GLC med körprestanda

Verklig kördynamik tack vare typiskt AMG-DNA: Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC.

GLC med körprestanda

Verklig kördynamik tack vare typiskt AMG-DNA: Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC.

 • Filosofi

  Bilden visar AMG 3,0-liters V6-biturbomotor i Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC, belyst i garagemiljö.

  Körkänsla signerad AMG – högt tempo, korta fördröjningar, full acceleration

  Bilden visar chassit hos Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC med 3,0 liters V6-biturbomotor och AMG sportchassi.

  AMG Performance. Ren fascination.

  AMG Performance. Ren fascination.

  Mercedes-AMG är inte bara tillverkare av högprestandabilar och sportbilar. AMG är ett löfte Löftet att alltid gå ett steg längre. Att förvänta sig och ge allt. Så skapar vi ovanliga bilar för ovanliga människor.

  Ur detta uppstår något helt nytt. En suv med oemotståndlig sportbilskaraktär. Välkommen till familjen, Mercedes-AMG GLC 43.

 • Exteriör

  Här visas Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC i en sidobild från vänster.

  Sportig, distinkt, självständig: Designen hos Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC.

  Bilden visar Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC bakifrån från vänster.

  På AMG bakkjolen glänser en dekorlist i silverkrom.

  Bilden visar Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC framifrån.

  Diamantgrillen är försedd med pins i krom och AMG-text.

  Bilden visar Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC bakifrån.

  Säregna accenter: förkromade avgasrörsförlängningar i fyrrörsdesign

  Här visas Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC i en sidobild från vänster.

  Dynamik och prestanda från profilen och vidare till varje AMG-detalj.

  Häpnadsväckande. Sportig.

  Häpnadsväckande. Sportig.

  Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC andas motorsport Från fenor i silverkrom med luftventiler i AMG frontspoilern till de två kromade avgasförlängningarna i fyrrörsdesign; varje detalj utstrålar atletisk styrka.

  Den unika designen hos Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC förstärks av detaljer i silverkrom och högblankt svart. Diamantgrillen har krompins och enkellamell i högblankt svart med inlägg i högblankt krom och ”AMG”-text. Frontläppen i silverkrom optimerar luftströmmen till kylmodulen. På AMG bakkjolen glänser en dekorlist i silverkrom.

 • Interiör

  Kraft. Utrymme.

  Kraft. Utrymme.

  En högprestandasportbil är ingenting utan sitt material. Därför kan föraren av Mercedes­AMG GLC 43 ha höga förväntningar från sin förarplats: högkvalitativt hantverk, förstklassig design och perfekt manövrering. Tillval såsom AMG Performance-ratten i nappa/mikrofiber DINAMICA ger ett perfekt grepp – även för sportiga körmanövrar. Med AMG kombiinstrumentet har du alltid full koll på värdefull körinformation. Det är möjligt att du aldrig vill kliva ur.

 • Teknik

  Vinnar-skalle

  Bilden visar chassit till Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC med motorblock, belyst i studiomiljö.

  Bästa möjliga grepp och imponerande kördynamik: AMG Performance 4MATIC.

  Bilden visar AIR BODY CONTROL-luftfjädringen hos Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC, belyst i studiomiljö.

  AMG sportchassi baserat på luftfjädringen AIR BODY CONTROL med adaptiv stötdämpning

  Vinnar-skalle

  3,0-liters V6-biturbomotorn i GLC 43 4MATIC förekommer i en rad olika AMG Performance-bilar. Accelerationen från 0 till 100 sker hos GLC 43 4MATIC på 4,9 sekunder och maxhastigheten är elektroniskt begränsad till 250 km/h. Dessutom utmärker sig denna AMG 3,0 liters V6:a av kraftfull prestanda och låga förbruknings- och utsläppsvärden.
  De båda turboaggregaten är reaktionssnabba och placerade nära motorn. Den höga effekten på 270 kW <p>Angivna värden för nominell effekt och nominellt vridmoment enligt förordning (EG) nr 715/2007 i dess gällande lydelse.</p> (367 hk) möjliggörs bland annat tack vare att laddtrycket har höjts med 1,1 bar. Tillsammans med vridmomentet på 520 Nm, som står till förfogande mellan 2 500 och 4 500 v/min, blir motorn både kraftfull och varvvillig.

  Automatväxellådan 9G-TRONIC med förkortade växlingstider och den bakpartibetonade fyrhjulsdriften AMG Performance 4MATIC, bäddar det för en körglädje utöver det vanliga. Den smidiga körupplevelsen möjliggörs också genom de nyutvecklade framaxlarna, den stabila elastokinematiken och den precisa AMG Sport-parameterstyrningen.

Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC: Bränsleförbrukning stadstrafik/landsväg/blandad körning: 10,8–11,2/6,9–7,3/8,3–8,7 l /100 km; CO2-utsläpp blandad körning: 189–199 g/km.<p>Angivna värden är de ”uppmätta NEDC-koldioxidvärdena” i den mening som avses i artikel 2 nr 2 genomförandeförordning (EU) 2017/1153, som har beräknats i enlighet med bilaga XII i förordning (EG) nr 692/2008. Värdena för bränsleförbrukning har beräknats utifrån dessa värden. På grund av att kontrollförfarandet enligt lag har ändrats på ett avgörande sätt kan högre värden ha angetts i bilens försäkran om överensstämmelse som har betydelse för fordonets typgodkännande och i förekommande fall fordonsskatten. Angivna värden avser inte ett enskilt fordon och är inte en del av erbjudandet, utan tjänar enbart som jämförelse mellan de olika fordonstyperna. Samtliga utsläppsvärden gäller bil i grundversion. Högre utrustningsnivå, svensk standardutrustning, större däckdimension och högre vikt kan ge högre bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp. Fordonsindividuella uppgifter om förbrukning och utsläpp finns på Konsumentverkets webbtjänst www.bilsvar.se Värdena varierar också beroende på eventuell tillvalsutrustning.</p>