C-Klass Sedan

Endast det bästa är gott nog

Innehållet kan omfatta produkter som har ändrats i efterhand.

Mångsidighet


Mångsidighet

Redan i grundutförandet imponerar och fascinerar C-Klass Sedan med högsta komfort, noggrann bearbetning och tekniska innovationer. Med våra tillval ökar du elegansen, dynamiken eller effektiviteten ytterligare.

Mångsidighet


Mångsidighet

Redan i grundutförandet imponerar och fascinerar C-Klass Sedan med högsta komfort, noggrann bearbetning och tekniska innovationer. Med våra tillval ökar du elegansen, dynamiken eller effektiviteten ytterligare.

Bilden visar den sportiga exteriören hos Mercedes-Benz C-Klass Sedan med utrustning från designversion AMG Line.
Bilden visar den sportiga exteriören hos Mercedes-Benz C-Klass Sedan med utrustning från designversion AMG Line.

I toppform – AMG Line

AMG. Den sportigaste förkortningen för dynamisk design. Designversionen AMG Line utstrålar styrka från alla håll och framhävs ytterligare av AMG Styling med extravaganta detaljer.

Mercedes-Benz C-Klass C 350 e med laddhybriddrift har högsta effektivitet och går även på el, vilket minskar miljöbelastningen.

Det bästa av två världar – laddhybrid

C 350 e med laddhybridteknik sätter nya standarder i fråga om effektivitet, driftsekonomi och föredömligt låga utsläppsvärden, samtidigt som den är lika praktisk och bekväm som en C-Klass ska vara.

Den högklassiga interiören från designo i sadelbrunt / svart ger en elegant känsla åt kupén i Mercedes-Benz C-Klass Sedan

designo – den fina skillnaden

Med eleganta detaljer som rombmönster och kontrastsömmar gör designo interiören ännu lite lyxigare. Klädsel, dörrspeglar och instrumentpanelens överdel matchar varandra perfekt.

Mercedes-Benz C-Klass Sedan imponerar med en uttrycksfull exteriör som förenar elegans och sportighet.

Estetik utöver det vanliga – grundutrustningen

Enligt tradition är C-Klass en Mercedes-Benz i högform, med en Mercedes-stjärna infattad i kylargrillen och utrustning som utstrålar kvalitet.

C 350 e: Bränsleförbrukning blandad körning: 2,1-2,4 l/100 km, CO2-utsläpp blandad körning: 48–54 g/km<p>Angivna värden är de ”uppmätta NEDC-koldioxidvärdena” i den mening som avses i artikel 2 nr 2 genomförandeförordning (EU) 2017/1153, som har beräknats i enlighet med bilaga XII i förordning (EG) nr 692/2008. Värdena för bränsleförbrukning har beräknats utifrån dessa värden. På grund av att kontrollförfarandet enligt lag har ändrats på ett avgörande sätt kan högre värden ha angetts i bilens försäkran om överensstämmelse som har betydelse för fordonets typgodkännande och i förekommande fall fordonsskatten. Angivna värden avser inte ett enskilt fordon och är inte en del av erbjudandet, utan tjänar enbart som jämförelse mellan de olika fordonstyperna. Samtliga utsläppsvärden gäller bil i grundversion. Högre utrustningsnivå, svensk standardutrustning, större däckdimension och högre vikt kan ge högre bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp. Fordonsindividuella uppgifter om förbrukning och utsläpp finns på Konsumentverkets webbtjänst www.bilsvar.se Värdena varierar också beroende på eventuell tillvalsutrustning. Vid körning under verkliga förhållanden kan avvikelser jämfört med certifierade normvärden förekomma. De faktiska värdena påverkas av ett flertal faktorer, t.ex. personlig körstil, miljöfaktorer och vägsträcka.</p>

Mercedes-Benz Intelligent Drive


Mercedes-Benz Intelligent Drive

Effekthöjande komfort och föredömlig säkerhet.

Mercedes-Benz Intelligent Drive


Mercedes-Benz Intelligent Drive

Effekthöjande komfort och föredömlig säkerhet.

Oavsett om du kör i rusningstrafik, i mörker eller på okända vägar så avlastas du av din C-Klass Sedan. Bakom det hela står ett koncept som gör varje körning i en Mercedes-Benz till en stilstudie i säkerhet: Intelligent Drive. Tiden som du spenderar bakom ratten är nämligen din. Din tid för avkoppling och din tid för att fylla på med energi. Så att du alltid når målet – säkert och avspänt.

Upplev de ovärderliga fördelarna för säkerhet, komfort och uppkoppling som Mercedes-Benz Intelligent Drive ger i din C-Klass Sedan.

Säkert avstånd, hög komfort

Distance Pilot DISTRONIC minskar risken för påkörningsolyckor och avlastar dig under långa körningar och vid kökörning.

Systemet håller automatiskt ett säkert avstånd genom att registrera fordon som kör in framför bilen och framförvarande fordon och reagera i god tid. Om det behövs kan den adaptiva farthållaren bromsa in och när det är möjligt accelerera igen för att komma upp i den hastighet som du har ställt in.

Bättre sikt i alla lägen

För bästa sikt på landsväg och motorväg, vid avfarter och i kurvor anpassar sig halvljuset i det adaptiva LED-strålkastarpaketet med ILS automatiskt till ljus- och körförhållandena.

LED-tekniken ger högre ljusstyrka trots att bländfaktorn är lägre. Att strålkastarna dessutom är snygga är bara en bonus. Även baklyktorna är i LED-teknik, vilket inte bara utgör en snygg detalj baktill, utan också gör att bilen syns bättre.

Det extra skyddet vid risk för påkörning bakifrån.

PRE-SAFE® analyserar permanent information från andra system såsom ESP® och BAS, och reagerar exempelvis på signaler om kraftig under- eller överstyrning och nödbromsning.

Om systemet registrerar en kollisionsrisk aktiverar PRE-SAFE® PLUS bilens varningsblinkers för att varna bakomvarande trafikanter. Om bilen står stilla kan bromstrycket aktivt förstärkas för att minska belastningen på de åkande vid en kollision.

Håll kursen

Den aktiva kurshållningsassistenten kan registrera om bilen oavsiktligt lämnar körfältet och bromsa in hjulen på bilens ena sida för att få bilen på rätt kurs igen.

Med en stereokamera känner den aktiva kurshållningsassistenten av om bilen oavsiktligt korsar heldragna eller streckade linjer. Systemet är aktivt i hastigheter mellan 60 och 200 km/h och kan aktiveras och avaktiveras på kombiinstrumentet samt ställas in för en känsligare eller mindre känslig registrering.

Aktivt skydd mot sidokollisioner

Systemets radarsensorer övervakar den döda vinkeln snett bakom bilen och varnar om det finns fordon där vid filbyte.

Påbörjas trots detta ett filbyte kan systemet varna föraren i form av kurskorrigerande bromsingrepp. Dessa korrigeringar bidrar även aktivt till att förflytta bilen bort från farozonen.

Kan endast beställas i kombination med Förarassistentpaket Plus.

Full koll vid parkering

Med 360°-kamerasystemet kan du parkera och rangera med uppsikt runt hela bilen tack vare fyra sammankopplade kameror som visar omgivningen runt bilen ur fågelperspektiv.

På så sätt ser föraren även hinder under fönsterkanten. Parkeringsassistenten med 360°-kamerasystem aktiveras genom att backväxeln läggs i, med en knapptryckning eller via menyn i COMAND Online. Bilderna skiftar automatiskt men kan också väljas separat.

Intelligent teknik


Mercedes-Benz Intelligent Drive – teknik i detalj

Prestationshöjande komfort och föredömlig säkerhet.

Intelligent teknik


Mercedes-Benz Intelligent Drive – teknik i detalj

Prestationshöjande komfort och föredömlig säkerhet.

Bilden visar funktionerna hos den adaptiva farthållaren DISTRONIC i C-Klass Sedan.

Distance Pilot DISTRONIC

Bilden visar funktionerna hos den aktiva dödvinkelassistenten i C-Klass Sedan.

Aktiv dödvinkelassistent

Bilden visar funktionssättet hos den aktiva kurshållningsassistenten på kombiinstrumentet.

Aktiv kurshållningsassistent

Bilden visar Vindrutevisning Head-Up Display i C-Klass Sedan.

Vindrutevisning Head-up Display

Bilden visar hastighetspåminnarens indikering på kombiinstrumentet.

Hastighetspåminnare inkl. registrering av trafikskyltar med förbjuden infart och förbjuden omkörning

Bilden visar funktionssättet hos den aktiva bromsassistenten med vägkorsningsassistent i C-Klass Sedan.

Aktiv bromsassistent med vägkorsningsassistent

Bilden visar PRE-SAFE® PLUS-funktionen i C-Klass Sedan.

PRE-SAFE® PLUS

Bilden visar DYNAMIC SELECT-indikeringen på multimediesystemets skärm i C-Klass Sedan.

Körprogramsväljare DYNAMIC SELECT

Bilden visar en indikering hos den aktiva parkeringsassistenten med 360°-kamerasystem på multimediesystemets skärm.

Parking Pilot med 360°-kamerasystem

Bilden visar förarplatsen i C-Klass Sedan med integrerat COMAND Online.

COMAND Online

Bilden visar en närbild av multimediesystemets skärm i C-Klass Sedan med Live Traffic Information-teknik.

Trafikinformation Live Traffic Information

Filmen visar funktionssättet hos automatisk ljusbildsreglering Plus.

Automatisk ljusbildsreglering Plus

Statiska LED-strålkastare

För en distinkt optik och ökad säkerhet vid körning på natten.

Bilden visar funktionssättet hos motorvägsljuset som ingår i det adaptiva LED-strålkastarpaketet.

Adaptivt LED-strålkastarpaket

Bilden illustrerar funktionssättet hos KEYLESS-GO Komfortpaket i C-Klass Sedan.

KEYLESS-GO Komfortpaket

Köregenskaper


Köregenskaper

Växla från återhållsamhet till full karriär

Köregenskaper


Köregenskaper

Växla från återhållsamhet till full karriär

Den sportigt utrustade Mercedes-Benz C-Klass Sedan är redo att göra en dynamisk entré.
Med inställningen Individual i DYNAMIC SELECT kan föraren anpassa köregenskaperna hos Mercedes-Benz C-Klass Sedan enligt sina egna önskemål.

Via körprogramsväljare DYNAMIC SELECT kan du anpassa köregenskaperna efter dina personliga önskemål.

Kombinationen av AIRMATIC dynamikpaket och sjustegad automatväxellåda 7G-TRONIC gör att du får maximal spridning av köregenskaperna från komfortabla till sportiga. Om du vill blir din C-Klass Sedan en långfärdssedan som ligger klistrad mot vägbanan och fångar upp minsta ojämnhet, så att de åkande kan njuta av högsta komfort. Men du kan lika gärna få en hungrig sportbil med direkt styrrespons och hård fjädring som inspirerar även förare med höga krav.

Uppkoppling


Mercedes me connect

Håll dig uppkopplad. Mercedes me connect är din väg in i en digital värld skapad av Mercedes-Benz.

Uppkoppling


Mercedes me connect

Håll dig uppkopplad. Mercedes me connect är din väg in i en digital värld skapad av Mercedes-Benz.

Upplev den onlinebaserade sammankopplingen av bilen med omvärlden.

Vad är Mercedes me connect?

Vad är Mercedes me connect?

Mercedes me connect är den bästa informationskällan gällande status om din Mercedes. Genom att ansluta dig till Mercedes me connect skapar du ett starkt band mellan dig, din smartphone och din Mercedes-Benz. Det spelar ingen roll om du är ute och kör eller sitter hemma – med Mercedes me connect kan du enkelt via Mercedes me-portalen eller i Mercedes me App avläsa viktig fordonsdata som mätarställning, däcktryck och bränslenivån. Du kan även ta del av viktig information så som telediagnos, olycks-, underhålls- och vägassistans vid haveri samt Mercedes-Benz nödanropssystem, vilket är en del av den nätanslutna säkerheten som Mercedes me connect innefattar. Är du trött på trafikköer och risken att komma sent? Med Mercedes me connect kan du enkelt skicka dina resplaner från din smartphone till din Mercedes-Benz innan resan. Tack vare Live Traffic Information får reda på trafiksituationen i realtid. Programmet skapar sedan en körtidsprognosen, varnar för köer och ger dig förslag på en optimal avresetid. Hur smidigt är inte det?

Registrera dig och använd fler tjänster som berikar och underlättar din mobila vardag.

Så här aktiverar du dina Mercedes me connect-tjänster

Så här aktiverar du dina Mercedes me connect-tjänster

Mercedes-Benz värnar om din komfort - både offline och online. Registrera dig därför smidigt och enkelt i Mercedes me-portalen. Så fort du är inloggad i Mercedes me-portalenl kopplar din Mercedes-Benz-partner ditt Mercedes me-konto till din bil. Därefter kan du aktivera de inställningar, appar och tjänster som du vill ta del av. Skräddarsy ditt konto med tjänster utifrån dina behov. Om du vill ta en paus från onlinevärlden, så kan när som helst välja att avaktivera kontot. Personligt och flexibelt, precis som bilägande ska vara.

Mercedes-AMG


Mercedes-AMG

C-Klass Sedan i tolkning av AMG

Mercedes-AMG


Mercedes-AMG

C-Klass Sedan i tolkning av AMG

Ren fascination och imponerande dynamik – samspelet mellan hightech-drivning, prestandachassi och individuell utrustning ger den AMG-typiska ”Driving Performance”. Mercedes-AMG C-Klass finns med tre olika motorer.

 • Mercedes-AMG C 43 4MATIC

  Bilden visar Mercedes-AMG C 43 4MATIC snett framifrån.
  Bilden visar Mercedes-AMG C 43 4MATIC snett bakifrån.

  4,7 sek

  från 0 till 100 km/h

  367 hk eller

  270 kW

  3,0-liters V6-biturbomotor

  Mercedes-AMG C 43 4MATIC: Bränsleförbrukning blandad körning: 7,8–8,0 l/100 km, CO2-utsläpp blandad körning: 178–183 g/km<p>Angivna värden är de ”uppmätta NEDC-koldioxidvärdena” i den mening som avses i artikel 2 nr 2 genomförandeförordning (EU) 2017/1153, som har beräknats i enlighet med bilaga XII i förordning (EG) nr 692/2008. Värdena för bränsleförbrukning har beräknats utifrån dessa värden. På grund av att kontrollförfarandet enligt lag har ändrats på ett avgörande sätt kan högre värden ha angetts i bilens försäkran om överensstämmelse som har betydelse för fordonets typgodkännande och i förekommande fall fordonsskatten. Angivna värden avser inte ett enskilt fordon och är inte en del av erbjudandet, utan tjänar enbart som jämförelse mellan de olika fordonstyperna. Samtliga utsläppsvärden gäller bil i grundversion. Högre utrustningsnivå, svensk standardutrustning, större däckdimension och högre vikt kan ge högre bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp. Fordonsindividuella uppgifter om förbrukning och utsläpp finns på Konsumentverkets webbtjänst www.bilsvar.se Värdena varierar också beroende på eventuell tillvalsutrustning.</p>

 • Mercedes-AMG C 63

  Bilden visar Mercedes-AMG C 63 snett framifrån.
  Bilden visar Mercedes-AMG C 63 snett bakifrån.

  4,1 sek

  från 0 till 100 km/h

  476 hk eller

  350 kW

  4,0-liters V8-biturbomotor

  Mercedes-AMG C 63: Bränsleförbrukning blandad körning: 8,2 l/100 km, CO2-utsläpp blandad körning: 192 g/km<p>Angivna värden är de ”uppmätta NEDC-koldioxidvärdena” i den mening som avses i artikel 2 nr 2 genomförandeförordning (EU) 2017/1153, som har beräknats i enlighet med bilaga XII i förordning (EG) nr 692/2008. Värdena för bränsleförbrukning har beräknats utifrån dessa värden. På grund av att kontrollförfarandet enligt lag har ändrats på ett avgörande sätt kan högre värden ha angetts i bilens försäkran om överensstämmelse som har betydelse för fordonets typgodkännande och i förekommande fall fordonsskatten. Angivna värden avser inte ett enskilt fordon och är inte en del av erbjudandet, utan tjänar enbart som jämförelse mellan de olika fordonstyperna. Samtliga utsläppsvärden gäller bil i grundversion. Högre utrustningsnivå, svensk standardutrustning, större däckdimension och högre vikt kan ge högre bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp. Fordonsindividuella uppgifter om förbrukning och utsläpp finns på Konsumentverkets webbtjänst www.bilsvar.se Värdena varierar också beroende på eventuell tillvalsutrustning.</p>

 • Mercedes-AMG C 63 S

  Bilden visar Mercedes-AMG C 63 S snett framifrån.
  Bilden visar Mercedes-AMG C 63 S snett bakifrån.

  4,0 sek

  från 0 till 100 km/h

  510 hk eller

  375 kW

  4,0-liters V8-biturbomotor

  Mercedes-AMG C 63 S: Bränsleförbrukning blandad körning: 8,2–8,4 l/100 km, CO2-utsläpp blandad körning: 192–195 g/km<p>Angivna värden är de ”uppmätta NEDC-koldioxidvärdena” i den mening som avses i artikel 2 nr 2 genomförandeförordning (EU) 2017/1153, som har beräknats i enlighet med bilaga XII i förordning (EG) nr 692/2008. Värdena för bränsleförbrukning har beräknats utifrån dessa värden. På grund av att kontrollförfarandet enligt lag har ändrats på ett avgörande sätt kan högre värden ha angetts i bilens försäkran om överensstämmelse som har betydelse för fordonets typgodkännande och i förekommande fall fordonsskatten. Angivna värden avser inte ett enskilt fordon och är inte en del av erbjudandet, utan tjänar enbart som jämförelse mellan de olika fordonstyperna. Samtliga utsläppsvärden gäller bil i grundversion. Högre utrustningsnivå, svensk standardutrustning, större däckdimension och högre vikt kan ge högre bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp. Fordonsindividuella uppgifter om förbrukning och utsläpp finns på Konsumentverkets webbtjänst www.bilsvar.se Värdena varierar också beroende på eventuell tillvalsutrustning.</p>

Bilder och filmer


Bilder och filmer

Bilder och filmer


Bilder och filmer

Bilden visar Mercedes-Benz C-Klass Sedan ur ¾-frontvy.
På fotot syns Mercedes-Benz C-Klass Sedan ur ¼-frontvy i stadsmiljö.
Fotot visar Mercedes-Benz C-Klass Sedan ur ¾-vy bakifrån och från sidan i stadsmiljö.
Filmen visar Mercedes-Benz C 350 e laddhybrid under körning.
Filmen du vill se är tyvärr inte tillgänglig för tillfället. Försök igen senare.
Titta igen
Bilden visar förarplatsen i Mercedes-Benz C-Klass Sedan sedd från passagerarsidan fram.
Fotot visar Mercedes-Benz C-Klass Sedan ur 1/4-front- och sidovy.