• PRE-SAFE® PLUS

  PRE-SAFE® PLUS

  PRE-SAFE® PLUS

  När bilen står stilla kan det utvidgade PRE-SAFE®-systemet sätta in ytterligare förebyggande åtgärder för att öka säkerheten i kupén när det finns risk för påkörning bakifrån. Bland annat kan systemet varna bakomvarande trafik och aktivera bromsarna för att motverka kraftiga rörelser.

 • Aktiv bromsassistent med vägkorsningsassistent

  Aktiv bromsassistent med vägkorsningsassistent

  Bilden visar funktionen hos den aktiva bromsassistenten med vägkorsningsassistent i E-Klass Sedan.
  Titta igen

  Aktiv bromsassistent med vägkorsningsassistent

  Systemet kan varna när en olycksrisk registreras, hjälpa föraren vid nödbromsningar och bromsa automatiskt i nödsituationer. Systemet registrerar fordon som kör långsamt, stannar eller står stilla. Det kan även registrera korsande trafik i vägkorsningar, fordon i slutet av en trafikkö och fotgängare som befinner sig i riskområdet.

  Kan endast beställas som del i Förarassistentpaket eller Förarassistentpaket Plus.

 • Kurshållningspaket

  Kurshållningspaket

  Bilden visar en funktion i kurshållningspaketet i E-Klass Sedan som tack vare integrerad dödvinkelassistent kan varna för fordon i döda vinkeln.

  Kurshållningspaket

  Dödvinkelassistenten och den aktiva kurshållningsassistenten kan varna föraren för fordon i döda vinkeln med ljus- och ljudsignaler och uppmärksamma föraren på att bilen håller på att lämna körfältet. Den aktiva kurshållningsassistenten kan genom bromsingrepp hjälpa föraren att undvika kollisioner.

 • Vägmärkesassistent

  Vägmärkesassistent

  Bilden visar funktionen hos vägmärkesassistenten, som kan registrera och visa hastighetsbegränsningar.

  Vägmärkesassistent

  Systemet kan registrera hastighetsbegränsningar och omkörningsförbud samt visa föraren när dessa upphör. Om föraren kör in på en enkelriktad väg i fel körriktning varnar systemet visuellt och akustiskt, förutsatt att det finns en skylt som visar infartsförbudet.

  Endast i kombination med COMAND Online.

  Vägmärkesassistenten och enskilda funktioner är endast tillgängliga i vissa länder. Ljus- och ljudvarningen för förbjuden infart med motsvarande skyltning är för närvarande endast tillgänglig i Tyskland.

 • PRE-SAFE® Impuls sida

  PRE-SAFE® Impuls sida

  Bilden visar två bilar som kör efter varandra i en korsning.
  Titta igen

  PRE-SAFE® Impuls sida

  PRE-SAFE® Impuls Sida är en ny och unik funktion: Med hjälp av en sidoimpuls kan systemet förbereda personerna i framsätet inför en påkörning från sidan, vilket minskar skaderisken.

  Endast som del i Förarassistentpaket Plus.

 • PRE-SAFE®-system

  PRE-SAFE®-system

  PRE-SAFE®-system

  PRE-SAFE®-systemet kan i ett tidigt skede registrera kritiska körsituationer och vidta förebyggande åtgärder för att öka säkerheten i kupén. Förutom reversibla bältessträckare och andra säkerhetsåtgärder ingår numera även PRE-SAFE® Sound.

 • Adaptiv farthållare DISTRONIC

  Adaptiv farthållare DISTRONIC

  Adaptiv farthållare DISTRONIC

  Den aktiva avståndsassistenten DISTRONIC avlastar på långa sträckor och vid stop-and-go-trafik. Det önskade avståndet och hastigheten kan enkelt och bekvämt ställas in via multifunktionsratten.