortbetonade, sportiga, extra sportiga, effektivitetsbetonade eller helt individuella köregenskaper.

Egenskaperna för motor, växellåda, chassi och styrinrättning anpassas i enlighet med det valda körprogrammet. Chassit med adaptivt dämpningssystem kan dessutom justera dämpkraften behovsanpassat för varje hjul – kontinuerligt och steglöst.

Intelligent teknik


Mercedes-Benz Intelligent Drive – teknik i detalj.

Prestationshöjande komfort och föredömlig säkerhet.

Intelligent teknik


Mercedes-Benz Intelligent Drive – teknik i detalj.

Prestationshöjande komfort och föredömlig säkerhet.

Bilden visar funktionen hos MAGIC VISION CONTROL-tekniken i SL Roadster.

Vindrutetorkare med integrerad spolning MAGIC VISION CONTROL

Bilden visar funktionen hos vägmärkesassistenten i SL Roadster.

Hastighetspåminnare inkl. registrering av trafikskyltar med förbjuden infart och förbjuden omkörning

Bilden visar funktionen hos den aktiva bromsassistenten med vägkorsningsassistent i SL Roadster.

Aktiv bromsassistent med vägkorsningsfunktion

Bilden visar funktionen hos PRE-SAFE-systemet i SL Roadster.

PRE-SAFE®-system

Bilden visar DYNAMIC SELECT-funktionen på displayen i SL Roadster.

Körprogramsväljare DYNAMIC SELECT

Bilden visar funktionen hos backkameran med dynamiska hjälplinjer i SL Roadster.

Backkamera med dynamiska hjälplinjer

Bilden visar displayen i SL Roadster med integrerat COMAND Online.

COMAND Online

Filmen visar funktionssättet hos automatisk ljusbildsreglering Plus.

Automatisk ljusbildsreglering Plus

Köregenskaper


Köregenskaper

Öppen körning genom Kalifornien med SL – tack vare variotaket.

Köregenskaper


Köregenskaper

Öppen körning genom Kalifornien med SL – tack vare variotaket.

Den nedgående solen ger den briljantblå Mercedes-Benz SL-bilen på Pacific Coast Highway 1 i Kalifornien ett nästan mystiskt ljus.

På vägarna: Drömtur med SL i Kalifornien

På vägarna: Drömtur med SL i Kalifornien

Nya Mercedes-Benz SL med vassare utseende och förbättrad teknik. Dags för den första åkturen i strålande sol. California here we come!

Historik


Milstolparna i bilens historia

SL är en sportbilsikon och en av sin tids mest åtrådda sportbilar.

Historik


Milstolparna i bilens historia

SL är en sportbilsikon och en av sin tids mest åtrådda sportbilar.

SL-legendens ursprung: Mercedes-Benz 300 SL från 1952 är den första bilen med beteckningen SL (Super Leicht (superlätt)).
SL-legendens ursprung: Mercedes-Benz 300 SL från 1952 är den första bilen med beteckningen SL (Super Leicht (superlätt)).

Historien om bilen med ”måsvingedörrar” tar sin början inom motorsporten.

300 SL (W 194) är den första nykonstruerade tävlingsbilen från Mercedes-Benz med den nya beteckningen SL (Super Leicht (superlätt)) efter andra världskriget.

Den nyutvecklade gallerrörramen ger lägre vikt med maximal vridstyvhet, men gör det omöjligt att använda konventionella dörrar. Lösningen är dörrar som öppnas uppåt. Därmed är ”måsvingedörren” född. 1954 fortsätter 300 SL ”Gullwing” (W 198) framgångssagan.

Från och med 1957 blir det tack vare Mercedes-Benz 300 SL Roadster (W 198) möjligt att köra öppet även med en supersportbil.

Det enda som överträffar är att flyga.

I slutet av 1950-talet är öppna tvåsitsiga bilar mycket efterfrågade. 1957 avlöser 300 SL Roadster den legendariska ”måsvingedörren” och nu kan man njuta av öppen körning även i en supersportbil.

Gallerrörramen används även i roadstern. Men det är de lägre sidostyckenasom möjliggör konventionella dörrar med gångjärn framtill – den avgörande förutsättningen för en öppen bil.

Markant design och legendarisk formgivning – det inåtvälvda taket ger Mercedes-Benz 230 SL (W 113) av årsmodell 1963 smeknamnet ”Pagode”.

Kultställe för cabriolet-förare.

I mars 1963 presenterar Mercedes-Benz 230 SL (W 113) på bilsalongen i Genève och definierar därmed sportig körglädje på ett nytt sätt: prestanda kombineras nu med komfort och optimal säkerhet.

230 SL levereras i tre utföranden: som roadster med sufflett, som en ren hardtop-coupé och som en kombination av båda versionerna. På grund av hardtopen, som är välvd inåt och påminner om tempelbyggnader i Fjärran östern, får 230 SL snabbt smeknamnet ”Pagode”.

Med en produktionstid på 18 år är R 107 den modellserie från Mercedes-Benz som har tillverkats under längst tid – 350 SL från 1971 är dessutom den första SL-modellen med åtta cylindrar.

Innovativ evergreen.

Med modellserie R 107 fortsätter man från 1971 på den inslagna vägen mot bekväma men samtidigt kraftfulla tvåsitsiga bilar – 350 SL från 1971 är också den första SL-modellen med åtta cylindrar.

Med 147 kW (200 hk) accelererar den till 100 km/h på nio sekunder. Bränsletanken är nu monterad kollisionsskyddad över bakaxeln. Andra nyheter är den fyrekrade ratten med stor stötplatta och bygelhandtag som hindrar att dörrarna öppnas.

Den nya SL-modellserien R 129 kombinerar dynamik och sportighet med ännu mer komfort och en extra harmonisk design.

Ordentligt sportig.

Tygsuffletten fälls ned och upp på 20 sekunder med bara en knapptryckning. Det innebär avsevärt högre komfort.

Denna modellgeneration kombinerar många världsnyheter: De sportiga stolarna med integrerade säkerhetsbälte, den helautomatiska suffletten och ett vindskydd för dragfri öppen körning. V8:an i 500 SL, med fyra ventiler och en cylindervolym på 5,0 liter, levererar 240 kW (326 hk) och möjliggör uttalat sportig körning.

Med omställningen till modellserie R 230 2001 fick även nya Mercedes-Benz SL 500 ett elhydrauliskt variotak.

Världens starkaste roadster.

Teknik, design och utrustning uppgraderas märkbart. Till skillnad från föregångarna har denna SL ett fast tak.

Variotaket öppnas och stängs med en knapptryckning inom 16 sekunder – t.o.m. med fjärrkontroll. 2004 utökades SL-familjen med en ny toppmodell, SL 65 AMG med 612 hk (450 kW) och 1 000 Nm, världens starkaste roadster.


Mer historia:

Låt dig ryckas med av SL:s unika historia och fascineras av historiska bilar från Mercedes-Benz på underbara resor genom Tyskland, Italien eller Frankrike.


Mer historia:

Låt dig ryckas med av SL:s unika historia och fascineras av historiska bilar från Mercedes-Benz på underbara resor genom Tyskland, Italien eller Frankrike.

Classic Car Travel


Upptäck de natursköna vägarna bakom ratten i en klassisk SL.

På ”Classic Car Travel”-resorna upptäcker du bakom ratten i Mercedes-Benz veteranbilar det pittoreska landskapet i Toscana, de natursköna vägarna i Provence eller de imponerande platserna i Mercedes-Benz bilhistoria i Baden-Württemberg.

Classic Car Travel


Upptäck de natursköna vägarna bakom ratten i en klassisk SL.

På ”Classic Car Travel”-resorna upptäcker du bakom ratten i Mercedes-Benz veteranbilar det pittoreska landskapet i Toscana, de natursköna vägarna i Provence eller de imponerande platserna i Mercedes-Benz bilhistoria i Baden-Württemberg.

Njut av det sagolika landskapet i Provence i en historisk Mercedes-Benz SL.

Njut av körkultur i dess renaste form och det tidlöst eleganta formspråket med kromelement, där kärleken till detaljer kommer till uttryck. Känslan och doften berättar historier om äventyr från det förflutna. På utvalda platser kan du avnjuta utsökt mat. Vi ger dig möjlighet att på ett avslappnat sätt få utlopp för din passion och köra olika modeller. Ett kompetent team följer med på resan som går längs noggrant utvalda vägar.

Bilder och filmer


Bilder och filmer

Bilder och filmer


Bilder och filmer

Den briljantblå Mercedes-Benz SL 500 med lättmetallfälgar i multiekerdesign som tillval står på kanten till en hamnbassäng.
Den selenitgrå Mercedes-Benz SL 400 med sin tidlösa silhuett och ikoniska design smälter in perfekt i en miljö med modern arkitektur.
Den porslinsvita/svarta interiören i den briljantblå Mercedes-Benz SL 500 är både sportig och exklusiv.
Bilden visar en futuristisk fasad på en byggnad ur grodperspektiv.
Mercedes-Benz 280 SL, mer känd som Pagode pga. takets markanta form, har fått kultstatus.
Den briljantblå Mercedes-AMG SL 65 fascinerar med de typiska attributen hos en toppatlet, t.ex. exakt modellerade ytor.
Interiören i svart exklusiv nappa i Mercedes-Benz SL 400 kombinerar lyx, komfort och sportighet.
Utseendet hos legendariska Mercedes-Benz 190 SL bygger på modellseriens ”förfader”, 300 SL som grundade SL:s roadstertradition.
Man lägger direkt märke till den i backspegeln – Mercedes-AMG SL 63 med den markanta fronten och den kraftfulla stylingen.
Den briljantblå Mercedes-Benz SL 500 är dynamisk och kraftfull – med brett bakparti och stora AMG-lättmetallfälgar i multiekerdesign.