Med frihetslängtan i generna

Med frihetslängtan i generna

Bakpartiet på AMG högprestandabilen av GLA visar sig från sin mest äventyrliga sida. Den nya spoilerkanten samt AMG bakkjolen i diffusordesign minskar upptrycket på bakaxeln och håller kraftpaketet på jorden. Typiska komponenter framtill är AMG kylargrillen med dubbellamell i silverkrom och AMG frontspoiler i A-vingedesign. Stora kylluftsintag och markanta lameller vid alla luftintag framhäver bilens självsäkra och dynamiska utseende. Helt enkelt en kompaktsuv som inger respekt i alla situationer.

Bakpartiet på AMG-versionen av GLA är både suv och renrasig sportbil på en och samma gång. Ge dig ut i det fria och upplev det själv. Tack vare prestandainriktad fyrhjulsdrift AMG Performance 4MATIC och tillvalet AMG DYNAMIC PLUS-paket inklusive AMG differentialbroms på framaxeln tar du dig fram oavsett underlag. Tillvalet AMG RIDE CONTROL sportchassi inklusive adaptiv stötdämpning och RACE-körprogram ger en intensiv körupplevelse. Kan man verkligen få ännu mer dynamik? Jodå, på vägar som är avlysta för biltävling. Den elektroniska sladdpareringen med tre lägen (ESP®) hjälper dig att navigera ditt kraftpaket över asfalten.

Teknik för pole position

Bilden visar AMG högprestandabilen av GLA snett framifrån i flygplatsmiljö.
Bilden visar AMG högprestandabilen av GLA bakifrån i flygplatsmiljö.

Teknik för pole position

Vad har AMG-förare och AMG-ingenjörer gemensamt? Jo, de har bensinen i blodet. Ett bevis på det är världens mest kraftfulla 4-cylindriga turbomotor på 280 kW<p>Angivna värden för nominell effekt och nominellt vridmoment enligt förordning (EG) nr 715/2007 i dess gällande lydelse.</p> (381 hk) i serietillverkning. Med en litereffekt på 141 kW/l (191 hk/l) överträffar den till och med de flesta supersportbilar. En twinscroll-turbo ger spontan respons och maximal dynamik, och

Motorn som tillverkas för hand enligt principen ”one man – one engine” utvecklar ett vridmoment på 475 Nm<p>Angivna värden för nominell effekt och nominellt vridmoment enligt förordning (EG) nr 715/2007 i dess gällande lydelse.</p> och accelererar AMG-versionen av GLA från 0 till 100 km/h på bara 4,4 sekunder. Ett djupt mullrande, sedan är bilen i väg.