Mercedes-AMG C 43 4MATIC

Sportig körning med AMG i generna

Mercedes-AMG C 43 4MATIC

Sportig körning med AMG i generna

 • Exteriör

  Bilden visar Mercedes-AMG C 43 4MATIC snett framifrån.
  Bilden visar Mercedes-AMG C 43 4MATIC från sidan på nära håll.
  Bilden visar Mercedes-AMG C 43 4MATIC snett bakifrån på nära håll.

  Design signerad AMG

  Design signerad AMG

  Upplev fascinerande motorsport i vardagen: Mercedes-AMG C 43 4MATIC förenar de olika världarna på ett omisskännligt sätt. Till de utmärkande egenskaperna i den sportiga exteriördesignen hör detaljer och paneler i silverkrom, matt iridiumsilver och högblankt svart samt två avgasrörsförlängningar med dubbla slutrör och text ”BITURBO 4MATIC” på framskärmarna.

 • Interiör

  Exklusiv och sportig känsla

  Bilden visar förarplatsen från passagerarsidan fram i Mercedes-AMG C 43 4MATIC.
  Bilden visar kupén med vy över stolarna i Mercedes-AMG C 43 4MATIC.

  Exklusiv och sportig känsla

  Interiört väntar genuin sportbilskänsla med multifunktionssportratt som är avfasad nedtill, sportstolar med utmärkt sidostöd och ett exklusivt AMG kombiinstrument med AMG meny. Stolsklädseln, dörrspeglarna och instrumentpanelens överdel samt dörrkanterna under fönstren har 43-modellens typiska röda dekorsöm.

 • Teknik

  Teknik omvandlad till prestanda

  Bilden visar AMG RIDE CONTROL sportchassi hos Mercedes-AMG C 43 4MATIC från sidan.
  Bilden visar en AMG 3,0-liters V6-biturbomotor.

  Teknik omvandlad till prestanda

  Tack vare speciell teknik framtagen av ingenjörerna på Mercedes-AMG är Mercedes-AMG C 43 4MATIC Sedan mycket pigg att köra och har imponerande kördynamik. Grunden för prestandan som är så typisk för AMG utgörs av den vidareutvecklade Mercedes-Benz 3,0-liters V6-biturbomotorn på 270 kW (367 hk) och den prestandainriktade fyrhjulsdriften AMG Performance 4MATIC med AMG specifik kraftfördelning på 31 % till framaxeln och 69 % till bakaxeln. AMG RIDE CONTROL-sportchassits adaptiva stötdämpning med tre lägen finns även i Mercedes-AMG C 63.

Mercedes-AMG C 43 4MATIC: Bränsleförbrukning blandad körning: 7,8–8,0 l/100 km, CO2-utsläpp blandad körning: 178–183 g/km<p>Angivna värden är de ”uppmätta NEDC-koldioxidvärdena” i den mening som avses i artikel 2 nr 2 genomförandeförordning (EU) 2017/1153, som har beräknats i enlighet med bilaga XII i förordning (EG) nr 692/2008. Värdena för bränsleförbrukning har beräknats utifrån dessa värden. På grund av att kontrollförfarandet enligt lag har ändrats på ett avgörande sätt kan högre värden ha angetts i bilens försäkran om överensstämmelse som har betydelse för fordonets typgodkännande och i förekommande fall fordonsskatten. Angivna värden avser inte ett enskilt fordon och är inte en del av erbjudandet, utan tjänar enbart som jämförelse mellan de olika fordonstyperna. Samtliga utsläppsvärden gäller bil i grundversion. Högre utrustningsnivå, svensk standardutrustning, större däckdimension och högre vikt kan ge högre bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp. Fordonsindividuella uppgifter om förbrukning och utsläpp finns på Konsumentverkets webbtjänst www.bilsvar.se Värdena varierar också beroende på eventuell tillvalsutrustning.</p>