Vindrutor är allvarliga saker. Därför lagar vi dem om vi får.

Kom in till oss och visa din vindruta. Går det att laga stenskottet gör vi det.

Mercedes-Benz Original Vindrutor


Vindrutor är allvarliga saker.

Mercedes-Benz Original Vindrutor


Vindrutor är allvarliga saker.
Mercedes-Benz Original vindrutor
Vindrutor är allvarliga saker.
Titta igen

Vindrutan på en ny bil är mycket mer än en bit glas. Den är en integrerad del både i bilens säkerhetsbur och i olika elektroniska säkerhetssystem. Därför är det så viktigt att du alltid väljer en Mercedes-Benz Original vindruta, Och att du låter en auktoriserad Mercedes-Benz serviceverkstad titta på även en så enkel sak som ett stenskott.

Se filmen här intill så får du veta hur det går till.

Vindrutor är allvarliga saker.

Har du ett aldrig så litet stenskott är det dags att besöka din Mercedes-Benz verkstad. De kan nämligen berätta vilket som blir bäst för just dig: Laga eller byta.

Om det visar sig att du måste byta, så byter de till en Mercedes-Benz Original vindruta. Då vet du att du får en vindruta som är av exakt samma kvalitet som den bilen hade när den var ny och att den kan hantera alla funktioner perfekt.

Men – din Mercedes-Benz verkstad lagar alltid rutan hellre än byter ut – om det går och vi får. Om stenskottet är mindre än 15 eller 25 mm och om det sitter på ”rätt plats” så lagas det. Men om det är i kanten av rutan eller i synfältet så byts hela rutan istället.

Det är ett jobb som idag är betydligt mer komplext och komplicerat än förr. Numera är vindrutan en del av bilens elektroniska säkerhetssystem. Kameror, radarsensorer, regnsensorer måste testas efter bytet så att allt fungerar perfekt. En auktoriserad verkstad har all nödvändig utrustning att göra detta på ett korrekt sätt.

Vindrutor är allvarliga saker.

Om du byter rutan på en verkstad som inte är auktoriserad kan du råka ut för en tänd varningslampa när du nyss bytt ruta. Eller att en säkerhetsfunktion inte fungerar när den ska. Då kan rutan behövas tas bort och monteras på igen. Har du Heads-Up Display är det extra viktigt att du får exakt rätt glas – annars kan den till och med bli oläslig.

Mercedes-Benz Original Torkarblad


Bättre torkarblad ger bättre sikt

Mercedes-Benz Original Torkarblad


Bättre torkarblad ger bättre sikt
Mercedes-Benz Original Torkarblad

Kvaliteten på dina torkarblad kan betyda mycket för din sikt. Mercedes-Benz original torkarblad är gjorda för att passa just din bil. Med rätt fästen. exakt rätt längd och rätt böjning. Resultatet är att de kommer så nära din ruta som det bara går och håller den torr och ren på ett unikt sätt. Dessutom är de tillverkade enligt våra höga krav och är likadana som de som satt på din bil när du köpte den.

  • Mercedes-Benz Originaldelar

   Högsta kvalitet för prestationer på topp

   Fotot visar en Mercedes-Benz servicemedarbetare som monterar ett bromsbelägg.

   Mercedes-Benz Originaldelar kommer med den kontrollerade kvalitet, säkerhet och tillförlitlighet som bara finns hos Mercedes-Benz. Originaldelar med lång livslängd, kostnadseffektiva och skräddarsydda till just din bil. Exakt definierade tillverkarriktlinjer, omfattande kontroller och genomgripande tester garanterar att varje enskild Mercedes-Benz Originaldel håller högsta kvalitet.

   • Utmärkt kvalitet, beprövad säkerhet och hög tillförlitlighet.
   • Komponenterna är skräddarsydda för din bil.
   • Det bästa alternativet i fråga om bilens köregenskaper, komfort och värdebeständighet.
   • Lång livslängd och optimalt förhållande mellan pris och prestanda.

    

    

  • Originaldelar kontra plagiat

   Förvillande lika: Se upp för plagiat.

   Tyvärr är Mercedes-Benz inte alltid Mercedes-Benz. Produktförfalskare specialiserar sig i tilltagande grad på att plagiera fordonsdelar. Allt oftare kopieras säkerhetsrelevanta delar såsom bromsbelägg, vindrutor, chassidetaljer och filter. Produktkopior är ofta förvillande lika äkta vara, och även en expert kan vid första anblicken ha svårt att skilja delarna från varandra.

   Mercedes-Benz testar regelbundet piratkopior mot äkta Mercedes-Benz originaldelar. Filmen visar de skrämmande resultaten.
   Den önskade videon är tyvärr inte tillgänglig just nu. Försök igen senare.
   Titta igen

   Kopior av reservdelar är en säkerhetsrisk.

   Plagiaten gör inte bara ekonomisk skada. Vi testar regelbundet kopior av Mercedes-Benz originaldelar. Resultaten är skrämmande! Ett plagierat bromsbelägg förlänger exempelvis bromssträckan med upp till 15 meter. I värsta fall kan ett plagiat alltså orsaka en allvarlig olycka. Vänd dig därför till din auktoriserade Mercedes-Benz återförsäljare eller servicepartner när du behöver köpa reservdelar.

  Mercedes-Benz Originalhjul


  Din säkerhet på fyra hjul.

  Mercedes-Benz Originalhjul ger dig optimal säkerhet, trygghet och prestanda på vägen.

  Mercedes-Benz Originalhjul


  Din säkerhet på fyra hjul.

  Mercedes-Benz Originalhjul ger dig optimal säkerhet, trygghet och prestanda på vägen.

   Däcktryck

   Glöm inte däcktrycket

   För ökad säkerhet och förbättrad komfort, kontrollera regelbundet däcktrycket. Ett för lågt eller för högt däcktryck reducerar däckens livslängd, ger upphov till däckskador, försämrar köregenskaperna och därmed även körsäkerheten (t.ex. genom vattenplaning). 

   Mönsterdjup

   Mönsterdjup    

   För bästa beredskap och säkerhet, ha koll på däckens mönsterdjup. Ett felaktigt mönsterdjup försämrar däckens väggrepp, och ökar därmed risken för vattenplaning. vid vått väglag, särskilt vid för höga hastigheter.

   Personlig stil med våra hjultillbehör

   Personlig stil med våra hjultillbehör

   Vi vill att du ska kunna njuta så länge som möjligt av dina högkvalitativa Mercedes-Benz hjul. Därför rekommenderar vi att du väljer produkter från våra originaltillbehör - exakt och perfekt anpassade till din bil och dina behov.

   Mercedes-Benz Original Bilvårdsprodukter


   För ett strålande utseende

   Mercedes-Benz Original Bilvårdsprodukter


   För ett strålande utseende

   Mercedes-Benz Original Bilvårdsprodukter

   Glänsande lack, blanka fälgar och en elegant interiör: med en Mercedes får du kvalitet som både syns och känns. För att bevara utseendet i många år framöver och skydda bilen mot miljöpåverkan samt slitage, erbjuder vi dig ett brett utbud av Mercedes-Benz Original bilvårdsprodukter.

   Våra produkter har utformats specifikt för din Mercedes – oavsett om de är avsedda för kupén eller bilens yttre, för sommar- eller vinterbruk. Samtidigt är de skonsamma mot din bil och tar hänsyn till miljön.

   Ge din bil den allra bästa omsorg – använd Mercedes-Benz Original bilvårdsprodukter.