Mercedes-Benz laddbox eBox Smart från tillverkaren Innogy – nu är den här!

Bilden visar innogy eBox Professional.

Mercedes-Benz laddbox eBox Smart från tillverkaren Innogy – nu är den här!

Mercedes-Benz intelligenta eBox Smart från tillverkaren Innogy är den perfekta lösningen för dig som vill ladda din eldrivna Mercedes-Benz hemma och samtidigt vill kunna använda de uppkopplade funktionerna som finns i denna laddbox. Utöver en laddeffekt på 11 kW som gör att du kan ladda bilen betydligt snabbare än i ett vanligt hushållsuttag, kan du dessutom styra och följa laddningen i din smartphone. I slutet av månaden kan du granska all samlad information om laddningarna och se hur mycket du laddat. Via online-anslutningen får du dessutom regelbundet uppdateringar av programvaran, för att säkra kvalitén.

Laddboxen är utrustad med en 6,5 meter fast kabel som standard som gör det enkelt att ladda varje gång du kommer hem – utan att behöva ta fram din andra kabel som ligger i bagageutrymmet. När du laddar använder du den fasta kabeln från boxen och ansluter till bilens ladduttag. Smidigare kan det inte bli.

Ladda enkelt och bekvämt – Mercedes-Benz Wallbox Home

Bilden visar Mercedes-Benz Wallbox Home.

Ladda enkelt och bekvämt – Mercedes-Benz Wallbox Home

Med Mercedes-Benz Wallbox Home laddar du snabbt. Anslut bara din elbil från Mercedes-Benz (batteridrivna elbilar eller laddhybrider) till Mercedes-Benz Wallbox Home. Praktiskt: Den fast anslutna laddkabeln (typ 2) är även kompatibel med bilar från andra tillverkare med typ 2-laddningsanslutning men är inte uppkopplad.

 • Snabbt: Mercedes-Benz Wallbox Home är en laddstation med fast ansluten laddkabel och en laddeffekt på upp till 22 kW. Därmed kan du ladda mycket snabbare jämfört med via ett vanligt eluttag.
 • Praktiskt: Ställ in en behaglig temperatur i kupén med förklimatiseringen redan innan du sätter dig i bilen.
 • Säkert: En flerfärgad LED-lampa på laddboxen visar laddningens aktuella status. Laddkabeln är låst under laddningen så att förbindelsen inte kan brytas. Dessutom skyddar åtkomstbehörigheten via nyckelkontakten mot obehörig användning.

Du kan köpa Mercedes-Benz Wallbox Home hos alla Mercedes-Benz-verkstäder.
Via vår laddsamarbetspartner Bee Charging Solution erbjuds dessutom rådgivning om lösningar för att ladda bilen hemma med uppkopplade laddboxar från Bee Charging Solution samt installation.

Installationsservice för väggmonterad laddbox.

Bilden visar en Mercedes-Benz med öppen förardörr och en medarbetare från vår installationsservice.

Installationsservice för väggmonterad laddbox.

Med vår installationsservice kan du låta vår lokala samarbetspartner i respektive land ge dig professionellt stöd i samband med installationen av en laddningslösning för hemmet. Partnern kontrollerar om det är möjligt att installera en väggmonterad laddbox hemma hos dig och vilka åtgärder installationen kräver. Kontakta vår installationspartner för rådgivning.

Kontrollera hur väl rustad du är för att ladda bilen hemma med vår Mercedes-Benz Wallbox Pre-Check.

Har du fler frågor? Vi har svaren!

 • Vad ska jag som hyresgäst eller medlem i en bostadsrättsförening tänka på?

   

  En väggmonterad laddbox eller en laddstolpe kan även installeras vid en parkeringsplats i ett hyresgarage.
  Din hyresvärd eller bostadsrättsförening måste informeras om och godkänna installationen. Skaffa ett skriftligt tillstånd.

   

 • Hur snabbt kan jag ladda hemma?


  Du kan bestämma laddningstiden för din bil med vår laddningstidskalkylator.

   

   

 • Kan jag ladda flera bilar samtidigt med en laddbox?
   

  Du kan ladda bilar från olika tillverkare i en laddbox med typ2 uttag som är den europeiska standarden för ladduttag, men endast en bil åt gången.

   

   

EQC 400 4MATIC: Strömförbrukning blandad körning: 22,1-24,9 kWh/100 km; CO2-utsläpp blandad körning: 0 g/km.<p>De angivna värdena har fastställts i enlighet med föreskrivet mätförfarande. Strömförbrukning och räckvidd har fastställts i enlighet med förordning 692/2008/EG. Strömförbrukning och räckvidd är beroende av fordonskonfigurationen.</p>