Dynamik och driftsekonomi – konsten att ligga steget före

Framgång kräver driv

Framtidssäkra motorer för effektiv förbrukning

Motorerna bygger på den senaste tekniken och bidrar till såväl god driftsekonomi som tillförlitlig kvalitet och ett stabilt andrahandsvärde. Med den moderna 4-cylindriga dieselmotorn OM651 i tre effektklasser och den suveräna V6-dieselmotorn OM642 tar Sprinter täten när det gäller effektivitet och hållbar utveckling. Med OM651 i utsläppsklass Euro VI samt BlueEFFICIENCY-paket kan förbrukningen bli så låg som från 7,1 liter [1] per 100 km.

Med BlueTEC-motorerna till Sprinter ligger fokus på ekonomi och effektivitet. Tack vare SCR-dieseltekniken (Selective Catalytic Reduction) uppfyller Sprinter kraven i utsläppsklass Euro 6 och Euro VI. Systemet bidrar även till att minska utsläppen av kväveoxid [2]. Avgaserna leds genom en katalysator där kväveoxiderna reagerar med den vattenbaserade tillsatsen AdBlue® och omvandlas till kväve och vatten.

  • Sparsamma 4-cylindriga dieselmotorer i olika effektklasser
  • V6-dieselmotorer i olika effektklasser
  • Ekonomiska 4-cylindriga bensinmotorer i olika effektklasser
  • Natural Gas Technology med antingen monovalent fordonsgasdrift eller bivalent fordonsgas- och bensindrift

En ren smaksak – fordonsgasdrift

[1] Vid Sprinter Flakbil 216/316 CDI med BlueEFFICIENCY-paket i komb. med automatväxellåda 7G-TRONIC PLUS och lastbilsregistrering (N1). Bränsleförbrukning blandad körning: 7,5/6,9/7,1 l/100 km; CO2-utsläpp blandad körning: 186 g/km.

[2] Till kväveoxiderna (NOx) räknas kvävemonoxid (NO) och kvävedioxid (NO2).

Sprinter

chassibil

Produktfördelar

Tekniska data och utrustning

Rådgivning och köp